Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ako sám názov naznačuje, príbeh sa odohráva v ríši hmyzu. Mravec Z-4195, služobným zaradením robotník-kopáč, trpí tým, že svoju všetku energiu musí obetovať záujmom mravčej kolónie. Nikto nedbá na jeho city a potreby. Zhodou okolností si však bezvýznamný a trochu ustrašený robotník zatancuje s princeznou Balou, ktorá si vyšla inkognito do robotníckeho baru. Zet sa s ňou chce znovu stretnúť, a tak si vymení miesto s najlepším kamarátom, vojakom Snovačom. Omylom sa však dostane do bitky s termitmi, bez najmenšej zásluhy sa stane vojnovým hrdinom (je jediný, kto prežil) a nakoniec skončí na úteku ako princeznin únosca. Po celom rade dobrodružstiev vo svete mimo mraveniska sa vráti späť a zachráni milióny svojich súkmeňovcov pred úkladným vyhladením zo strany generála Kúsadla. Konečne sa tak presadí jeho osobnosť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Až poté co jsem trochu dospěl (jak filmově tak věkově) shlédnul většinu Allenových filmů a viděl "Mravence" v originálním znění, jsem pochopil jak je to neuvěřitelně chytrý film. Líbilo se mi to i předtím, ale teď je to pro mě fakt bomba. Tvůrčí aktivita se tu uplatnila s mravenčí dokonalostí a já jsem se nestačil divit. Fakt výborná podívaná a rozhodně nejchytřejší animák. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Kto iný by mohol lepšie zahrať či nadabovať filozofujúceho a neurotického mravčeka ako W. Allen? To bola trefa do čierneho. Roztomilé, zábavné a často i humorné, pričom tempo príbehu bolo príjemne načasované. Tu aj keby sa chcel človek nudiť, tak nemôže, pretože k tomu nedostane žiaden priestor. Mravec Z je proste zjav sám o sebe. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

To lepšie z animovaných filmov určených pre deti aj dospelých. Film je oslavou individualizmu a robenia vlastných rozhodnutí, v armáde ho asi púšťať nebudú. Pri dobrom nápade a príbehu nie je až taká podstatná kvalita a objavnosť animácie. Po prečítaní komentárov ľutujem, že film bol v dabingu bez hlasu Woodyho Allena. –––– Neurob moju chybu, chlapče. Nepočúvaj celý život iba rozkazy. Mysli sám za seba. –––– Teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus. Môže nás ohroziť. ()

DaUr 

všetky recenzie používateľa

"Chutná to jako hovno. - Vážně? Dej mi kousek. Hej, vždyť to je hovno! A vůbec není špatný." Dětičky, jděte spát, tohle by se vám asi moc nelíbilo. Už jen proto, že hlavní postavou je cynický a nesebevědomý Woody Allen s hlasem mravence. Teda obráceně. Zábavy pro nejmenší tady moc nenajdete, ačkoliv příběhově nepřichází Antz s ničím extra novým - chudý se zamiluje do bohaté, okolnosti jim nepřejí, k tomu se okolo ochomýtá šílený generál, znáte to. Animace je průměrná - pokud máte doma plyšového Shreka, tohle vám asi moc vonět nebude. A těžko se na to budete dívat v originále, takže si ani neužijete skvělý původní dabing (Allen, Hackman a Stallone v jednom filmu, no kde jinde to uvidíte?). Sáhněte tedy raději po infantilním Životě brouka a tohle přenechte rodičům. A starším sourozencům. ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvních animovaných filmů tohoto druhu a hned výborný. Mravenec Z je nenásilně vtipný, krásně animovaný a scénaristicky opravdu vydařený - postavy byly psány s citem přesně svým dabérům (Mravencec Z je přesně tak ležérně vykulený jako sám Woody Allen). No zkrátka jde o příjemnou podívanou rozhodně ne jen pro děti - kvalitu tohoto snímku ocení nepochybně všichni, na rok narození nehledě. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)
  • Jde o druhý film, na kterém spolupracovali Woody Allen (Z) a Sylvester Stallone (Snovač). Tím prvním byli o dvacet sedm let starší Banáni (1971), v nichž měl tehdy ještě zcela neznámý Stallone jednu ze svých prvních rolí. (Hal_Moore)
  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)

Reklama

Reklama