Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(viac)

Recenzie (116)

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Asi jako každý, ani já nemám rád kontroly u zubaře. A při další návštěvě se tam nebudu těšit už vůbec. Alan je skvělý stomatolog, žijící v přepychu, s krásnou ženuškou, vlastní soukromou ordinací, barákem a taky velkým bazénem. Tenhle americký sen se však rozplyne v den, kdy Alan načapá svou manželku při nevěře. Zvolí vskutku netradiční formu pomsty a z onoho uznávaného zubaře se stane maniakální vrah, který si nebere servítky vůbec s nikým. A tak se můžeme, někdy až detailně, podívat jakožto obyčejní smrtelníci na práci těchto lidí. Co používají za nástroje, jak vytrhnout velry...teda jak rozjebat někomu stoličku a samozřejmě všemi oblíbenou extrakci. Kdo přežije návštěvu u zubaře, vyhrál. ()

Kozy9 

všetky recenzie používateľa

Recenzovať, či opisovať kvality dentistu je úloha, ktorá je značne ťažká, pretože nie je ľahké pukázať na nedostatky tohto snímku, keďže ich je nespočetné množstvo. Dentista je ako malá opica, ktorá sa snaži opakovať po vtedajších filmových trendoch, no je natoľko nešikovná, že nie je schopná dosiahnuť, čo i len priemernej kvality. Dentista od začiatku vystupuje ako prvotriedne Béčko, no po pár minútach sledovania, si uvedomujete, že tento hnus v podobe filmu má od béčkového snímku poriadne ďaleko. Príbeh spĺňa všetky predpoklady zaujímvého námetu (doktor, ktorého duševné zdravie sa zosype ako domček z karát jeho problémi sa pretransformujú do čiastočnej schizofrénie), no to, čo sa autorom podarilo vytvoriť s týmto námetom je príklad jedného z najhorších spracovaní dobrého námetu v histórii kinematografie. Pokým divák v napätí očakáva prvotriedny psychologický thriller s prvkami hororu, je mu podávaný bezduchý nelogický a dokonale pokazený film. Celý dej je jeden veľký nevysvetlený guláš, plný klišé a čo je najhoršie: nesmierne nezáživný a nudný. Postavy sú nevýrazné, ich správanie je nereálne, kamera je hektická, používa divné uhly a aj ten malý kúsok brutality, ktorý tento film obsahuje zmierňuje svojim počínaním, rozhovory sú komické, výkony hercov na úrovni zlej epizódy Beyond Belief. Jednoducho povedané: Na filme nie je takmer nič pozerateľné, filmárske prvky sú na úrovni slabých seriálov a všetko čo má kvalitný film mať tento snímok vážne postráda. VERDIKT: Dentista je jeden z najhorších hororov, ktoré som kedy videl. Je nesmierne zlý, no nie tak zlý aby ste sa na tom zabávali, je proste nudný, domiešaný a úplne odfláknutý. Niečo tak zlé, sa hľadá ťažko. OPLATÍ SA KÚPIŤ NA DVD/BD: Nikdy! Ani za 1,5 eura z trafiky. Škoda čo i len centu. CELKOVÉ HODNOTENIE: 15%. ()

Reklama

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Starý dobrý Dentista. Časová kapsula pozdných 90s VHS, v podstate preslnený L.A. thriller, mixnutý s riadne čiernou komédiou, Yuznovskou bizarnosťou a bolestivými gore zábermi, ktoré stále dvíhajú z kresla. Neuveriteľné, čo všetko sa podarilo bez jediného digitálneho FX. Bernsen je vo svojej úlohe nedostižný, záver mohol byť dramatickejší(aj keď ten úplný je skvelý), a patrilo by sa narvať do toho ešte viac toho fantastického gore, ale aj tak. Táto jedinečná klasika je stale dobrá aj tak, ako je. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

A tak jsem se těšil na pořádně extrémní úlet:(.Nenechte se zmást názvem,sice to o dentistovy je,ale nějakou jeho krvavější prácičku nečekejte.Jde spíš o pohled na pošuka,co zneužije svého povolání,ale zneužije ho tak nějak nijak.Všichni okolo se totiž chovají jako naprostí pitomci,takže vyřídit si vlastně zaslouží,hlavní magor se však všech zbavuje naprosto nudně a plytce.Corbin Bernsen svého dentistu navíc neskutečně hnusně přehrává a nedá se na něj prakticky dívat.Dentista není horror,spíše bych ho hodnotil jako špatný psychologický televizní film a podle toho také vše vypadá a dopadá.Zítra klidně jdu ke svému zubaři,tahle pohádka mě skutečně nemohla rozhodit. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Dopozerané . Za mňa ehmmmm nič moc. Čakal som iné spracovanie podľa popisu na Netflixe som čakal menej postáv a viac komorné ako takto. Nebolo to najhoršie ale ani žiaden too shit... Ercute som nečakal trápnu hororovú komédiu ... Herecké výkony sa dali ale čo sa týka scenára slabé... Za mňa 30%. Takže sa na dvojku nechystám... ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama