Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (286)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Konečně nějaká netflixovina, co působí jako film. Dobře zahrané i napsané, Sandra Bullock na svůj věk vypadá stále výborné (ačkoliv se maskéři pro film snaží aby nevypadala) a Jona Bernthala s Vincentem D'Onofrio vždycky rád vidím, škoda, že si nedají nějaký duel. :) Za mě se povedlo jak by mělo a kéž by vznikalo pro Netflix více alespoň takto dobrých filmů. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Hvězdně obsazený pochmurný film z nižších vrstev, který má slušně našlápnuto, ale zdemoluje ho naprosto debilní závěrečná čtvrtina, scénáristické překvapení a rychle vykonstruovaná zkratka přímo do nepravděpodobného stavu odporujícího všemu, co film buduje většinu stopáže - to mě donutilo snížit hodnocení.  Sandra odvádí dobrou práci, ale s botoxem a možná i nějakou pomocí od chirurga to přehnala na úrovni Kidmanky. ()

Reklama

Script 

všetky recenzie používateľa

Chvíli jsem myslel, že za ten béčkový závěr filmu dám tři hvězdy, ale musím to o něco zvednout, kvůli začátku a průběhu filmu. Film hezky poukázal, do čeho se dostávají lidi po propuštění z vězení po skončení jejich trestu a není to vůbec pěkný pohled. Spoiler alert: Kdyby to zakončení nebylo takové jaké bylo, tak bych tomu dal možná i plný počet, ale tvůrci se rozhodli udělat z hlavní protagonistky nevinnou osobu a tudíž význam filmu se skoro ztratil. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne priehľadné. Kto pri sledovaní tohto snímku hneď od úvodu nedokáže odhadnúť, kam toto celé smeruje, prečo sa veci udiali ako sa udiali, tak to musí mať s filmom buď minimálne skúsenosti, alebo vnímanie na úrovni do 15 rokov. Na jeden krát to ušlo, no že by sa jednalo o prevratnú drámu o utrpení či krivde, tak to ani omylom. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh podaný takým chladným a odťažitým spôsobom, jak keby sa tvorcovia za každú cenu snažili vyhnúť prvoplánovým klišé scénam. Vďaka tomu ma to dlho nedokázalo naplno pohltiť. Prial som si, aby ten vzťah sestier, hoci aj takto na diaľku mal väčší priestor. A postupne sa ukazuje, že mnoho scén tam má skrytý podtón, ktorý práve tento vzťah prehlbuje, takže pravdepodobne na mňa bude film pôsobiť dojímavejšie na druhý pokus. Ale nakoniec som štvrtú hviezdu dal vďaka silnému záveru, ktorý vo mne emócie vydoloval dostatočne. Namiesto snahy dolovať emócie, sa tvorcovia väčšinu filmu snažia budovať situáciu okolo hlavnej hrdinky spôsobom, ktorý by diváka morálne poučil ohľadom toho, či je správne odsudzovať alebo dokonca až nenávidieť a ubližovať ľuďom, ktorí spáchali taký hrozný čin. Tento aspekt a ani podvratná pointa na mňa nefungovali, pretože nič z toho som necítil. Myslím si, že aj ľudia, ktorí spáchali také drsné veci, si zaslúžia druhú šancu. Takže pointa, nepointa, na mojom postoji sa nič nezmenilo. Ale predsalen tá pointa mala význam v tej dojímavej rovine a v tomto ohľade toho ostalo ešte dosť o čom by sa dalo rozprávať a celkom by ma zaujímalo, ako to pokračovalo ďalej. Až taký dokonalý happyend to rozhodne nieje. Čo sa týka hereckých výkonov, tak Sandra Bullocková je späť. Od prvej sekundy tu exceluje a aj keď často len v náznakoch, tak dokonale stvárnila ženu, ktorá si toho veľa vytrpela a 20 ročná basa ju riadne zdrsnela. Dúfam, že dostane druhého Oscara. Na rozdiel od toho prvého by som jej ho tentoraz prial aj bez ohľadu na to, že ju zbožňujem. Ostatní herci sú už len do počtu vrátane otravnej Violy Davisovej, ktorá tu musí mať výstup typu: moje čierne deti. Počuli ste nejakého belocha zvýrazňovať moje biele deti? WTF? Je to otravné. Takže celkovo film obsahuje mnoho aspektov, ktoré sa mi páčili ale aj dosť toho, čo mi nesedelo, ale vďaka Sandre a emocionálnemu záveru to nakoniec preklopím na 4 hviezdy. 7/10. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Súvisiace novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (viac)

Reklama

Reklama