Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drobný zlodej Jimmy Kilmarten (David Caruso) sa ožení s peknou Bev (Helen Huntová) a chce zabudnúť na svoj bývalý život. Bratanec Ronnie (Michael Rapaport) ho však prehovorí ešte na jednu údajne výnosnú akciu – účasť na riskantnej operácii gangstra Little Juniora (Nicolas Cage), ktorej cieľom je previezť v kamiónoch do prístavu ukradnuté luxusné autá. Polícia je však pripravená a Jimmy sa ocitne za mrežami. Postupne príde o všetko, na čom mu záležalo. Milovaná žena zahynie vinou gangstrov, ktorí Jimmymu sľúbili, že sa o ňu postarajú, ak odmietne udať spolupáchateľov. A malá dcérka Corinne ho pri návšteve ani nepozná. Rozhodne sa preto pomstiť a získať šancu začať nový, lepší život. Preto prikývne na spoluprácu s políciou. Po prepustení na slobodu sa ožení so svojou švagrinou Rosie (Kathryn Erbeová), nadviaže kontakty s bývalými kumpánmi a snaží sa pre políciu odhaliť zločiny Little Juniora. V snahe zaobstarať potrebné dôkazy niekoľkokrát len tak-tak unikne smrti. Jeho protivníkmi sa však v nebezpečnej hre stanú nielen gangstri, ale aj ziskuchtiví a skorumpovaní policajti. S Jimmyho pomocou sa síce Little Juniora podarí dostať do väzenia, ale Jimmyho život, a najmä životy jeho blízkych, sa ocitajú v nebezpečenstve. A keď mu skorumpovaná FBI odmietne poskytnúť ochranu, kúpi si pištoľ a požiada o pomoc detektíva Calvina (Samuel L. Jackson), jediného policajta, ktorému v tejto chvíli ešte verí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film zlyháva len v dvoch úrovniach. Aj to v jednej len z časti. Tou je herecká, ktorú zahanbil Caruso. Mohla to byť, popri toľkých hviezdach, jeho životná rola a on ju takto zbabre. Týmpádom zlyháva aj ďalšia a tou je pokus o drámu. Obe sú ale len malou škrupinkou veľkého obalu, ktorý dotvára hlavne vysoká dávka napätie, potešiteľný scenár, pár zvratov, ktoré sa konečne hodili tam, kde mali byť a hlavne psychopatická rola Nica Cagea, ktorého mad-mani stoja za to! 75%. ()

Petrus1 

všetky recenzie používateľa

Takovej průměrnej snímek. Když Caruso na sobě nemá sluneční brýle, nestojí bokem ke kameře s rukama u pasu a neptá se: „Alex, co tu máme?“, je jeho výkon nevýraznej a nezachrání to ani jeho zrzavá čupřina. Helen Hunt nás opustila příliš brzo a Sam Jacksonů v 47 letech na mě působil spíše dojmem vychrtlého mladíka. A Cage to sám prostě utáhnout nemohl. I když role vyšinutého dršnáka, kterej posiluje tím, že zvedá 40-ti kilovou dí(ě)vku (chci vidět, jak by zvedal mě ;-)), mu celkem seděla. Nejbáječnější ovšem byla ta jeho bílá šustka, prostě k sežrání. Výborná akční scéna: Carusovi je k nohám přikopnuta pistole, Cageovi je podán inhalátor :-) ()

Reklama

lokolop 

všetky recenzie používateľa

Ještě dříve než jsem film shlédl, očekával jsem asi něco více než to ve skutečnosti je. Ono to tak trochu láká když si předčítáte tu řadu zvučných jmen které se v tomto filmu oběví. Ale nenechte se mýlit je to jen „béčko“. Průměrný příběh, dialogy, dabing a dokonce i výkony herců mě zklamali. Tedy kromě Nicolase Cage, ten je v tomto filmu opravdu vynikající a vlastně ho celý táhne. Celkem je to za 3*, ale celá jedna hvězda je za herecký výkon který předvedl Nicolas Cage. Je to jedna z jeho nejlepších rolí, škoda jen že nepřišla v nějakém „lepším“ filmu. ()

Filmárik 

všetky recenzie používateľa

Ani si nepamätám kedy som sa naposledy tak neuveritelne nudil pri thrilleri. Správna dávka napätia by už z názvu tohoto žánru malo byť samozrejmosťou ! Asi ma okolitý autori komentárov zlynčujú ale mne pripadal Nicolas Cage( inokedy u mňa R.E.S.P.E.C.T.) vo svojom teplákovo - šušťákovom outfitte viacmenej smiešny než "skvelý" či "lahúdkový". Taktiež David Caruso na mňa pôsobil ako kulisa z House of wax. Proste obrovské sklamanie. ()

Richie1 

všetky recenzie používateľa

Ani množství známých herců film nezachránilo. A navíc hlavní postavu zahrál David Caruso, který mi je už od pohledu velmi nesympatický a i jeho herní projev je velmi slabý. Film je u mě propadák - když jsem ho náhodou začal sledovat podruhé a uvědomil si, že jsem ho už jednou viděl, vypnul jsem televizi a šel radši spát :-) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (6)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v legendární věznici Sing-sing v Ossinigu na Hunter Street 354 a ve státech New York a New Jersey. (Terva)

Reklama

Reklama