Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

A_san 

všetky recenzie používateľa

Náhodou to není zase tak špatné, jak to tady všichni plivou. Prostě dlouhý seriál, který se zabývá i blbostma, aby to něčím zaplnil, ale celková zápletka není zlá. Je pravdou, že i tady to trpí některými nedostatky, jako třeba často logické díry a nesmyslné chování postav, ale je to telenovela po slovensku, nemůžete čekat logický strhávající děj na.......kolikátém to už díle?:D ()

janulin123 

všetky recenzie používateľa

Krutě jsem se zmýlila. Vždy jsem si myslela, že Češi jsou nejkritičtějším národem, ale zdá se, že Slováci nás hravě trumfnou. O Búrlivé víno jsem zavadila náhodou a musím říct, že to nebylo zas tak špatné. Fajn: podobá se to na venezuelskou telenovelu, hudba je jak z německého romantického filmu...dobře, Nela Pocisková neumí hrát. Ale i přes tyto neduhy a ještě některé další (například snaha o naprosto šílené zvraty, které občas klepou na rozum) se na tento seriál dívat dá. Protože mě skutečně asi tak dalších 30 sekund po té, co seriál skončil zajímalo, co bude dál. ()

Reklama

patrik1177 

všetky recenzie používateľa

Budem hodnotiť len to, čo som videl... čiže prvé 3 série. Potom ma to prestalo baviť. Keďže aktuálne vysielaná séria je posledná, trochu si zaspomínam, hoci naposledy som pozeral Búrlivé víno v roku 2014 a odvtedy som oveľa neprišiel. Pravdupovediac, vtedy som bol dosť naivný divák a to, čo nám ponúkli tvorcovia mi stačilo, dnes by som si Búrlivé víno už nepustil ani keby mi za to zaplatili. Dej sérií, ktoré som nevidel som si prečítal na internete a to mi dokonale stačilo. Spočiatku mal seriál veľkú sledovanosť aj veľký potenciál, škoda, že sa z toho vykľula nekonečná telenovela (ale vďaka Bohu sa už končí). Markíza ide so svojou tvorbou dolu vodou, mali by jej zakázať vytvárať vlastné seriály a ďalšie stupídnosti typu Farma. Keby od začiatku nekoncipovali Búrlivé víno ako denný seriál, ale povedzme 1 diel za týždeň s menej postavami a dejovými linkami, tak celý seriál mohol vyzerať a dopadnúť úplne inak. Hodnotenie prvých 3 sérií, ktoré som videl: 50%. P.S.: Keby som mal ohodnotiť aj zvyšné série, ktoré som nevidel, iba si prečítal dej a videl pár upútaviek v TV, tak hodnotenie by bolo ešte nižšie. ()

megajalec 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľne mi to pripomína juhoamerické telenovely. Len so slovenskými reáliami a hercami. Vymeňte kávu za víno, pridajte nejaké miestne špeciality (Štb) a výsledný produkt je na svete. Len dúfam, že sa to nebude vliecť celý rok. V porovnaní s latinskými telenovelami máme jednu výhodu: krajšie baby :) ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Iba nadviažem na AUTOGRAMov komentár, respektive ho trochu poopravím: Tie "dialógy so zasnenými pohľadmi" - sú v skutočnosti výkony našich hviezdnych hercov, ktorí sa nestihli naučiť text a musia ho teda priamo "odčítavať", väčšinou z laptopov. Toť vsjo. Dávam jednu hviezdu len kvôli mojej mame, lebo jej sa to zrejme páči. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Seriál sa odohráva v dedinke Vínne, no takáto obec sa na Slovensku nenachádza. Existuje však obec Vinné, ktorá leží v okrese Michalovce. (tommy187)
  • Soundtrack seriálu "Neviem sa nájsť" naspievala Nela Pocisková, ktorá hrá Ninu Dolinskú, a napísala Barbora Rákovská, priateľka Tomiho Popoviča, ktorý zložil hudbu. (tommy187)
  • Seriál v číslach: Štáb seriálu mal 30 členov. Nakrúcalo sa v priemere 12 hodín denne, pričom najdlhší nakrúcací deň mal 15 hodín. Na jeden diel pripadalo 86 až 93 strán scenára. V seriáli sa objavilo 160 epizódnych hercov a za deň sa vypilo približne 60 káv. Herci vystriedali vyše 750 kostýmov a v maskérni strávili buď 60 (herci), alebo 10-30 minút (herečky). (patrik1177)

Reklama

Reklama