Reklama

Reklama

Tajomný muž

  • Česko Tajemný muž (viac)
Trailer

V malom izolovanom baníckom mestečku sa už niekoľko rokov strácajú malé deti a miznú bez stopy. Legenda hovorí, že deti v meste kradne tajomný vysoký temný muž. Miestna zdravotná sestrička Julia Denningová (Jessica Bielová) bola k týmto tvrdeniam odjakživa skeptická a klebetám neverila, avšak len dovtedy, kým uprostred noci nezmizol aj jej vlastný syn David. Keď jeho posteľ našla prázdnu a v panike prehľadávala dom, zočila vysokú tmavú postavu, ako jej syna odnáša. Strachom bez seba sa Julia vydáva po stopách temného muža. Prežíva najväčšiu nočnú moru svojho života a šokujúce prekvapenia ju čakajú za každým rohom. Je pripravená urobiť čokoľvek, aby zachránila svojho syna a odhalila, kdo je tajomný vysoký muž, a načo potrebuje kradnúť deti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (485)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Tall Man nabere rychle tempo a v pozici adrenalinového thrilleru mu to docela i sluší - pokud pomineme fakt, že je July obstojný terminátor a záporák se chová jako trotl. Poté přijde dosti zásadní veletoč, role se poněkud pozmění a závěrečná třetina už se pohybuje v rovině dramatu. Napsané je to dobře, Jessica Biel dobře vypadá a Jodelle "Silent Hill" Ferland taky roste do krásy. Problém je, že se film ve své roztěkanosti mezi žánry i vyprávěcími polohami chová jako dement. Proč July cupitá po té opuštěné budově a hraje si na bububu s chlapečkem a jeho maminkou? Abychom na chvíli věřili, že koukáme na horor? Stejně jako jsme před chvílí koukali na thriller a později budeme koukat na soudní drama? Na to kašlu. Pascal Laugier má určitě potenciál, nicméně tady jako by se nechtěl věnovat slušně napsanému příběhu a příliš se soustředí na efektnost jednotlivých žánrových složek. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Chtěl bych mít takovou fantazii jako Packal, protože jestli on v tomhle vidí film, tak já bych pak mohl při sprchování v zrcadle vidět dvě krásný brunetky. No anebo bych chtěl bejt slepej jako někteří z vás tady, ono by to v obou případech vyšlo nastejno. Já tady viděl leda tak v průměru tři hovadiny na jeden záběr, což je zhruba o tři hovadiny na záběr víc, než kolik snesu. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $18,2miliónaTržby Celosvetovo $7,254,000Tržby za predaj DVD v USA $697,370 //počet predaných kusov 62,306║ Prvá tretina filmu slušne rozohraná, až pokiaľ Jessica Biel nevstúpi duchrúmaná po autonehode do malého bistra, potom sa prepne výhybka, nastane nezmyselná štvanica, nezmyslené chovanie postáv, čím je ponúknutý maximálne rozpačitý dej, ktorý by chcel byť plný veľkých prekvapení ale nie je, fakt spackané /25%/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The Tall man je podobný mindfucking, ako Shyamalonova Osada. Nie je to ani tak klamstvo zvratmi a ich nečakanosťou, ale očakávaniami diváka pred návštevou kina, resp. požičaním DVD. Po onom zásadnom zvrate v polovici filmu mi začalo byť jasné, kto je onen Tall man a muselo sa mi to aj potvrdiť, aby mal film zmysel a hĺbku. Čiže otázkou zostáva (rovnako, ako aj pri Osade), či je fér balamutiť diváka žánrom, keď vyznenie filmu je úplne iné a z daného žánru nevychádza. Má na to režisér právo? Je to niečím umelecké? Mne to nevadí, pre mňa je dôležitejšie posolstvo filmu, ale taký profesor scenáristiky by mohol byť dosť naštvaný. Napísal Laugier scenár ešte pred krízou? Ak áno, tak je jeho film nečakane nadčasový. Kľudne to mohlo ísť aj do našich kín, divákov by si film určite našiel. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Laugier vlastně nezklamal. Viděl jsem od něj Mučedníky, ale hlavně Ghostland mě hodně dostal. The Tall Man zase jednou pěkně klame tělem a finální mozaiku si divák poskládá díky chytrému scénáři až úplně na konci. Jessica Biel určitě nic vyloženě nezkazila, navíc tady opravdu nejdůležitější roli hraje příběh. Určitě doporučuji všem, kteří se nechávají rádi překvapovat. 65% ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (7)

  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama