Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mizera, sukničkář a nedbalý otec. Sami byste si mohli napsat seznam chyb ostříleného novináře Steva Everetta, ale právě teď na to není čas. V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti - a Everett právě zjistil, že je nevinný. Isaiah Washington, Denis Leary, LisaGay Hamilton, James Woods, Diane Venora a další ze žhavého obsazení oživují tento příběh, kde se prolínají paralelní příběhy vězně a Everettova úsilí ho zachránit... a zároveň s tím vytáhnout svůj vlastní život z bahna. Everett je pustošivý, odhodlaný a snaží se nezničit sám sebe při prokazování okolností dávné vraždy. A čas běží... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Od Eastwooda ako režiséra a herca očakávam to, čo som v True Crime dostal...Postavu vyliečeného alkoholika trápeného životom a prácou, zápletku ktorá je síce tuctová ale režisérsky umne zvládnutá a podaná, scenár obsahujúci okrem znesiteľného klišé aj parádne hlášky a suchý humor, ktorý Clintovi žerem aj s navijakom, pár odľahčení a komediálnych vsuviek a samozrejme "typický" záver...Kto čaká od tohto filmu psychologicky exaktnú sondu a nervy drásajúci triler bude sklamaný. Kto očakáva maximálne poctivú detektívku starého štýlu a má rád Clintovu "typickú" rolu, sklamaný byť nemôže...Ja som vonkoncom nebol! Btw fascinuje ma, ako sa takmer 70 ročný Clint "nesere" a pokojne sa obsadí do role zvodcu žien, hoci vyzerá skôr ako múmia- skrátka sympaťák:))) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $55miliónovTržby USA $16,649,768Tržby Celosvetovo $18,300,000║ Priamočiara dráma bez nejakých hlbších zamyslení, ktorá sa našťastie na nič viac než v konečnom výsledku je, nehrá, ide si pekne vo svojich stanovených koľajach a miestami ponúkne aj celkom dobre vyformované(vypäté) scénky, kde dobre ladí starík Clint Eastwood a rovnako tak aj Isaiah Washington pokiaľ je na pľace robí tiež svoje čaro pre film svojím veriacim postojom k tomu, že je aj pár hodín pred konečným odsúdeným na smrť nevinní. Slušný priemer, ktorý určite vo svojej nenútenej podobe poteší. /65%/ ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Solidní Eastwoodovka, nepostrádající pořádnou dávku napětí, gradující do poslední chvíle i přes časté osobní a profesní objížďky, odvádějící stárnoucí novinářské eso od jeho pátrání a snahy zachránit nevinně odsouzeného. Clintův Steve Everett rozhodne není kladný hrdina, přesto je sympatický svou urputnou snahou zvrátit případ, který všichni odepsali, svou povahou dinosaura vyznávajícího tradiční hodnoty, které už nový svět odhodil a nahradil novými. Kašle na autority i nová pravidla, a jde sám proti všem v zájmu pravdy a spravedlnosti. Rozhodně dobrý film, byť nesedne každému, protože Clint coby režisér i herec vyznává tradiční filmařinu a postupy, které už nový film odhodil a nahradil novými. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

S mírnou nadsázkou lze říci, že Drsný Harry zestárl a dal se na novinařinu. Pravda zabíjí je totiž typická ,,clinteastwoodovka" vracející se vývojově o nějakých dvacet až třicet roků zpátky do dob, v nichž Clint byl ještě ten typický ,,clinteastwoodovský" hrdina zůstanuvší tu coby poslední relikvie starých dobrých časů, kdy politická korektnost nebyla akceptovatelná, kouřit i požívat lihoviny bylo in a muži žili ve světě, v němž ženy představovaly pouhý sexuální objekt... Mezi tou vlnou nevěr, hromadami cigaretových špačků, záplavou prázdných lahví, uprostřed cigaretového dýmu jde tentokrát o případ k smrti odsouzeného člověka, jemuž se už pomalu natahuje smrtící injekce a jen jeden muž věří v jeho nevinu a je tedy jeho jedinou nadějí...nadějí ovšem tak nevyzpytatelnou, jak nevyzpytatelný je onen hrdina sám. Clint Eastwood se sedmdesátkou na krku evidentně začíná bilancovat a v jeho reflexi konzistence běhu jeho života i běhu celé americké společnosti nacházíme zajímavé postřehy - zbyl tu jako hrdina, který kašle na pravidla a konvence (to se nezměnilo) a stojí sám proti celému světu (to se nezměnilo též), ten svět ale již dávno hraje podle zcela nových norem a pravidel, přišel čas politicky korektní mluvy i uvažování, cigareta v sobě začala nést nový rozměr, totiž rozměr pasivního kouření, alkohol začal dělat z lidí ne drsné hrdiny, ale politováníhodné trosky, nevěra se stala problémem a žena na ni nově odpověděla po svém, tedy rozvodem...a uprostřed toho všeho stojí absolutně charismatický solitér Clint alias Steve Everett s cigaretou v ústech, s obrovskou chutí na panáka a s vůní milenky na těle a hlavně s čichem na velké novinářské případy. Civilizace se pohnula, jen Drsný Harry-Clint-Steve zůstal stát. Tahle zatrolená symbióza bude skřípat, ale zrodí něco podstatného...totiž vědomí, že je důležité stát si za svým... ,,Budeme hrát hru Rychlá ZOO..." :-) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dôvod voľby distribučného názvu pre česko-slovenské teritórium "Pravda zabíja" ostane zrejme navždy zahalený rúškom tajomstva. Film samotný, odhliadnuc od tejto geograficko-gramaticko-prekladateľskej podivnosti, žiadnu veľkú záhadu ani tajomstvo našťastie neprináša. Nesie však v sebe jednoduchý, oldschoolový a skvele podaný príbeh reportéra potiažistu, s vnútorným nábojom večného rebela a záletníka, imponujúceho mladým dámam napriek šedivým vlasom a pribúdajúcim vráskam. Jeho nos na škandálne odhalenia je neomylný (pokiaľ je triezvy) a tak sa vo veľmi limitovanom čase pokúša oslobodiť odsúdeného na smrť spod obrátky. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • Eastwood jako novinář Everett pracuje v Oakland Tribune. Skutečnou redakci Oakland Tribune však ve filmu uvidíme jen zvenku - ve scéně, kdy bezdomovec zastavuje Everetta a žádá jej o peníze. Pro potřeby natáčení byla vytvořena věrná replika - scénografové si pozorně prohlédli redakci Oakland Tribune a shromáždili potřebné vybavení a nábytek. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama