Reklama

Reklama

Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej živú bytosť dokázal zatiaľ len Boh a Viktor Frankenstein. A práve o tom druhom hovorí náš príbeh. Príbeh ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie a tradičná viera a náboženstvo sa spájajú. V časoch, kedy sa zdá, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet. Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom , ktorí  s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením... Aj keď dej filmu vychádza z klasickej knižnej predlohy "Frankenstein" spisovateľky Mary Shelley, takže sa môžete tešiť na tajomné hrady, viktoriánske laboratória, hrozivé búrke a blesky. Hlavným hrdinom nie je ani monštrum, či šialený vedec, ale práve znetvorený sluha Igor, ktorý doteraz vždy ostal skromne v pozadí. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (14)

Trailer 2

Recenzie (312)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Pozerateľný priemer, ktorý vás neohúri ničím novým, z čoho by ste padli na zadok, ale ani nebudete musieť pri sledovaní krútiť hlavou nad sebou samým, že čo som si to ja blbec vybral za film. Jedná sa totižto o taký typ filmu, ktorý bez ujmy znesiete na jeden krát pozrieť, nájdete v ňom aj určité pútavé prvky, ale znova by ste sa k nemu už nedostali, ani ho príliš neodporúčali svojim blízkym. ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Old McAhoy farmu měl, hýja hýja gay. Opičky si pěstovat chtěl, hýja hýja gay. Pottera z cirku zachránil, hýja hýja gay. A záda mu napravil, hýja hýja gay. Za dva dny to rozchodil, hýja hýja gay. Málem sem se unudil, hýja hýja gay. Konec to však opravil, hýja hýja gay. Bratříčka si pak sešil, hýja hýja gay. A blesk do něj uhodil, hýja hýja gay. Blondˇák tam pak zakalil, hýja hýja gay. Jednou kouk´ sem, nemusím víc, hýja hýja gay. Radši půjdu do prčic, hýja hýja gay. 50% P.s.: půjdu si vysát vodu z kolene, návod sem dostal ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Monstrum by mělo být vrcholem filmu „Victor Frankenstein“, ale není tomu tak. Možná ve chvíli, kdy ještě Frankenstein s Igorem zkoušejí oživit výtvor, který je sešit z částí opic, tak to funguje. Ale ve chvíli, kdy se objeví hlavní monstrum, je to nuda. Prostě jen akční podívaná bez nápadu a bez hloubky. Celkově je film nesmírně roztahaný a všechny postavy jsou tak nějak nevyužité. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Obávam sa, že jediné, čo práve kleslo, je moja mienka o vás." Čistá blbosť, takéto hovadiny mi vôbec nič nehovoria a ich pozeranie pokladám za stratu času. Možno kebyže mám dvanásť, tak som z toho úplne paf. Ale nemám. Dávno nemám. Nezáživná pseudo-vízia, mdlá réžia, scenár jemne povedané absolútne chabý, herci o ničom (najlepší je Radcliffe, ostatní nula bodov). Občas poteší výprava, nejaký detail alebo konkrétna scéna, čiže čistá katastrofa to nie je. Ale... ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím, co mě táhlo k tomu, abych zašel na tento "remake" do kina. Po čase přemýšlení jsem měl jasno. Kvůli Radcliffovi, jehož postava Igora byla pro mě nakonec tím největším a prakticky jediným pozitivem, společně s krásou technické části filmu (kamera, střih), kterou jsem se hlavně z počátku nechával spoutat. Bohužel už zhruba před první polovinou film klesla kvalita scénáře i vizuálu do nudného stereotypu,v jehož závěru vyústil v nudný a bídný kýč. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (19)

  • V tomto příběhu je nestvůra příhodně pojmenovaná Prométheus, podle postavy, která se pokusila ukrást oheň bohům. Stejně tak jako se Viktor snaží svým způsobem ukrást životodárnou sílu Bohu. (Zdroj: CinemArt)
  • Shawn Levy se měl původně účastnit natáčení, ale nakonec z projektu vycouval. (BloodMax)
  • Jméno Frankenstein má svůj původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina hradu, na které v letech 1673-1734 žil německý alchymista a filozof Johann Conrad Dippele, který se podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. V roce 1976 tu američtí vojáci založili každoroční Halloweenský festival. (Dracconnis)

Súvisiace novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (viac)

Reklama

Reklama