Reklama

Reklama

Boj s terorizmom nadobúda úplne iné rozmery. James Silva (Mark Wahlberg) práve dokončil so svojím tímom zdanlivo úspešnú operáciu, kde zneškodnili agentov KGB. A dostáva ihneď novú úlohu. Má nájsť stratenú zásielku, kde bolo cézium, ktoré slúžilo na výrobu špinavých bômb. Na veľvyslanectvo USA však dorazí radový policajt Li Noor (Iko Uwais), ktorý chce získať azyl výmenou za informácie vedúce k nájdeniu látky. Informácie sú zašifrované na disku, ktorý priniesol. Ten sa však za 8 hodín sám zničí. Kľúč má iba vo svojej hlave Li... (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 5

Recenzie (264)

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Milý oblíbení uživatelé. na některé dám více na některé méně. Ale jsem rád, že jsem tentokrát na vás nedal téměř vůbec. To, že ten film mohl být něčím ještě lepším, nebýt hloupých stříhačů, tak s tím jednoznačný souhlas. Nechápu, že v poWickovské době se stříhači stále upínají k takovým šílenostem. Kór když mají k dispozici rváče Ika. Tam ale u mě zápory končí. Wahlberga mám prostě rád a proto mu šéfa dost dobré bandy žeru i s navijákem. Iko je fakt dobrej a jeho pohledy mají podobný úder jako ruce a nohy. Přestřelky nejsou vůbec špatné, ale mohly být na úplně jiné úrovni. No ten proklatý střih. Ještěže to Rko zde plní svojí úlohu na výbornou. Závěrečný překvápko si čtvrtou hvězdu pevně uchytilo a můžu říct, že 75 procent dávám s vědomím, že si tuhle jízdu dám klidně někdy znovu. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

navrat k prijemnej jednoduchosti a priamociarosti akcnakov z 80tych rokov. akcia slusna i ked skoda zbytocne frenetickej kamery (v the kingdom to berg ukociroval lepsie). berg bol chvilami povazovany za nastupcu/priameho konkurenta baya, co sa tyka financnej vykonosti filmov bay vyhrava na celej ciare, ale bergove filmy su pozeratelnejsie a neprekracuju zabijacku 2-hodinovu dlzku... ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Dám ti radu. Prestaň.“ Fúha, poriadna jazda. Celý čas som sa spokojne, nasprostasto uškŕňal. Scenár by som príliš neriešil, je len zámienkou pre rozpútanie akcie (napr. keď vedeli, kde čaká lietadlo, prečo nešli tam a nezrušili ho pancierovou päsťou?). Ale nebudem mu krivdiť, pretože príde s celou radou pozoruhodných nápadov, ako je „gumička“ alebo drastický monológ o chemickej zbrani. Mark Wahlberg síce neprišiel o svoje zjavne obrovské ego (čo je plus, keďže vytvoril ďalšieho namakaného drsňáka, ktorý vás v sekunde zruší brutálne ponižujúcou, odkopávajúcou hláškou), no zároveň vinou toho Iko Uwais dostal tak troška ponižujúcu, menejcennú rolu. Keď si to pozriete do konca, tak zrejme pochopíte, ako som to myslel. Na strane druhej Mark musel mať nemalé sebavedomie, keď dokázal tejto brutálnej mlátičke poskytnúť taký veľký priestor. Miestami sa dokonca zdá (a ja by som tomu aj celkom veril), že si tento film Marky Mark a Peter Berg vymysleli len ako šikovnú zámienku spolupracovať s Ikom. Každopádne, nech je ako chce, jedná sa o smršť (drsnej) akcie prekladanej zábavnými hláškami a dialógmi ("Len tak pre info - ako veľmi si práve nasratý? Na stupnici od jedna po desať." - "Sedem. A prudko to stúpa."). Je tam plno síce skratkovito podaných, ale zároveň napriek tomu zaujímavých a šťavnatých postáv (často s tragickým a mrazivým koncom). K tomu skvelá pouličná výprava a ak aj vy máte v obľube filmové prepady automobilových kolón, tak si Mile 22 už aj píšte do slovníčka. Dal by som si sequel. „Tvoje ego nie je tvoje amigo.“ ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vrstevnatá, psychologicky prepracovaná rodinná dráma... Haha, robím si srandu. Schudnutý Wahlberg a štandardne nabudený Iko v besne natočenej a besne zostrihanej akčnej lomenici s bodycountom zhruba 10 mŕtvol na minútu. Asi po polhodine sa začnú masakrovať a už sa nezastavia. Poldruha hodiny a je po všetkom a po všetkých, mozgy rozmetané, hlavy rozstrieľané, gágory podrezané. Málo sa dnes točí takýchto filmov. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Solidní a nekompromisní akční jízda, byť s hodně dlouhým rozjezdem. Když už to ale konečně po 45 minutách nabere ty správné otáčky, stojí to za to. Na své si přijdou bouchači i pistolníci a když Berg ukonejší publikum dodržováním všech klasických žánrových klišé, přihodí nečekaný twist, který to všechno okázale zbourá. Na jednu stranu je to fajn narušení zažitých schemat, na druhou stranu, co bych zapíral, mě tím Lea Carpenter pořádně naštvala. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)
  • 5. února 2018 se během natáčení v Kolumbii objevil i kolumbijský prezident Juan Manuel Santos. Režisér Peter Berg mu dokonce nabídl, jestli s ním nenatočí jednu akční scénu. (ČSFD)

Reklama

Reklama