Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Škola hada (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Majster školy Orla chcel pred mnohými rokmi vyhladiť zo sveta všetkých, ktorí používajú techniku školy Hada. Na svete ostal už len jediný - starý učiteľ kung fu Pai Cheng-Tien. Učiteľ stretáva jednoduchého mladého Chien Fu, ktorý robí upratovača v jednej z kung fu škôl. Starca aj napriek všetkému mladý Chien zaujme natoľko, že sa rozhodne naučiť ho starodávnemu umeniu. Z nenápadného Chiena sa stáva neprekonateľný bojovník. (TV Dajto)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (118)

poet 

všetky recenzie používateľa

V kontexte dnešnej doby už tento film pôsobí dosť smiešne. Keď som to videl prvý krát ako 15 ročný a hodnotil to po dvadsiatke hneď som dal plný počet... Už ako 40tnik v čase písania tohoto komentáru to asi prehodnotím. Je to ten typ filmu "moje Kung-fu je lepšie ako tvoje"  a v podstate dialógy sú len krátka epizódka medzi bitkami. Mladý Jackie Chan bol ale fakt trieda a bez nejakých špeciálnych efektov vidno že jeho bojove umenie bolo už vtedy na špičkovej  úrovni. ()

DruidKarel 

všetky recenzie používateľa

900. hodnocený film: Je sice pravdou, že tyhle filmy frčely po revoluci a šířily se mezi jejich fanoušky jako mor. Dneska se nad nimi většinou jenom člověk pousměje, ale i tak je ocení. Stejně jsem udělal i já a musím fakt uznat, že tenkrát byly kung-fu snímky myšleny s určitou nadsázkou, která se každému líbila. Ne jako dnes, kdy buší jeden do druhého a buď nesmyslně umírá po kopu Chucka Norrise anebo nemá pořád dost. 900. film a rovnou takováhle pecka. Děkuju Martinovi Matouškovi za jeho tip, pro který poslední dobou čím dál tím více chodím na jeho stránky. 5* je tedy jasně udělených a jenom chválím toho čínského mužíka, který nás svým uměním baví dodnes. 5* ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Boh vás ochráni a prinesie vám potešenie." "Potešenie? No áno. Tak to ste tu správne. Naše dievčatá Vás potešia."     Bláznivá akčná komédia, v ktorej mladučký Jackie Chan kráča v šľapajach legendárneho Bruca Leeho (v takej humorne odľahčenej forme). Choreografia scén s bojovým umením je vskutku parádne prepracovaná a má navyše aj pridanú hodnotu v podobe vtipného humoru (pobavil ma napr. ten "handrový súboj", či súboj ešte netrénovaného Chackieho s "nenápadnou" asistenciou starého majstra), to je však tak zhruba všetko, čo by som mohol na tomto filme pochváliť (ak nerátam pekne zreštaurovaný obraz). Ja totiž hodnotím kvalitu filmu ako celku a tu musím byť veľmi kritický. Film má totiž tupý scenár i dialógy a častokrát i dosť nahlúply humor. Hraje tu ešte k tomu hudba, ktorá je buď úplne príšerná (ako z nejakej rozprávky pre najmenšieho diváka), alebo nevhodne zvolená (elektronická od Jeana-Michela Jarreho). Pri scéne výcviku som si spomenul na Tarantina a jeho Kill Bill a skutočne sa mi potvrdilo, že tento film bol pre Tarantina veľkou inšpiráciou (považuje ho za jeden z 10 najlepších kung-fu filmov všetkých čias). Iba moje sympatie k Jackiemu Chanovi mi bránia ísť s hodnotením ešte nižšie. ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Jui kuen ze stejného roku mi k srdci moc nepřirostl a ještě v první půli She xing diao shou jsem si říkal to samý. Jenže v půli druhé se vše najednou otočilo, začalo to nabíralo neuvěřitelné obrátky, vyhnuli se tu trapným vtipům a jakoby se to celé posunulo do dalšího levelu s lepší choreografií. [6,5/10] ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Nebýt té hromady patosu - chudáček uklízeč v kung-fu škole, který má zlaté srdce a pomůže staříkovi atd. -, tak jde o dokonalou ukázku řekněme kung fu umění, kde se všichni předvádějí ve své nejlepší kondici (byť Siu Tien Yuen měl občas dabléra a je to znát). Jednotlivé souboje i tréninky jsou vypiplány do naprosté dokonalosti. A k tomu nutno přidat chanovskou dávku humoru, která film naprosto skvěle ozvláštňuje a činí z něj něco víc než jen "obyčejnou" bruceleeovku. Ostatně jako u všech "opilo-mistrovských" snímků, a nejen jich. Jako ten humor je zde možná daleko lepší - sem tam - než ony dokonalé souboje. Jen tedy musím říct, že ty hudební parafráze na Jarreho Equinox se sem ale hrubě nehodí. Mimochodem, ten hadí styl se proti tygřímu drápu fakt moc nepředvedl, tak si říkám, jestli fakt neměl být určen raději k zániku jako překonaný. Nebýt kočkostylu... ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama