Reklama

Reklama

Odsúdené

(seriál)
  • Česko Odsouzené
Slovensko / Česko, (2009–2010), 73 h 57 min (Minutáž: 46–66 min)

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Zuzana Mauréry, Marek Ťapák, Gabriela Dzuríková, Elena Podzámska, Hana Gregorová, Judita Hansman, Zuzana Porubjaková, Juliana Johanidesová, Anna Javorková (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(86)

Zuzana Mauréry se musí naučit žít ve světě, kde platí jiná pravidla. Každý tu žije na vlastní pěst, přátelství se nenosí, respekt je třeba si tvrdě vydobýt...

Do ženské věznice přichází nová odsouzená, Eva. Jejíma očima prožíváme děj celého seriálu, poznáváme postavy, vztahy mezi vězenkyněmi, vedením věznice, bachařkami a dalšími zaměstnanci věznice. Eva je odsouzená za dopravní nehodu, způsobenou v opilosti. Málem při ní zahynul i její dvanáctiletý syn Filip. Manžel Roman se od ní odvrátil, jen její rodiče stojí při ní a snaží se obnovit proces. Roman nedovolí, aby Eva měla jakékoliv informace o zdravotním stavu syna. Jejich společnou firmu chce převést zcela na sebe. Co se vlastně odehrálo před tou nešťastnou dopravní nehodou? Eva se musí naučit žít a přežít v úplně jiném světě, než ve kterém dosud žila. Zde platí jiná pravidla, každý tu žije na vlastní pěst. Přátelství se tu nenosí. Respekt je třeba si tvrdě vydobýt. Šance, že člověka tohle peklo nezlomí, je mizivá. Každý chybný krok může být tím posledním. Eva se musí přizpůsobit, ale zároveň si chce zachovat svoji důstojnost. Dokáže to? A za jakou cenu? Dokáže srdcem poznat, která strana je ta správná, co je přátelství a co je past? Vězení je místem, kde má trest mnoho podob. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (124)

niska98 

všetky recenzie používateľa

Vím, že jsem to kdysi zaregistrovala v TV, a rozhodla jsem se, že tomu dám šanci a začala jsem v rámci soukromé seriálové tour sledovat i tento seriál. Myslela jsem, že je to realističtější, ale tak....dobře. Prostě tvůrci se rozhodli udělat vězeňské drama, samozřejmě že 3/4 z věcí by normálně neprošla. Na to jsem si zvykla.....ale je to hrozně utahané. - jinak musím říct, že mi sedělo obsazení herců a postavy. Mauréry v hlavní roli super, ale absolutně nejlepší je za mě samozřejmě Magorka. Ta byla výborná. Dále Katar, protože jeho....ALEBO ČO mě bavilo všechny řady Takže jako odpočinkovka, když to člověk tolik nežere, se to dá. ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mal byť úplne objektívny tak hodnotím tromi, no sú to tri hviezdy pri ktorých je dôvod na úsmev. Dá sa prakticky povedať že Odsúdené sú novým svetielkom nádeje,že slovenská produkcia už pôjde iba od méty k méte a tá tendencia kvality už bude iba stúpajúca.Je velmi cítiť ako sa D.N.A. snažili držať sa štýlu velkých zahraničných bratov, nemôžem tvrdiť že to bolo na škodu,ale občas to uberalo na autenticite. Odsúdené majú množstvo svetlých stránok, konečne sa dá konštatovať že na slovensku nevznikajú len telenovely plné klišé a s umelými dialógmi. Odsúdené majú seriózny príbeh, ktorého vývoj a formovanie je napínavé a zaujímavé. Ďalším dôležitým bodom sú postavy, skvelá psychológia postáv a výber hercov, na mňa zapôsobili najmä menej nápadné postavy Mottla,Kožku,Hansman či Porubjakovej. Je škoda len druhej série, tá je už prekombinovanejšia a podstatne slabšia ako jej predchodkyňa keď už začína dostávať mierny telenovelový nádych a je cítiť aj úbytok námetov. Zrejme jeden z najlepších domácich televíznych počinov uplynulých rokov. ()

Reklama

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Po skonceni prvej serie idem na styri hviezdicky. Casti v tejto serii sa by sa dali rozdelit medzi lepsie a horsie, ale ani jedna nebola nudna. Trosku ma rozculoval scenar, ktory vzhladom na to, ze sa tento serial vysielal pred 22:00, musel byt tak trosku upraveny. V dalsich seriach by som uvital, keby sa vysielalo neskor a scenarista by mohol pritvrdit na dialogoch. Myslim, ze by to serialu pomohlo a stal by sa viac autentickejsim. Scenar vsak musim aj pochvalit za vyborne napisane postavy. Pacil sa mi pribeh Evy a velmi dobre bola napisana aj postava Grofky, do ktorej skvele obsadili vybornu Elenu Podzamsku. Nie vsak len ona skvelo hra. Dovolil by som si tvrdit, ze vsetky zenske postavy vo veznici, su vyborne zahrate a vysoko prekonavaju svojich muzskych kolegov. Napriklad Petrovy Kocisovi som jeho postavu neveril ani na chvilku a jedeny kto tam z hercov za nieco stal bol Pavel Kriz a Stefan Kozka v ulohe katara. Uz teraz sa velmi tesim na dalsiu seriu a som zvedavy ako sa budu postavy dalej vyvyjat. Je mi trosku luto ze postava madarky, skoncila tak tragicky, pretoze aj ona sa stala moju oblubenou postvou, ale zasa na druhu stranu to serialu prspelo a este viac sa dej zamotal. Celkovo vidil serial Odsudene ako velmi dobry a zaujimavy pocin ceskoslovenskej kinematografie a jeden znajzaujmavejsych projektov poslednych rokov. Na nase pomery je viac ako dobre. ()

Innos

všetky recenzie používateľa

Prison Break po slovensky :-D . Hodnotit zatial netreba, kedze som videl len prvu cast. Herci dobrý, Dzuríková skvela. Scenár na slovenske pomeri obstojnny, kamera slovenska. Pre slovenskych fanusikov co zeru slovenske serialy ako panelak, alebo ordinaciu v tej zahrade a nevedia ze existuju zahranicne serialy to bude orgasmicke.Slovenske komedialne serialy ako mafstory a profesionali mam rad (vlastne len tie dva), ale tieto "vázne"serialy mi pridu umele a hlupe, ale vyzera to tak, ze tento bude najmenej umely a hlupy. ()

casioa.... odpad!

všetky recenzie používateľa

SK/CZ scéna od čiasť uvedomenia (či skôr myslenia) si, že aj naše TV (NE)vedia točiť seriály, pochopila, že nám tu chýbal "náš seriál z väzenského prostredia". A tak, sa našla TV---ako inak, HNOJ, ktorá tento strašný nedostatok, ktorý sme my-ľudia nevykrývali-odstránila. A my jej za to zamozrejme FAKUJEME! "Skvelé" herecké výkony všetkých zúčastnených, všetci do posledného "brilantne" nahláškovaní, "dych berúca" atmosféra, "nepredvídateľný" dej, twist doslova v každej časti, interiéry a exteriery známe zo všetkých ostatných sk/cz superseriálo-je to proste skvost. Fuck Off ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (12)

  • Seriál Odsúdené je prvý koprodukčný seriál vyrobený v spolupráci s TV JOJ a TV Barrandov. (marek.stone)
  • Seriálové väzenie má aj vlastnú knižnicu, v ktorej sú umiestnené skutočné knihy z antikvariátov. (R4D0)
  • Vzhľadom na charakter príbehu a prostredie, v ktorom sa odohráva, herečky súhlasili s tým, že budú hrať buď s minimálnym alebo žiadnym mejkapom. (MathewCon)

Reklama

Reklama