Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdrogované dievčatá sa stávajú hračkami vplyvných mužov z mafie i najvyšších miest  politike. Vo veľkom biznise sa tu točia peniaze, vydieranie je len iný spôsob obchodu. A moc je ten najlepší spôsob, ako chrániť svojich ľudí pred políciou a súdmi. Ak máš moc, môžeš všetko. V tejto krajine sa niektorí budú mať dobre. Malebnú krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení  politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa Boh peňazí neštíti ani vraždiť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer

Recenzie (370)

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

Zasraná propaganda od liberálov, za každú cenu zničiť Smer (nie som volič Smeru), čomu nasvedčuje aj dátum premiéry. Túto snímku najviac prezentujú a propagujú protislovenské živly typu Arpád Soltész, ktorý by si v kinosále na premiére určite preťahoval predkožku, pokiaľ by ju mal. Herci vám zahrajú čokoľvek za prachy, aj vám pôjdu protestovať na námestia, sú to nenažrané svine, ktoré sú známe tým, že volia pravicu, ako v minulosti napríklad SDKÚ či SaS. Hérečky typu Zuzana Fialová a Zuzana Maurery nahrali za prachy reklamu primátorovi Vallovi pred voľbami, ten nakoniec vyhral a prvé čo urobil bolo, že si zvýšil plat. Tie isté Zuzanky videom podporili inú Zuzanku a to Pezinskú skládku Čaputovú, ktorá pľuje na demokraciu a vracia zákony, ktoré parlament aj 2x presadil. Áno, Smer má toho na rováši veľa, ale tento boj je už zúfalý a trápny. Nevedia ho proste poraziť čestne. Proti nim je celý mainstream, platený mimovládkami a Sorošom. A najlepšie je, že ich chcú vystriedať Matovič, ktorý zneužil vlastnú mater na daňové podvody a jeho stará vlastní polovicu Trnavy, Truban, ktorý hovorí študentom na školách, aký je to skvelý pocit mať v sebe metanfetamín po užití drog, Beblavý po uši namočený v Gorile, či Kiska, ktorý zbohatol na úžere, krátil dane a je napojený na popradskú mafiu v súvislosti s kradnutými pozemkami. Tu doslova platí z kaluže do blata. Zbohom Slovensko. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Film som zatiaľ nevidel a uvidím ho až po voľbách ale fascinuje ma ako niekto dokáže na základe "umeleckej fikcie" hodnotiť fakty a ešte hovoriť, že toto je slovenská realita. Že je slovenský volič jednoduchý a nedôjde mu, že to nie je náhoda, keď filmu odložia premiéru tak aby bol uvedený pred voľbami, to celkom pochopím , ale že je taký jednoduchý, že to vezme pomaly ako hraný dokument som netušil. No nič, viac po voľbách. UPDATE Nehodnotiteľné. Fakt ma to nasralo, že Slováci už nevedia ani propagandu natočiť tak, ako kedysi. Stará zlatá Priehrada alebo Lazy sa pohli. A to tie filmy nemali najväčšiu slovenskú raketu Gabiku. 1/10 za Gabu, a nech si to číta aj celá dedina. :* ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,861,102▐ Kde bolo, tam bolo... Pekne sa ukazujeme svetu ako krásne sociálne vieme vládnuť. No veru máme tu veľmi pôsobivý námet, ktorý sa odráža od skoro všedného života v našej utešenej republike a je len na každom čo si z toho zoberie ako reálne čo zapôsobí, ako čo funguje v zákulisí politiky. Hneď od úvodu to slušne upúta, prichádza jeden dobrý chod za druhým. Mariana Čengel Solčanská to tento krát na politickú notu zvláda dosť dobre. Nie je to nejak zbytočne rozklieštené, rozhárané, príliš zmatečné. Herci to prevažne ustoja, zvládajú svoje party. Najviac sa ukáže Jozef Vajda, ten sa teda priam dokonale zhostil svojej postavy Wagnera (Kočnera). Malé výhrady mám len k buranskému vyjadrovaniu niektorých postáv, niekedy tých nadávok aj cez príliš. Ináč som bol až nečakane dosť spokojný. /65%/ ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Predvolebná politická agitka na zakázku slovenskej opozície.... Čo by v podstate nejak neprekážalo tento prvoplánový kalkul, keby na to šlo pozerať s vážnym xichtom aspoň ako na drsnejšiu mafiánku, ktorá funguje aj pre cezpoľného diváka a v ktorej by bola podobnosť so skutočnými postavami naozaj čisto náhodná. Ako trillerová žánrovka pre nezasväteného je to ale povrchné, nezáživné a na efekt a pozornosť udržuje len to, že si to domorodec dáva do súvisu s postavami a udalosťami, ktoré ma ešte v pamäti... Mal som dojem, podobne ako pri Únose, že nevidieť tú spojitosť a nebyť vopred zasvatený trošku, tak to vypínam v polovici.... Plytký, povrchne roztrusený a skratkovitý dej, ktorý toho chce vykričať strašne veľa naraz skrz postavy občas až karikatúrnych rozmerov, ktoré sú na smiech tým viac, čím viac to hrotia a kričia a nadávajú. Chcelo to byť podobne nekomromisné, ako keď sa poliaci obuli do cirkvi vo výbornom Kler, no tomu našemu Vajdovi a celému tomu obludnému panoptiku som proste neveril ani nos medzi očami. Prizemný primitívny film, ktorým chcel niekto ukázať, akí prizemní primitívi sú u nás na čele republiky. ()

Hortensia 

všetky recenzie používateľa

Napriek všetkým klišé a plytkému podaniu sa nedá s imaginárnym nadhľadom odbiť istú hodnotu reálii a výpovede doby, kopírujúcu toľko krát zopakované citácie z médii a zmieňovaných káuz. U slovenských filmov z poslednej doby ma celkom mrzí, že sa ¨väčšina postáv vyjadruje ako oravák po piatich borovičkách. Pardon, teda horšie. Z filmu o slovenskom western-lande si dovolím zacitovať obľúbený dialóg. Jednoducho Mária (chodí a veľmi nahlas jačí): "Toto fakt ne! Vyzerám teraz jak ňáka chudera. Bársjaký degeš si ma bere do huby, o ktorého by som ani bicykel neoprela!" Hranol (vylieza zo sprchy a flegmaticky vracia úder) "Nečítaj to!" J.M (stále jačí).: "Mama to číta! Aj oco! Aj babka!" Hranol (energicky): "...tak nech to nečítajú." J.M.: "Celá dedina to číta!!! Mám dať rozhlásiť obecným rozhlasom, nech nekukajú telku?!" Hranol (precítene) "Vieš, čo k tebe, cítim, vieš to?" Bizardná situačná komédia, ale čosi to vystihuje, bavím sa. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Film Sviňa, ktorý opisuje prepojenia zločincov a mafiánov na slovenských politikov si za 3 týždne v slovenských kinách pozrelo rekordných 315 320 divákov. [Zdroj: dobrenoviny.sk] (cappolo)
  • Film vznikl na motivy knihy slovenského novináře Arpáda Soltésze. Ten se v ní inspiroval skutečnými událostmi okolo vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. (raikonen16)
  • „Rozhodli jsme se vytvořit žánrový film, který vypovídá nejen o této zemi, ale i o lidech moci a jejich charakterech. To, že film připomíná naši skutečnou realitu a objevují se tu postavy nápadně připomínající gaunery nejhrubšího zrna, je jen nešťastná náhoda,“ prohlásil o filmu režisér Rudolf Biermann. (Duoscop)

Reklama

Reklama