Reklama

Reklama

Storočie hokeja

  • angličtina 100 Years of International Ice Hockey
Dokumentárny / Športový
Slovensko, 2008, 53 min

Hrajú:

Ivo Gogál (rozprávač), Marián Slovák (rozprávač)

Obsahy(1)

Unikátny dokument STV v spolupráci s IIHF o najvýznamnejších momentoch medzinárodného ľadového hokeja od vzniku IIHF, 15.5.1908. Obsahuje jedinečné zábery z turnajov IIHF od r.1910, dominanciu Kanady v období medzi vojnami, vstup ZSSR – „Big Red Machine“ – na svetovú scénu, tím storočia – Kanadu 1972, americký zázrak na ľade, československé víťazstvá nad Sovietskym zväzom v r.1969, gól, ktorý sa dostal na poštovú známku, zlaté švédske double, spomienky hokejových legiend (Bibi Torriani, J.Golonka, Ph.Esposito, Wayne Gretzki, B.-A.Gustafsson, V.Tretjak, V.Fetisov, P.Bondra...) a mnoho ďalších historických filmových dokumentov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (10)

roswelll 

všetky recenzie používateľa

Velice působivý a zajímavý dokument, který nám ukázal některé dosud nezveřejněné záběry i z šaten hokejových vítězů. Víc takových krásných nejen hokejových dokumentů. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Krásny dokument o celej histórii medzinárodného hokeja, zachytávajúci veľa udalostí, a osôb. Jeho najväčšou slabinou je práve jeho všeobecnosť, keďže sa jednalo o veľké výročie hokeja. Podľa mňa to chcelo naozaj aspoň 4 hodinový dokument alebo dokument rozdelený na viac častí s dlhou dobou trvania a viac podrobnejšou históriou, udalosťami a názormi ľudí a hokejistov. Som však zaň rád. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Sú to len navešané obrázky na 53 minútovú šnúru, bez nejakej gradácie, alebo prekvapení. Ale dokonalo splňuje účel a tie obrázky sú jedinečné a nostalgické. ()

sosi 

všetky recenzie používateľa

Ďakujem tvorcom za tento skvelý dokument. Len škoda, že to bolo rýchlo prebehnuté, kde niektoré fakty by si zaslúžili určite väčšiu pozornosť. Obdivujem ľudí, ktorý sa v tom vŕtali a zháňali dokumenty. Priblížili ste mi vývoj hokeja a ako sa hral hokej pred 100 rokmi. Hlavne spomienky na hokejové legendy, ktoré som kvôli veku nemohol zažiť boli super. Som vďačný za tento dokument. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Veľký potlesk tvorcom, že sa vŕtali v histórii, zháňali materiáli a kvalitne na európskej úrovni skonštruovali tento dokument. K vytknutiu akurát to, že sa rýchlo prebehli veľmi podstatné veci z histórie (mnohé ani neboli spomenuté - NHL absolútne, Canada cup 1987 ako naj turnaj v histórii atď.) a moderátori si splnili svoju úlohu v rámci možností - pretože je zrejmé, že veľkej väčšine ani sami nerozumeli. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama