Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Chcelo by to multiplex s obrovským plátnom a dokonalým zvukom. Tieto prvky dokážu často pomerne dôveryhodne zakryť nedostatky nejedného priemerného filmu. Bohužiaľ je ním aj prvý vojnový film preceňovaného akčného ázijského guru Johna Woo, ktorý vlastne okrem akcie nevie nič iné poriadne natočiť. Akurát tak režijne viesť holubice. No nie som jeho fanúšikom, ani jeho ázijských filmov, takže či sú Windtalkers v jeho kariére až takým sklamaním pre jeho fanúšikov, neviem posúdiť. ()

ProjectAlice 

všetky recenzie používateľa

Moje najobľúbenejšie filmy sú vojnové a toto dielo je jedno z mojich najobľúbenejších. Nicolas Cage ako vojak pôsobí veľmi dôveryhodne. Chválim skvelý scenár a špeciálne efekty. Scény s náletom lietadiel zhadzujúcich bomby sú nezabudnuteľné. Okrem Nicolasa Cagea si zaslúži pochvalu za herecký výkon aj Peter Stormare. 5* ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Hodne slusnej valecnej film, kterej kazi jen dve veci. Jednak neustaly vzpominani Cage na akci v bazine, kdyz to sledujete po nekolikaty, zacne to bejt otravny, ale nastesti to bylo hlavne v prvni polovine. A druha vec, vsechno vypada docela opravdove, vsichni padaj mrtvy, krejou se v prikopech, vsechno vybuchuje a do toho Cage s kulometem poskakuje po bojisti a zadna kulka ho nezasahne. Jinak co se tyce pribehu, je dostatecnej, i kdyz sem ho odhad od zacatku do konce. No a co se tyce samotnyho Nicolase, ze by podaval nakej uzasnej vykon se rict neda, ale v maskacich se samopalem mu to sekne. A taky stoji za zminku drsnej Stormare, skoda, ze ma minimum prostoru. Celkove je sice videt, ze film je spis o tech acknich scenach, ale to mi nevadilo a jelikoz tu je akce hodne a fakt paradne natoceny, tak jsme se dobre bavil celejch 130 minut. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý vojnový film. Má veľmi dobrý príbeh o dvojici vojakov, radistovi z kmeňa Navajov a americkom dôstojníkovi, ktorý má na neho dávať pozor. Síce si spočiatku dôstojník snaží držať odstup, no postupne sa z nich cez mnoho času strávených na bojisku stanú priatelia. So spracovaním som spokojný, myslím, že potenciál tohto námetu tu bol využitý takmer naplno, nevšimol som si žiadne výraznejšie slabé miesto a film dokáže baviť bez ohľadu na to, aký typ situácie sa práve odohráva. Páčia sa mi tu aj všetky indiánske prvky. Ale zo scenáristického hľadiska musím vytknúť scénu s preoblečením do nepriateľskej uniformy, ktorá je až moc hlúpa. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Je rozmanitá, dobre natočená a aj veľkolepá, tu dobrý rozpočet viditeľne nechýbal a celkovo sa na to dobre pozerá. Ale je potrebné sa filmu prispôsobiť, pretože neprejavuje žiadnu snahu pôsobiť surovo a realisticky, ani drsnejšie zábery sa tu takmer nenájdu, čo ho odlišuje takmer od všetkých novodobých vojnových filmov. Kód Navajo je po akčnej stránke v prvom rade akčný film vo vojnovom prostredí, kde sú dôležité postavy prakticky nezraniteľné, nemajú problém s akoukoľvek presilou a zabíjajú nepriateľov po desiatkach. Réžia a technická stránka sú na vysokej úrovni, štýl Johna Woo mi vždy sedel, aj ked´ jeho Hong Kongskej tvorbe sa v Amerike nikdy nepriblížil. Hereckému obsadeniu nemám čo vytknúť, obzvlášť hlavné duo Nicholas Cage a Adam Beach bez problémov ťahajú film. Tento film svoj účel splnil, baví ma aj po viacerých pozretiach a je to jeden z najlepších vojnových filmov nielen posledných rokov. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 75%. ()

Nettrass 

všetky recenzie používateľa

Za většinu mých špatných známek, může právě kód Navajo. Psal jsem v něm většinu písemných prací a jednoznačně jsem nad kantory vyhrával. Ani oni nedokázali můj kód Navajo prolomit. A pak se mstili darebové. 80% P.S Právě mi byla Jezinkou.Jezinkou opravena gramatika a byl jsem nařčen, že zase píšu v kódu. Není to pravda, popis filmu přeložen do kódu zní: Fíí bum, Fíí bum, prásk - jau, au, kur.. Urááá ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (16)

  • Jedná se o druhou spolupráci Nicolase Cage a režiséra Johna Woo po veleúspěšném akčním filmu Tváří v tvář (1997). V době filmování spolu plánovali natočit ještě nepojmenovaný western, ale po nepříliš velkém úspěchu tohoto filmu z úvah sešlo. (Edgerton)
  • Roli „Private First Class Nellie" měl původně ztvárnit Steve Termath. Nakonec si ji však zahrál Martin Henderson. (Terva)

Reklama

Reklama