Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (157)

italka63 

všetky recenzie používateľa

Líbilo, a docela dost. Konečně pojaté trochu z jiného pohledu, konečně měl Ježíš správného, snědého, chlapského představitele a ne chcípáka chrastícího kostmi, konečně pojaté dle Starého Zákona, kdy Boha se Hebrejci nebáli nazvat Jahvem a vliv, který Bůh a jeho učedníci na okolí přenášeli. Vynikající Joseph Fiennes, jeho pozvolná změna a touha vidět vše na vlastní oči. Na Římské říši bylo kouzelné a zajímavé to, že ač uctívala spoustu Bohů a Bohyň, nikdo neměl touhu kvůli jejich jménu válčit, všichni se respektovali. Takže skvělé exteriéry, I interiéry, které mě mrknutím oka přenesly zpět do mého milovaného italského jihu a celkově výborný pocit z filmu. Ovšem chápu, že pokud někdo základní starověká infa nemá, bude mu možná film připadat trochu mimo mísu.Já byla spokojena. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Ano, v Bibli se vyskytují války a hodně kruté. Všimněte si však, že ve Starém zákoně! Nový je o lásce... Kdo je potřebuje vidět, pravděpodobně v tom starém zůstal. Další bod, co zazlívám, jsou ty záběry na zahnívající mrtvoly. Ty jsou pro změnu pro lidi milující horory. A konečně - osoba tribuna je zajímavá, ale dost riskující, protože do Bible přidává události - a to je (jak varuje sama Bible) nebezpečné. Taktéž sled událostí je trochu zpřeházen... ()

Reklama

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

"Jed z Judey" (Edward Gibbon, historik z 18.st.). Jed, ktorý bol podľa mnohých skutočným dôvodom úpadku a konca Rímskej ríše. Tu sme v jeho prvopočiatkoch. Jeruzalem aj Caesarea Maritima vyzerajú k svetu, takisto Ježiš. Žiadny árijský modroočko. Detaily prepracované, rybárske lode autentické, dokonca aj technika ukrižovania. Podcenená je úloha sv. Pavla, pretože ten v skutočnosti spravil pre kresťanstvo viac ako Ježiš. Nebyť sv. Pavla, tak by sa na Krista už o pár týždňov zabudlo. Úplne iný pohľad na tisíckrát prevarené a recyklované udalosti. Príjemné prekvapenie. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Pre Krista pána. Nič viac než evidentne podfinancovaná historická náboženská agitka. Čakal som, že Risen ponúkne zaujímavý pohľad na jednu z najznámejších udalostí, ak nie tu najznámejšiu udalosť v dejinách ľudstva a to takzvané zmŕtvychvstanie Krista. Že sa bude zaujímavo pohrávať s myšlienkou, či sa niečo také mohlo skutočne stať a keď nie, tak sa pokúšať (a nemusí to byť nijako kontroverzne) šikovne pohrávať s myšlienkou ako si ľudstvo mohlo rôzne fakty ohľadom „zmŕtvychvstania“ mylne vyvodiť, vzhľadom na obmedzené možnosti vyšetrovania v tej dobe. S trochou šikovnosti, tak Risen mohol stať ako na strane „neveriacich Tomášov“, tak rovnako na strane veriacich bez toho, aby musel akokoľvek poburovať. Chyba lávky, nič podobné sa tu ani náznakom nedeje a Risen je iba obyčajná náboženská agitácia, ktorá sa snaží utvrdiť ovečky, pardon veriacich, v tom, že takto to skutočne bolo a zázrak sa stal! Pretože, keď mu už uveril aj skorumpovaný rímsky vyšetroval, prečo by ste mu nemali aj vy? Aj napriek tomu, že nie som veriaci, tak so samotnou látkou by som problém nemal. Mám však problém s jednostrannými látkami, ktoré nevidia nič iné iba svoju pravdu o ktorej sa snažia zaslepene presvedčiť všetkých naokolo a nepripúšťajú ani jeden argument. Samotné vyšetrovanie zmŕtvychvstania Krista, aj s tým, že by v závere došlo ku klasickému „rozuzleniu“, že to celé bol zázrak, by mohlo byť podané zaujímavo s prihliadnutí na to ako takéto niečo vnímal v danej dobe ľud z rôznych kruhov spoločnosti. Bohužiaľ, Risen chýba aj to najdôležitejšia a to akokoľvek tajuplná atmosféra ohľadom vyšetrovania, napätie alebo čokoľvek iné. Je to iba takmer dvojhodinová nuda s jednou priemernou akčnou scénou na začiatku, ktorá sa každému snaží vymyť mozog, pardon presvedčiť ho, že TOTO sa skutočne stalo a tak tomu máte veriť a nič viac sa nepýtať! Celé pátrania po Ježišovi, a tým pádom celý dej filmu, je tu vlastne bezpredmetné a iba sa čaká na to, než hlavný hrdina uverí „pravde“. Do približne polovice iba nudný film bez akéhokoľvek tempa, od polovice, keď titulný vyšetrovateľ stretne SKUTOČNÉHO Ježiša (scéna s apoštolmi, kde sa v polovici rozhovoru z ničoho nič vyparí z miestnosti snáď už ani naivnejšia byť nemohla) už tak neskutočná otrava, že pre kohokoľvek bez vierovyznania alebo akéhokoľvek iného vierovyznania to musí byť iba otravný blábol. Nudnejšie, to snáď už ani nebolo možné natočiť. Nič iné, než snaha zaslepene sa zapáčiť nedeľným návštevníkom omší, ktorí chcú, aby ste vy im bezpodmienečne verili, ale oni nepripúšťajú ani jeden protiargument. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Genero 

všetky recenzie používateľa

Ne že by mi nějak vadily filmy o Ježíších, jen je aktivně nevyhledávám, protože zpravidla obsahují velice ošklivé náboženské plkance. Přesto nijak nepopírám, že Harry Houdini a pan Ježíš Kristus jsou jediní dva lidé, kterým se kdy podařilo uniknout z hrobu a dodnes se o tom píše. V případě nejnovějšího opusu Kevina Reynoldse, autora famózního Rudého úsvitu, jsem doufal, že snad tento šikovný scénárista nabídne nějaké racionálnější vysvětlení mesiášova slavného eskamotérského kousku než je zmrkvívstání, třeba že byl ve skutečnosti zombie nebo zmatený mimozemský android. Bohužel, nestalo se. Hlavní hrdina Clavius se zprvu tváří jako člověk, jemuž je u prdele celý Jupiter, natož aby věřil na nějakého Hospodina. Bohužel postupem času též propadne náboženské panice, spolu se zbylými jedenácti apoštoly pobíhá za panem Ježíšem, pronáší podivné výroky o lásce a vrtí hýžděmi. V samém závěru se už už schyluje k události, o níž se evangelia příliš nezmiňují, kdy se učedníci soukají do elastických triček z posledního turné Celine Dion a utíkají do Berlína na Gay pride. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama