Reklama

Reklama

Punk je hned!

  • Česko Punk je hned! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Punkáč prezývaný Kvičkožije na periférii spoločnosti. Drobné krádeže a podvody sa stali zdrojom jeho obživy a najmä spôsobom, ako sa dostať k drogám.Juraj Šlauka pôvodne realizoval projekt ako dokument, až v priebehu natáčania sa rozhodol pre hraný film. Dráma Punk  je hneď! prináša naturalistickú výpoveď o skupine drogovo závislých outsiderov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Zbytočný film o zbytočných ľuďoch. Utrpenie na to pozerať a zbytočne čakať, že sa niečo udeje. Dementné dialógy, ktoré boli tak zle ozvučené, že nebyť toho, že sa film premietal s titulkami, tak by som ani nevedel o čom tí loosri točia. Nie že, by to bolo podstatné pre vývoj deja. A je mi jedno, či to takto tvorcovia zamýšľali pre väčšiu autenticitu. Nikdy som nemal pochopenie pre tieto lenivé feťácke socky a myslím, že naša kinematografia potrebuje investovať do úplne iných filmov. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Drsná sonda do života, ktorý snáď nikto neokúsi. Je to tak akurát dlhé, štýlovo chytľavé a jediný problém mám vlastne iba s tým, že podaktorí (ne)herci nestíhajú. Podobné počiny nepotrebujú mať premakaný dej. Úplne stačí, že dokážu predať svet, kde sa odohrávajú. A to sa tu podarilo. V rámci festivalov by z toho mohol byť celkom slušný hit. 8/10 ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Autenticita. Áno, tá tu je. Teda pôvodnosť narkomanského dna. Droga nie je zadarmo. Treba si na ňu vedieť nakradnúť. Okrem toho je tu žena a dieťa. Aj o tie je potrebné sa postarať. Problém. Zberňa kovov, zberňa nakradnutých druhotných surovín do nej. Na dávku to stačí, na nájom už nie. Ostáva príves. Zúfalstvo plodí zúfalý čin. V poblúznení drogou je jedno, kto ho spáchal. Hrdina bol pri ňom, tak nech trpí. Bezvýchodisková situácia. Ale: tá je tu od začiatku. Až do prekvapivo happy endového konca. Teda feťácky šťastného. Ak Vám nevadí, že vo filme sa nerozpráva, ale nadáva, je to film presne pre Vás. A pank? Veď ten je tu čoskoro. Hneď ako skončí film. Inak, stručnejšie by sa dal komentár poňať dvomi slovami, ktoré nosí hlavná postava často na tričku: Malomocnosť Prázdnoty. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Punk je tady spíš jen lákadlem pro diváky, protože s touto subkulturou má hlavní hrdina společný jen účes a tričko s Pistolema. Jinak se jedná o obyčejnou socku, která žije jen pro to, aby si za prachy získané krádežemi koupila něco do žíly. Že má dítě ho zajímá jen okrajově. A upřímně řečeno nevím, proč bych se měl na něco podobného dívat. Určité body má film za autentičnost, ale to mi prostě nestačí. 25% ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,PÓJDEME KÚPIŤ PLÉNKY.“ ,,TY MÁŠ PRACHY?“ ,,NA TY PLÉNKY BUDÚ PRACHY.“ ,,TAK MI KÚP AJ PIVO PROSÍM ŤA, KEĎ UŽ PÓJDEŠ KUPOVAT TÍ PLÉNKY.“ __ Vzhľadom na predchádzajúce Ostrochovského projekty som mal obavy, že Punk je hneď bude vyzerať ako Koza, prípadne Môj pes Killer, ktorých kameňom úrazu bola nerozhodnosť medzi hraným a dokumentárnym spracovaním, čo sa odrazilo na ich technickej stránke.  Punk je hneď je však formálne v poriadku, pretože disponuje kamerou doplnenou o škrabance a neostré zábery (trefná podpora rozprávania), zrozumiteľným zvukom, výbornou hudbou a najmä sofistikovaným strihom, ktorý sa naplno ukazuje v posledných 15 minútach. V svojej podstate pokrýva nejasnú realitu drogovo závislého a nedalo mi nespomenúť si na strihovú skladbu Otca, kde sa pokúša navodiť videnie sveta očami pacienta s alzheimerovou chorobou. Postavy z dna spoločnosti boli samozrejme predstavené skvelo. Ktovie, čo s tých ,,hercov“ je teraz? Sarkastický happy end je vlastne úplne v poriadku, pretože punk´s not dead.  (760. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené