Reklama

Reklama

Punk je hned!

  • Česko Punk je hned! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Punkáč prezývaný Kvičkožije na periférii spoločnosti. Drobné krádeže a podvody sa stali zdrojom jeho obživy a najmä spôsobom, ako sa dostať k drogám.Juraj Šlauka pôvodne realizoval projekt ako dokument, až v priebehu natáčania sa rozhodol pre hraný film. Dráma Punk  je hneď! prináša naturalistickú výpoveď o skupine drogovo závislých outsiderov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ako čakal som podstatne väčšiu pičovinu. Asi tak ako väčšina Slovenska nemá rado východniarsky prízvuk a vravu, tak ja si celkom neidem túto záhoračtinu. Zle sa to počúva väčšinu si aj tak človek musí domyslieť, lebo neni to ani slovensky, ani česky, proste tak. Na moje počudovanie však film neni špatný. Taký dokumentaristický, s pár otravnými zábermi čo tento žáner definujú, inak dokument len štýlom, nie prevedením. Verím že bezďáci a pofidéri nejak takto fungujú, reč číra autenticita. A našťastie to má len hodinu, takže neni čas na nejaké nezmyselné pasáže. Za mňa na prvotinu dobré, nešklbal som si kotlety. Trochu iné ako sa u nás točí. Objektívne dve ale jednu pridám teda za originalitu. 3 z 5 ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Príjemnou autenticitou nadýchaná, odľahčená sociálna dráma so zdravým nadhľadom. Síce bez ďalšieho formálneho či obsahového presahu, ako i škrípajúca v zopár (ne)hereckých výkonoch (najmä ženské postavy), no Kovačovský svojou charizmou film (a ďalších nehercov) tiahne od prvej minúty do poslednej a zabezpečuje že snímok dýcha vlastným životom. Nie je to ešte úplne gól, no i tak, palec hore a podporu takejto tvorbe na Slovensku. Chýba tu ako soľ. ()

Reklama

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Drsný, odporný a vulgárny pohľad na slovenskú spodinu, nie však tú najspodnejšiu, stvárnenú, pre istotu 20 rokov dozadu, z oblasti Záhoria, kde stupídnosť, už prekročila svoje hranice. Komparzisti v niektorých postavách prevýšili svojou autenticitou béčkových hercov, ktorí recitovali svoje monológy, za nepovšimnutia chabej réžie a dramaturgie. Dej bezzubý, založený len na banalite, kde bolo ťažko odhadnúť, o čo kráča v tejto, akejsi pseudo dokumentárnej dráme. Nakoniec, čo malo pôsobiť autenticky, na záver dopadlo, ako celá táto nezmyselná fraška, pre seriál na pokračovanie. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Autenticita. Áno, tá tu je. Teda pôvodnosť narkomanského dna. Droga nie je zadarmo. Treba si na ňu vedieť nakradnúť. Okrem toho je tu žena a dieťa. Aj o tie je potrebné sa postarať. Problém. Zberňa kovov, zberňa nakradnutých druhotných surovín do nej. Na dávku to stačí, na nájom už nie. Ostáva príves. Zúfalstvo plodí zúfalý čin. V poblúznení drogou je jedno, kto ho spáchal. Hrdina bol pri ňom, tak nech trpí. Bezvýchodisková situácia. Ale: tá je tu od začiatku. Až do prekvapivo happy endového konca. Teda feťácky šťastného. Ak Vám nevadí, že vo filme sa nerozpráva, ale nadáva, je to film presne pre Vás. A pank? Veď ten je tu čoskoro. Hneď ako skončí film. Inak, stručnejšie by sa dal komentár poňať dvomi slovami, ktoré nosí hlavná postava často na tričku: Malomocnosť Prázdnoty. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Místy na mě film působil autenticky a věrohodně ( i díky nehercům ), místy však taky působil hodně přestřeleně ( především ke konci ). Dějově je film hodně slabý ale i díky 70 minutové stopáži se to dá přežít. Horší už je to ze zvukovou stránkou filmu, která je největším a neodpustitelným mínusem. " Hercům " je kolikrát hovno rozumět. Chtěl jsem tomuhle kousku dát 3 hvězdy, ale otřesný zvuk rozhodl o tom že jsem se přiklonil ke 2 hvězdám. Dalším faktorem bylo i to, že tenhle film není až tak o punku. Ale to by bylo na delší povídání. Jinak top postavičkou pro mě byl dealer ( Juraj Gerža ). Škoda že se nedožil premiéry. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavná postava jazdí na motocykli Jawa Pionier, ktorý neskôr vymení za britský Austin Allegro. (shushen)
  • Jeden z hlavních představitelů, Juraj Gerža, zemřel den před premiérou na následky autonehody. (ČSFD)

Reklama

Reklama