Reklama

Reklama

Kliatba kvíliacej ženy

  • Česko La Llorona: Prokletá žena (viac)
Trailer 3

La Llorona. Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou... a jej metódy čoraz desivejšími. V 70tych rokoch 20teho storočia sa La Llorona v Los Angeles zakráda nocou – za deťmi. Ignorujúc strašidelné varovanie znepokojnej matky podozrivej z ohrozovania detí, sa sociálna pracovníčka so svojimi malými deťmi čoskoro ocitne v hrôzostrašnej nadprirodzenej ríši. Jedinou nádejou ako uniknúť smrteľnému hnevu La Llorony zostáva kňaz zbavený ilúzií, ktorý na pomedzí strachu a viery pomocou mysticizmu vyháňa zlo. Vystríhajte sa pred jej chladným kvílením… nezastaví sa pred ničím, aby vás pohltila do svojej temnoty. Jej muky už nič nezmierni. Jej dušu už nič nespasí. Niet úniku pred prekliatím La Llorony. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (269)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Je tu pán duchovný, ktorý sa raz stretol s akousi bábkou. V tomto prípade je to akosi nelogické, nechcem spoilerovať, ale je to tak. Stretol. A potom? Plačúca žena, je kvalitný zdroj strašidelnej ´´zábavy´´ a má svoje plusy. Tie ale niesu až tak plusové. Ide síce o zatiaľ najlepší tohtoročný kinoprírastok do tohoto žánru, ale berte to ako karhanie a nie chválu. Chcete sa ale naozaj báť pri slzách tejto nešťastnej matky? Odporúčam radšej atmosférický a naozaj mrazivý LA MALDICIÓN DE LA LLORONA ( 1963 ). ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Film som videl už druhýkrát a ani teraz ma nepresvedčil, že by to mohlo byt aspoň na slabé 3*. Je to neskutočne urevané a kvíliaca žena, by si mala zmeniť meno na urevaná žena s trápnym ksichtom. Kedykoľvek sa tá marha objavila vo filme, tak ma iritovala, lebo zaváňala neskutočnou klišéovitosťou. Toľkokrát som už videl niečo podobne, že tato mihula ma naozaj nemohla vydesiť, len iritovať. Totálne zbytočný film, ani nevystraší a ani atmosférou moc nedisponuje. A pár scén je tu i komických i keď mali mat celkom iný účinok, čo u mna , ale nehrozilo. Tak do tretice si ho, tak ľahko už nepustím. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Veľký režijný debut Michaela Chavesa "The Curse Of La Llorna podľa mňa nakoniec prináša dávku sklamania. Myslím si, že film má pár dobrých momentiek a snaží sa o to, aby vybudoval nejaký strach, no môj problém v ňom tkvie vo fakte, že postavil všetko na absolútnych klišé. Ukážem vám tu 2 scénky z dvoch filmov, ktoré v podstate ukazujú o čom vlastne hovorím. Ak ste film videli, alebo vám nevadia názorné ukážky, niečoho, čo by mohol byť spoiler, tak kliknite "sem" a "sem". Presne toto isté sa v podstate udeje aj v tomto filme a dosť mu to pre mňa uberá body. Ak som už niečo niekedy videl, prípadne ak si z toho už 15 rokov dozadu robil iný film srandu, tak niečo trošku nefunguje. Prvá tretina filmu je podľa mňa celkom dobrá. Bol som zvedavý čo sa bude diať, spoznávame postavy, dostávame sa do príbehu, no akosi som neporozumel, prečo Patricia nepovedala Anne, čo sa deje. Možno by ju mohla mať za blázna, no minimálne by sme sa k niečomu dostali. No potom proste niekam odíde, nechá Annu nájsť dvere a potom sa sčista jasna zjaví a zrazu je všetko zle. Kam zmizla na ten moment čo Anna chodila po jej byte? Neviem. A potom postupne prechádzame k jej rodine, na ktorú sa La Llorna upne (z absolútne stupídneho dôvodu) a strašenie pokračuje. Je tu pár fungujúcich scénok, no potom je tu aj veľké množstvo nefunkčných scénok. Napríklad bábika pred dverami je podľa mňa asi najväčšia stupidita celého filmu. Scénka na povale, keď si Llorna ide pre deti je urobená tak teatrálne a scénka kúsok na to, do ktorej je zapletený kríž vyzerá fakt viac divne. Okrem toho film občas chce uvoľniť atmosférou nejakou komédiou. A viac sa filmu darí tým atmosféru zabiť. Nemyslím si, že ide o najhorší hororový film čo som videl, no rozhodne neponúka dosť na to, aby som ho ocenil. Myslím si, že fanúšikovia hororu si zaslúžia niečo lepšie. Hodnotenie: C ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Úskalia sociálnej starostlivosti. Alebo priamočiary, s ničím sa neserúci hororový príbeh matky- kurátorky, dohliadajúcej na riadnu výchovu detí zo sociálne slabých alebo neúplných rodín, ktorá "vďaka" práci k prekliatiu príde. Prekliatiu, zamotajúcemu na plné obrátky život jej i jej dvom maloletým deťom. Už dávno som nevidel žánrový kúsok, ktorý by ma zo dvakrát spoľahlivo vydesil. Navyše na miestach, kde sa to dalo priamo očakávať. Darmo, kto vie, ten vie. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Film o nevěstě, která pláče slzy zmaru a sem tam někoho zabije, je fajn nápad. Provedení mě ale za srdce nechytlo. Lekačky byly očekávatelný na zcela očekávatelných místech, nevěsta byla opravdu hnusácká a nezaujal mě ani kněz, který nevěří v církev, ale Boha si ponechal. Průměrný horor s průměrným výsledkem. Neurazí, nenadchne. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (14)

  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Film byl promítán kritikům, od kterých dostal hodnocení 41 %. (Greenscreen)
  • La Llorona (Plačící žena) je mexická legenda o krásné ženě, která byla zamilovaná a šťastná se svým manželem, kterému nakonec porodila dvě děti. Jenže utrpení srdce přišlo v momentu, kdy ji manžel ze dne na den opustil. Po pár letech svého exmanžela spatřila s jinou ženou a ve vzteku utopila své dvě děti v řece. Legenda pravý, že La Llorana putuje kolem řeky a pláče, neštěstí pro ty, kteří jsou blízko a slyší ji plakat, jsou určeni k smrti. (ARI50)

Súvisiace novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (viac)

Reklama

Reklama