Reklama

Reklama

Barbara Hessová

Barbara Hessová

Biografia

Barbara Hessová absolvovala štúdium Produkcie a distribúcie filmového umenia a multimédií na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.

Pracovala pre viacero produkčných spoločností na výrobe dokumentárnych a hraných filmov (Arsy Versy, Polčas rozpadu, Veľký rešpekt, Pohoda 2010), TV seriálov (Klan – TV JOJ) a relácií (Áno šéfe).

V prvom roku existencie Audiovizuálneho fondu (2009 – 2010) sa podieľala na tvorbe vnútorných procesov a predpisov tejto inštitúcie a manažovala program na podporu hraných filmov a TV seriálov. V nasledujúcich rokoch pôsobila aj ako člen viacerých odborných komisií fondu. Túto činnosť vykonáva vo vybraných výzvach dodnes.

V rokoch 2019 – 2022 na Audiovizuálnom fonde manažovala program “Podpora audiovizuálneho priemyslu v Slovenskej republike” určený zahraničným i domácim filmárom na podporu nakrúcania na Slovensku.

Ako nezávislá producentka založila spoločnosť AH production, kde sa od roku 2007 venovala vývoju a produkcii celovečerných dokumentárnych a hraných filmov (Zatopené, Parlika, Stanko, Tak ďaleko, tak blízko, Comeback, Zdenka, Súď ma a skúšaj). V roku 2022 pôvodná spoločnosť zanikla a v súčasnosti vykonáva producentka Barbara Hessová práva na spomínané filmy so spoločnosťou For Film, s.r.o.

Na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU pracuje od roku 2009. V rokoch 2014 -2018 aj ako prodekanka pre zahraničie, neskôr aj ako spolugarant študijného odboru. V súčasnosti pôsobí ako pedagogička na Katedre produkcie a distribúcie.

Ako producentka oceneného filmu (Tak ďaleko, tak blízko) je držiteľkou národnej filmovej ceny Slnko v sieti. Je členkou Slovenskej filmovej a televíznej akadémie, kde v minulosti pôsobila aj ako členka prezídia.

Od roku 2015 je členkou Európskej filmovej akadémie.

Babofka

Producentka

Filmy
2016

Stanko

Dokumentárne
2023

Emília

 

Neznámy strach

2016

Parlika

 

Zatopené

2014

Comeback

 

Tak ďaleko, tak blízko

2013

Súď ma a skúšaj

2011

Pohoda

2009

Arsy-Versy (študentský film)

Reklama

Reklama