Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

Daqvid77 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle nemůže dostat nic jiného než odpod. Protože přímo nesnáším když čeští nebo slovenští filmaři. Točí serialy podle už slavných amerických nebo i jiných. Prostě Dr House po slovensku tohle prostě nejde a ani v česku nejsme pozadu musíme mít trapnou Kriminálku Anděl. Předelávka podle slavných stejnojmených seriálu. 46% se tohle fakt nezaslouží jsou lepší věci a mají méně procent prostě TRAPAS!!!!! ()

Bouřka 

všetky recenzie používateľa

Tak po prvním díle musím konstatovat velkou spokojenost. Je to moderní, je to současný, se skvělou muzikou. Hlavní hrdina je velmi charismatický a má nejlepšího českého dabéra. Kdybych nevěděla, že je to slovenský seriál, klidně bych si myslela, že je německý nebo francouzský. Na televizní seriál fakt povedený. ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Serial je postaveny na slovenskem "Housovi". Libi se mi ale prostredi Bratislavy a hlasky Ludskyho. Co se mi naopak nelibi a pripada mi trapny, je ceskej dabing. Za A: proc dabujou slovenskej serial??? Jsme debilove, co nerozumej slovensky? A za B: stejne trapny je, ze hlavni postavu dabuje Martin Stropnicky, tedy daber House. Kdyz teda zavrete oci a budete poslouchat jen hlasy, muzete si myslet, ze koukate na House. Jinak zpracovani je dobre - na cesko-slovenske pomery. ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

Nebudem tento seriál prirovnávať žiadnym iným seriálom ako napr. House (ktorého v podstate aj tak nepozerávam). Čo sa týka hereckého obsadenia a hereckých výkonov som viac-menej spokojný. Maštalíra ako herca som nikdy nemusel, no táto rola mu úplne sadla a podal aj slušný výkon. Len Vladko Kobielsky mi nesedel v úlohe rázneho riaditela nemocnice (či kto to bol). Dej jednotlivých dielov je nápaditý, napínavý, miestami humorný (no nie je to trápny komediálny humor, ale sarkastický, miestami až morbídny), nie sú žiadne hluché miesta a pocelý čas graduje. Dialógy sú v poriadku, žiadne trápnosti. Ten seriál je proste taký... slovenský. A slovenské prostredie nie je až také akčné ako to americké, preto sa niektorým môže zdať trochu nezáživné. Hodnotím seriál 5 hviezdičkami. 4 hviezdičky za spracovanie + jedna za môj subjektívny pohľad. Odporúčanie: Odhodte za hlavu všetky americké seriály a skúste hľadať pozitíva na našich slovenských seriálov, pretože pri Dr. Ludskom sa to oplatí. ()

GlamourCat odpad!

všetky recenzie používateľa

To má být nějaký dr. House na slovenský způsob? Od první minuty je to nepříjemné, nemravné a hlavně strašně moc ohrané. Navíc blbeček Maštalír není ani maličko, ale ani vzdáleně sexy. A když je to celé o tom, že je to sarkastický, ale sexy a inteligentní doktor, tak to ztrácí význam. Ani charismatický není, jako někdy umí být Hugh Laurie. Všetko zle. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)

Reklama

Reklama