Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ako sám názov naznačuje, príbeh sa odohráva v ríši hmyzu. Mravec Z-4195, služobným zaradením robotník-kopáč, trpí tým, že svoju všetku energiu musí obetovať záujmom mravčej kolónie. Nikto nedbá na jeho city a potreby. Zhodou okolností si však bezvýznamný a trochu ustrašený robotník zatancuje s princeznou Balou, ktorá si vyšla inkognito do robotníckeho baru. Zet sa s ňou chce znovu stretnúť, a tak si vymení miesto s najlepším kamarátom, vojakom Snovačom. Omylom sa však dostane do bitky s termitmi, bez najmenšej zásluhy sa stane vojnovým hrdinom (je jediný, kto prežil) a nakoniec skončí na úteku ako princeznin únosca. Po celom rade dobrodružstiev vo svete mimo mraveniska sa vráti späť a zachráni milióny svojich súkmeňovcov pred úkladným vyhladením zo strany generála Kúsadla. Konečne sa tak presadí jeho osobnosť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Krásne spomienky na rok 1998 a návštevu kina v starom komplexe Charlies v starom meste, kedy sa ešte architekti nezaoberali podobnými "nezmyslami", ako je krivka viditeľnosti. Po rokoch v telke to už nebola taká bomba, ale tento film prekvapivo vôbec nezostarol, ako niektorí jeho digitálne animovaní následovníci. Áno, a v tom kine to bolo v originále, takže som rád, že som ho stihol vidieť v tejto omnoho zaujímavejšej forme. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Keď som tento film videl prvý krát, niekedy na prelome tisícročia, bol to pre mňa absolútne najlepší a najzábavnejší animovaný film pre dospelých. Dovtedy ho žiadny neprekonal a ťažko sa to niektorému ďalšiemu filmu vôbec podarilo. Možno tak Hľadá sa Nemo alebo Up. Jeden z naj animákov, aké som kedy videl, mal veľmi kvalitný a vtipný príbeh, celkom veľa momentov pre dospelých a dnešné animované novinky už sú nudnejšie ploché zlátaniny oproti týmto snímkam. ()

Reklama

Danula13 

všetky recenzie používateľa

Animovaná vtipná konverzační bomba dle mého spíše pro ty odrostlejší. Celý film je protknut jemnými a nenápadnými narážkami na touhu jedince po svobodném životě, ve kterém o svém osudu rozhoduje hlavně on sám a také je osobní vzpourou jedince vůči vládnoucím elitám, které jdou bezohledně za svými mocenskými ambicemi. Absolutní perlou je pak dialog "Z" s vojákem při válečném pochodu na termity. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Makat v mraveništi cynického Woodyho Allena zatraceně nebaví, často si stěžuje na gauči u psychiatra, v davu je bezvýznamný, ale přemýšlivý, a tak sbalí mravenčí princeznu a vydá se za velkou louži. A to díky kamarádovi s (moc fajn) hlasem Sylvestera Stallonea, se kterým si prohodí role, aby záhy zjistil, že se nachází uprostřed nebezpečného útoku proti krvežíznivým termitům. Přesto se brzy v přítomnosti princezny zase ocitne, o čemž se dozví i generál s hlasem Genea Hackmana, který ji chce za ženu. Výsledkem je nějaké to ponaučení, humor, dokonalá mimika hmyzu i fajn akce. Obrazové kompozice jsou moc povedené, davové scény zrovna tak. Svěží záležitost i po letech. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Pěkný, filmovými odkazy nabitý a perfektními herci namluvený (dabovanou verzi jsem neviděl, mým favoritem je i přes famózního Woodyho Sylvester Stallone) animák, jeden z prvních, což je na něm hodně vidět a zub času se na něm negativně podepisuje (narozdíl od starších Toy Story). Tvůrcům to musí dělat vrásky hlavně proto, že mladší diváci si podobné filmy dnes už nepouštějí a pokud to nemá grafiku minimálně Pixarovskou, tak o to v půjčovně ani zrakem nezavadí. Mravenec Z je stejně jako třeba Příběh žraloka pro starší obecenstvo, a tak si film užijí spíše rodiče než jejich ratolesti stejně, jako jsem si jej užil já. DreamWorks se u mě stále drží na druhém místě hned za Pixarem, Mravencem Z (až dnes zhlédnutým) druhé místo potvrdil. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Celé jméno a číselné označení mravence Z (Woody Allen) ve scénáři je Z-4195. (KucC)
  • Ve stejném roce spolupracoval Danny Glover (Bradáč) se studiem DreamWorks i na dalším animovaném filmu, kterým byl Princ Egyptský (1998). (KucC)
  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)

Reklama

Reklama