Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Stejšn 

všetky recenzie používateľa

O něco slabší než Profesionálové, i když rámcově dost podobné. Jako klukovi se mi tu samozřejmě hrozně líbila Glynis Barber a taky se mi líbilo slovenské znění. Oba zmiňované seriály zestárly, ale na Profesionály se na rozdíl od D&M v současnosti podívám o mnoho radši. Kultovní hláška: "Mal som ho odbachnúť." ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Očakával by som že Dempsey s jeho parťáčkou budú na ČSFD v červených číslach, viem, nejedná sa o žiadne prevratné dielo, ale vtedajšiu popularitu si seriál získal právom, a každý aj ten poslabší diel taktiež vždy pobavil. S trochou rezervy aj po rokoch je to tak na hviezdne štyri (****), ale ak si nejakú epizódu pozriem teraz po rokoch, bude to hlavne kvôli (tron to tiež skvele popísal) kultovému slovenskému dabingu, ktorý je sám o sebe zábavný, a aj keď je to veľmi ojedinelé (ešte taký Miazgovci sem patria), slúži to aj ako dôkaz, že ak sa vie, dá sa to.(lebo inak sa netajím tým že dávam prednosť českému dabingu, keďže je už v zásade kvalitnejší). Takže týmto pozdravujem hlavných hrdinov Borisa Farkaša, Kamilu Magálovú a ďalších.. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Tu nie je čo váhať - plný počet. V dávnych časoch pecka, po sledovaní Derricka a Miesta činu ako balzam na dušu fanúšikom čistých kriminálok bez potreby prehnanej akcie alebo nervybičujúcich thrillerov. A aj dnes po štvrťstoročí je to normálne pozerateľné a zábavné. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Za starých, neveselých časov, keď Čechom a Slovákom vládol v spoločnom štáte - ČSSR - všemocný boľševik sa tvrdou cenzúrou len málo čo zo Západu prebilo na obrazovku socialistickej televízie. Anglickému akčne kriminálnemu seriálu "Dempsey a Makepeacová" sa to podarilo. Vtedy som sa na prípady tejto dvojice vyložene tešil. Vtedy to bola paráda. Keď som si pozrel zotri časti teraz, po rokoch, tak som bol dosť sklamaný. Stratilo to lesk. ** ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Musel jste zabít pět chlapů? Nemohl jste zabít jednoho a čtyři zranit?" Bývaly časy, kdy jsem chtěl bejt drsnej jako poručík Dempsey a zároveň si užívat výměnu tělesných tekutin s dokonalou seržantkou Makepeaceovou. Teď už jsem velkej, ale do poručíka mám stále stejně daleko a nic podobnýho seržantce mou postel taky nikdy nenavštívilo. Nevadí. Já nezávidím. Já se jen bavím a to mi s touhle dvojkou jde velmi dobře. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Glynis Barber (Makepeacová) nemohla v dobe natáčania vyjsť z domu bez toho, aby ju neobklopil dav fanúšikov a ženy pre zmenu chodili do kaderníctva, aby sa nechali ostrihať po jej vzore. (Raccoon.city)
  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Představitelé hlavních rolí Michael Brandon a Glynis Barber jsou ve skutečném životě od listopadu roku 1989 manželé a mají syna Alexandra. (Krouťák)

Reklama

Reklama