Reklama

Reklama

Posledná šanca

  • Česko Poslední šance (viac)
Trailer 1

Elitná jednotka Navy SEALs, ktorá má na tajnej misii previezť zajatého teroristu z ostrovného väzenia CIA do Washingtonu, sa ocitne v pasci, keď na ňu počas eskorty zaútočia povstalci, aby ich väzňa oslobodili. On jediný má však informácie, ktoré môžu pomôcť odvrátiť teroristický útok a zachrániť tisíce ľudských životov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (112)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Sympatické, přímočaré béčko, u nějž je předstírané vynechání střihu spíš efektní než umělecké. Zápletka je stejně papundeklová jako prostředí v němž se celý film odehrává, a obsazení dává tušit, že tady vysoké ambice nikdo neměl. Netradiční záběrování vtahuje do děje a vyrábí z tuctových scén trochu působivější. Mně to stačilo, zvlášť proto, že akce je docela povedená. Občas je ovšem potřeba přestat myslet, nebo raději vůbec nezačínat. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Chválím tvůrce za nápad natočit film, aby působil jako jeden nepřerušovaný záběr. Tímto nápadem si však zároveň na sebe ušili bič a nezkušenost tak je v komplikovaných scénách vidět, stejně jako nižší rozpočet. V rámci nenáročné akční zábavy a filmografie Scotta Adkinse, se přesto jedná o jeden z těch lepších filmů, přestože bitek si zde divák moc neužije. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

James Nunn a spol. dokázali aj s nízkym budgetom natočiť akčný film na 1 záber bez použitia strihu, pričom odrozprávali pomerne celistvý príbeh, ponúkli množstvo akcie a nepôsobili pritom ani na chvíľu amatérsky či smiešne. Takáto technika točenia si z technického hľadiska a filmárskej náročnosti zaslúži pochvalu, je to ale i dvojsečná zbraň. Použitie 1 kamery a žiadneho strihu pri prestrelkách a bitkách totiž spôsobilo, že si akciu divák nevychutná tak ako pri klasickom filme. Príbeh je okej, Adkins a aj ostatní herci tiež. Pochváliť sa dá aj snaha o realisitickosť- počítajú sa náboje, dočkáme sa i viacero tichých likvidácií miesto nelogických nájazdov do hordy protivníkov, vzájomnej komunikácii pri prestrelkách, krytiu a rôznym iným vychytávkam. Prestreliek je dosť, možno až príliš a ja osobne som sa ich práve vďaka štýlu ich točenia veľmi rýchlo prejedol (a tiež pri nich vidieť nižší rozpočet- hlavne pri efektoch streľby). Súboje prídu na rad hlavne v druhej polovici, je ich omnoho menej, ale chereografia nie je najhoršia. Posledná cca 20 minútovka s Adkinsom ktorý postupne pozabíja asi 10 ľudí v intenzívnom úseku je výborná a vrchol filmu. V rámci béčok zbuchanych za pár miliónov jasný nadpriemer, ako býva u Adkinsa poväčšine zvykom... 70% ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Scott Adkins je můj oblíbenec už od dob Boyky, ale poslední roky hraje jen v béčkových kravinách, které většinou za moc nestojí. One Shot je vlastně taky další béčko, ale tentokrát je naopak velmi dobré a k mému údivu má všechny aspekty, které by dobrý akčnák měl mít. Kamera je perfektní a styl, kdy chodí kolem hlavní postavy a sleduje veškeré její kroky výrazně dodává na autenticitě akce, která je i sama o sobě skvělá - dojde na pěsti, na nože, samopaly, rpgčka i granáty a samotné boje zaberou přes 80% stopáže, což je v žánru nadstandartně žádané. Potěší sympatická Ashley Greene ve vedlejší roli, zajímavé vyústění před koncem, přiměřená stopáž i jednoduchý a přímočarý nápad spolu s prvkem nejistoty, kdy divák neví, jestli je onen "terorista" opravdu terorista, nebo jen pouhý civil. Výsledek je uspokojující akčňárna, která má koule a tu hranici silnější 3ky / slabší 4ky dosáhne s přehledem. ()

viperDavid 

všetky recenzie používateľa

Takový hezký vzpomínky na Benghazi dokonce i s odkazem na to. Ale Scott se mi mnohme více líbil když nakopával prdele. Tady to nemělo logiku. Jeden track 15 vojáků, který postříleli během 5 minut a furt se objevovali nový a nový. Jasně otevřeli bránu, takže třeba mimo záběr přejelo cca 150tis dalších vojáků, ale i tak je všechny pokosily jako prd. No nevím. Ryan Phillippe zase za kreténa. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)
  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama