Reklama

Reklama

Po devätnástich rokoch vytrvalostného pretekania stojí Michael (Mark Wahlberg) naposledy na štartovej čiare. Počas nasledujúcich šiestich dní a nocí sa na majstrovstvách sveta Adventure Racing v Dominikánskej republike ešte raz pokúsi doviesť svoj tím víťazne do cieľa. V náročnom teréne naprieč divokou prírodou ho však okrem prekážok čaká aj jedno prekvapujúce stretnutie. Narazí na opusteného psa, ktorý sa k nemu pridá a stane sa súčasťou tímu. Na 700-kilometrovej trati potom medzi ním a Artúrom (tak kríženca erdelteriéra pomenuje), vznikne silné puto. Vernosť a oddanosť štvornohého spoločníka ohromí nielen Michaela, ale aj ostatných členov. Všetci siahnu ďaleko za hranice svojich síl a preteky im začnú komplikovať zranenia. No čoskoro sa ukáže, že spoločne sú nezlomní. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

Othello 

všetky recenzie používateľa

Člověk se musí umět radovat z maličkostí, jako například když psa ve filmu hraje opravdový zvíře, nebo když ty sportovní sekvence pokrývá dravá, jakoby dokumentární kamera upomínající různá adrenalinová GoPro videa, tentokrát ale i s rychlými střihy na estabilishment shoty apod. Jinak je to ale film pro sporťáky a pejskaře, takže zákonite naprostá hovadina. Když během filmu okupuje obrazovku HUD s naprosto nedůležitými údaji o zápase, do toho to ještě komentuje nějaký moderátor a DO TOHO se jedna z postav začne svěřovat s tátovou rakovinou, připadáte si jak u blbejch na dvorečku, fakt. Do konce filmu jsem si mimochodem neuvědomil, zdali postava Marka Wahlberga je naprosto nesympatickej, sobeckej, hloupej píčus vědomě, nebo to je pro všechny zúčastněný normální. Bojím se odpovědi, protože tím, jak mu film nakonec všechno daruje, tak mám pocit, že mu prokazuje pochopení, který si tyhle jájínkovský přemotivovaný děcka fakt nezasloužej. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(62/2024) ) Neviem, či aj ja sám som s tromi * úplne stotožnený, ale aj keď mi tento crowd pleaser štýl nie úplne sadne, subjektívne musím priznať, že Arthur je vlastne celkom milý, slušne natočený filmík. A podľa mňa je Mark Wahlberg proste sympoš. Psisko tiež obstojný, chvalabohu, žiaden digi bordel sa nekoná. Fajn. (6/10) ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď film upriamuje pozornosť na tajomého zúboženého psa Arthura, mňa osobne oveľa viac bavil samotný Adventure Racing so všetkými svojimi nástrahami a výzvami. Ako náhle sa príbeh začal sústreďovať na Arthura, tak moje prvotné nadšenie utíchlo. Áno, je pekné, že sa ho Michael takto ujal a snažil sa ho zachrániť, ale prvotný parádny náboj tohto filmu šiel akosi "do kytek". Radšej by som uvítal, keby sa celý film nesie v tej adventure atmosfére závodu, tímových taktík i nezhôd, a rivality. Ale pre milovníkov psov to bude asi tutovka... ()

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

"Leo, stop. Leo, stop!" "Michael!" "Keep swimming, Arthur. I'm coming! Leo, we gotta get him." "Michael, we are so close!" "He's one of us, all right? I'm not gonna let him drown out here." "One of us." (...) I cried cause of the fkin dog. Marky Mark se musel pro film dostat do pak formy a snímek dostatečně jede podle toho, co se skutečně stalo, i když si neodpouští poameričťováni celého tématu nebo diversity a ohýbá pár detailů. Michael Light dává do svých závodů vše, ale někdy to je to nejhorší, co můžete udělat a co hraje proti vám a stojí vás výhru, jak on sám ví, protože se mu nepovedlo ani po dvou dekádách vytrvalostního závoděni byť jen jednou vyhrát. Jeho "poslední šance" se však promění v nečekanou lekci o týmovosti a skutečné síle ducha. Pes a celý mě to nějak dostalo. Nedostatek spánku a nemoc swingující zpátky. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrodružný film, kde Michaela (Mark Wahlberg), a jeho tím vydal na vytrvalostné preteky, ktoré ich zavedú naprieč Dominikánskou republikou. Počas pretekov natrafia na túlavého psa, ktorý ich vedie a sprevádza počas pretekov. Film je mimoriadne povznášajúci, má silnú súťažnú/dobrodružnú drámu a poskytuje skvelé zobrazenie tímovej práce a kamarátstva v náročných podmienkach. 6,5/10 ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (12)

  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)
  • Na Arthurovu počesť bola založená nadácia s cieľom zabezpečiť psom po celom svete lepšiu starostlivosť. V Ekvádore, kde sa príbeh v skutočnosti stal, to malo za následok prijatie zákona LOBA v apríli 2018, ktorý zabezpečuje zvieratám lepšie podmienky. (Arsenal83)
  • Film naposledy ukazuje Michaela (Mark Wahlberg) a Arthura, jak spolu běží v horách Colorada 18 měsíců po skončení závodu. Ve skutečnosti se Mikael a Arthur v té době již účastnili jiného závodu. Muž a pes spolu závodili na akci „Wings For Life World Run“, která se konala v květnu 2015 ve švédském Kalmaru, pouhých šest měsíců od jejich prvního společného závodu. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama