Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh rozprávky nás zavedie do krajiny, v ktorej odpradávna žili vo vzájomnej symbióze vedľa seba ľudský svet a svet vôd. V ľudskom svete vládne spravodlivou rukou kráľ Juraj, ktorý ovdovel a stará sa o svoju dcéru Hanku. Vo vodnom svete, ktorý je pre ľudské oči neviditeľný, vládne Vodná pani spolu so svojimi pomocníkmi. Jedného dňa sa zľutuje nad chorou princezničkou Hankou a daruje kráľovi Jurajovi vodu, ktorá vylieči každú chorobu a zahojí každú ranu. Vodná pani má však podmienku: liečivá voda sa nesmie dostať do rúk podlého a sebeckého človeka, pretože by sa navždy stratila. No všetko dobré a ušľachtilé možno zneužiť a ľudská chamtivosť nepozná hranice. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (166)

Mallinali 

všetky recenzie používateľa

Je to mezi dvěma a třemi hvězdičkami, objektivně spíš na dvě, ale kvůli démonické Kanócz, sympaticky zírající Rybové a dozvuku vánoční nálady (omylem jsem na netu zakliknul tři basy plzní místo jedné) zaokrouhluju nahoru. Ale scény z vodní říše jsou až na zmíněnou Lindu křišťálově čistý odpad. Tam nedává smysl prakticky nic. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ty bláho, to prečo natáčame tak ťažkopádne a rozvlečené rozprávky? Keď to nnei agitka na prírodu, tak je to nepodarený opis lásky a zákernosti na pozadí zámkov a kostýmov. No načo? Keď to porovnám s českou Vianočnou hviezdou, tak toto je číra zloba. Jednu za Kanocz, ktorá si rolu mrchy vyslovene užívala. Katastrofálna rozprávka. 1 z 5 ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Výnimočne som novú rozprávku na štedrý večer nesledoval. Som rád, že nám tvorcovia na silu nepchali "vtipné postavičky" pod nos alebo aspoň netlačili na pílu. Väčšina nových rozprávok chce byť vtipná za každú cenu, no deje sa pravý opak. Zopár trapnejších momentov nájdeme aj tu. Máme tu jednu "vtipnú " postavičku z vodného sveta a dvoch strážcov na zámku, no dá sa to prežiť. Páčila sa mi postava kráľa, dobre obsadený Mitaš i sympatická vládkyňa vodného sveta, no asi najviac pozornosti na seba strháva Z. Kanócz v zápornej postave. V závere by som za jej znetvorenú tvár čakal ešte nejakú pomstu, možno sa z toho ešte dalo niečo vytlačiť. Je takmer pravidlom, že všetko, čo je na filme zlé, nie je o peniazoch. Takmer smrteľná nehoda na koni?? To musíš aj presvedčivo natočiť, režisérovi stačila táto scéna po ktorej sa mohol kráľ oprášiť a ísť kľudne na pivo. Celkovo nič moc priemerná rozprávka, boli tu určite lepšie, ale i podstatne horšie. 50%. ()

Sebastianek1 

všetky recenzie používateľa

Hezký pohádkový film. Až nezvykle vkusný, na pohádku. Diváky, kteří rádi potřeštěnosti od Trošky nebo odpornou, pištící Květulilinku to brát nebude, malinké diváky asi taky ne, ale dospěláka, který se rád podívá na hezkou pohádku s krásnou Lindou Rybovou mohu jen doporučit. Není pravda, že má špatný scénář. Většinu herců neznám, ale vůbec mi to nevadilo. ()

Vabr 

všetky recenzie používateľa

Otřesná nuda! Už od začátku je jasné, že úrovní oproti štědrovečerní pohádce bude horší. Neoriginální děj, postavy nezajímavé a okoukané, zvraty stokrát viděné jakbysmet a celá pohádka působí mdlým a neosobitým dojmem bez jakéhokoli citu. Princezna je vcelku ošklivá s takovým myším/veverčím ksichtem. Podvodní říše je absolutně zbytečná a opět nudná. Proč ji jako nemohla nechat odejít? Důvod?? Slovensko-česká pohádka? Haló, kde je Česko?? Co já tak vím, tak jediná česká věc ve filmu, byl českej předabovanej herec a paní Rybová😑. VYHODNOCENÍ: ŠTĚSTÍ, ŽE TA POHÁDKA JE LEHCE ZAPOMENUTELNÁ, ASPOŇ SI JI NEBUDU MUSET PAMATOVAT! ()

Galéria (164)

Zaujímavosti (10)

  • Na Hankiných pytačkách sa objaví Jakub a ukradne fialové sako, ktoré si oblečie. Keď však s Hankou tancuje, nemá fialové ale hnedé sako. A následne, keď ho stráže začnú naháňať, znova nemá hnedé ale fialové sako. (baclajean)
  • „Hanka je velmi optimistická. Na vše nahlíží pozitivně. V žádné situaci si nechce připustit, že by bylo něco špatně,“ řekla o své postavě Darija Pavlovičová. (SONY_)
  • „Nikdy by mě nenapadlo, že by mě někdo chtěl na princeznu, spíš bych to tipla na čarodějnici nebo čertici, ale byla jsem nadšená,“ uvedla Darija Pavlovičová. (SONY_)

Reklama

Reklama