Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Mladý, no svojimi modernými vyšetrovateľskými metódami a úspechmi preslávený detektív Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti prichádza na zámok Betliar riešiť tajomnú, brutálnu vraždu slúžky. Na Gemeri ho víta miestny rázny strážmajster Vilém Černý (Stanislav Majer) , ktorému prítomnosť až príliš sebavedomého vyšetrovateľa z Pešti v jeho rajóne a nutnosť s ním spolupracovať vôbec nie je po chuti... a zdá sa, že Martonova prítomnosť nevyhovuje ani miestnym obyvateľom, ktorí sú nedôverčiví k technickým novinkám a namiesto vedy uprednostňujú vieru v mágiu a povery; ba ani obyvateľom zámku – mocnej šľachtickej rodine Wisniewskych, kde má každý svoje tajomstvá... Ukazuje sa však, že vražda slúžky ani zďaleka nie je natoľko jednoduchá, ako by si vyšetrovatelia želali; a dokonca, že nejde o jediné čudné úmrtie mladej ženy v tejto oblasti... Marton s Černým teda stoja pred neľahkou výzvou – prekonať vzájomné nesympatie a spolu pátrať po zvrátenom páchateľovi, ktorým je podľa povedačiek dedinčanov nadprirodzený „Démon"... a podľa Martonovej teórie prvý sériový vrah v dejinách Uhorska.

Vyšetrovateľom pri tom asistujú dvaja Černého podriadení – miestni žandári Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík), ktorí vďaka svojej lenivosti, či naopak prílišnej horlivosti a predovšetkým nedostatočnej inteligencii pokazia, čo môžu... ale pri riešení menších kriminálnych prípadov (inšpirovaných skutočnými historickými udalosťami) sa i na nich občas usmeje šťastie. Zlo na Betliari nespí, mŕtvol pribúda a Marton musí urobiť všetko preto, aby zabránil ďalším beštiálnym vraždám... situáciu pri vyšetrovaní mu však komplikujú sympatie ku krásnej grófskej dcére Júlii (Danica Matušová), odmeranosť jej upätej matky-grófky (Anikó Varga) i nevyspytateľné ťahy jej otca, extravagantného grófa Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podarí sa Martonovi odhaliť „Démona" skôr, než si príde aj poňho...?! (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (112)

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Tento detektivní seriál zasazený do historických reálií se docela povedl a to díky zajímavému prostředí v němž se natáčel, dobové atmosféře, skvělým kostýmům a výpravě. Při jeho sledování se mi vybavuje podobný český seriál Dobrodružství kriminalistiky. Herecké výkony jsou celkem slušné i když většinu herců neznám. Jediné co mi vadí je rozvleklá stopáž jednotlivých dílů, kterou by slušelo zkrátit na 45 minut, jak bývá u takových seriálů obvyklé. Vzhledem ke složitosti děje by bylo vhodné uvádět seriál dvakrát týdně, protože při týdenním odstupu se vytrácí z paměti návaznost. Po třetím díle jsem proto se sledováním skončila. Tak snad příště. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Zatial som mal možnosť vidieť iba úvodný diel a šance som tomu vďaka novodobej slovenskej "kinematografii" a tým našim super seriálom nedával takmer žiadne. Naopak, počas celého sledovania som práve ja nemal šancu, aby som tento seriál mohol niečim prirovnávať k spomínaným panelákovinám. Toto je úplne niekde inde. Možno v slovenskej tvorbe vyhráva niečo ako klientelizmus, ale na 1890 vidieť okamžite že je seriál v dobrých rukách a že tvorcovia mali nad projektom volnú ruku.Tu som sa aj z chuti zasmial(ako z čias Utekajme už ide), nepostrehol som nejaké zbitočné alebo natiahnuté scény a normalne sa v tomto prípade dokonca dá tešiť na následujúci diel. Dufam že to tvorcovia v ďalších častiach nepokazili.(3+1 za snahu) ()

Reklama

Uesbe 

všetky recenzie používateľa

na začiatku rozporuplné.....seriál má výborné nápady ale uurčité veci sú odfláknuté a žandári sú otravní, nie groteskní a súhlasím s dezorz.....len ešte nevedno, či to bol zámer tvorcov alebo čaro nechceného.....o.k. po poslednej epizóde to bolo čaro nechceného.....a všetko dobré pokazila pointa v štýle ,,syndróm žuvačky na podrážke natiahnutej na 13 hodín, pričom to bolo jasné už po tretej epizóde" .....na slovenskú tvorbu stále dobrý počin, nuda nebola ()

martinkaziki 

všetky recenzie používateľa

Zbytečně natahováné, nicméně za mě povedené. Líbila se mi kamera, prostředí, střídání tajemné linky a komických vystoupení těch dvou "sprostých žandárů". Spojení těhle Matlů a věčně namįchnutého Majera nemělo chybu. Kolejnik mě v teto roli az tak neseděl, ale postupem času jsem si zvykla. Na 4 hvězdy to u me není, ale je to určitě lepší trojka. ()

tosastava odpad!

všetky recenzie používateľa

Myslím že by už mohol vzniknúť nový pojem,Slovenská odpadová(filmová) tvorba. Posledných 15 rokov sa u nás ešte nenatočilo niečo, čo by stálo za pomenovanie filmová tvorba. Tieto hnusné TV sračky sa bohužiaľ točia vďaka TV "intelektuálom" s vkusom štamgasta piatej cenovej skupiny,ktorí tvoria najväčšiu základňu vďačných konzumentov týchto TV fekalii ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Část Tiesňavy se natáčela před jeskyní Pekárna v Moravském krasu a na dně Macochy. Temné údolí byla potom cesta pod Pekárnou od Hostěnic k Ochozi. (Jara69)
  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)
  • Rozpočet seriálu sa vyšplhal na 2 milióny eur, v priemere 154-tisíc na jednu epizódu. (Scraffy)

Reklama

Reklama