Reklama

Reklama

Červený škorpión

  • Česko Rudý škorpion (viac)

Obsahy(1)

Ruský dôstojník tajnej služby Nikolaj, ináč profesionálny zabijak, je vyslaný do fiktívnej africkej krajiny Mombaky, aby zlikvidoval vodcu afrických povstalcov Sundatu, bojujúceho proti krutovláde komunistického režimu. Táto misia je prísne tajná. Nikolaj sa nechá zámerne zavrieť do väzenia, aby sa zoznámil s Kallundom, pravou rukou povstaleckého vodcu a americkým novinárom Fergusonom. Spoločne uniknú z väzenia a hľadajú útočište v tábore rebelov. Nikolaj sa tak ocitá v tesnej blízkosti Sundatu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (191)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

O dosť mohutnejší, o dosť blonďavejší, ale rovnako deštruktívny, nezničiteľný a ´´zhovorčivý´´ klon Johna Ramba. K nesmrteľnej sláve vyššie spomenutého nabijaka mu však chýba svižnejšia a dynamickejšia réžia ( a to hlavne pri akčných scénach ). Dolph Lungren tu však odviedol prácu, ktorú od neho každý čakal. Svojimi napumpovanými svalmi rozdrtiť každého potencionálneho nepriateľa a ešte popri tom vyzerať cool a nebezpečne. ()

Danny F. 

všetky recenzie používateľa

Klasika, jako Rambo. No podobné to bylo a je vidět že se hodně inspirovali tímto filmem. Dobrý tvrďák co toho moc nenamluví a nechává za sebe hovořit zbraně. Jen nechápu, když rusáka otrávil štír pod dunou, proč ho našek křovák pod jakýmsi keřem na planině?! Taky mi už lezlo na nervy jeho stále naolejované tělo ve kterém se odráželo slunce:-) Za štíra 60% ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Štandartné osemdesiatkové béčko kde sa z Dolpha Lundgrena ako príslušníka Specnazu stane hrdinný ochránca afrického ľudu proti zlotrilým sovietským agresorom. Nudná a značne naivná záležitosť s nezáživnou akciou. Najväčší kopanec pre diváka však nastane na záver pri tradične akčnom zúčtovaní kde logika dostala dovolenku a z filmu sa stane dobrá paródia. ()

Luk80 

všetky recenzie používateľa

Intersonic uvádí. Jan Přeučil vyslovil tuto kultovní hlášku a bylo vymalováno. Zito se po dvou vyvražďovačkách pustil do Ramba klonu. Hudebník Chattaway si už zde okusil některé motivy do Maniac Copa, kterého o rok později skvělé zhudebnil. Nikolaj z jednotky SpecNaz je tady tupá hora, která se stala díky křovákovi lovcem a pochopila rozdíl mezi dobrem a zlem. Je zajímavé , že tohoto Švéda nejvíce proslavily role ruských bojovníků:-) ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)

Reklama

Reklama