Reklama

Reklama

Túžba smrti 3

  • Slovensko Prianie smrti 3 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa vrátil do New Yorku na pozvanie spolubojovníka z čias kórejskej vojny, ktorého okolie je terorizované bandou surových mladých gangstrov. Svojho starého priateľa však nachádza zavraždeného. Kersey sa rozhodne zastaviť chuligánsku vlnu násilia a vrátiť pokoj do ulíc pre ľudí, ktorí tu žijú. Po zuby ozbrojený vyráža do mestskej bojovej zóny s odkazom pre každého výrastka okolo: Poďte a dostaňte ma. Alebo to aspoň skúste! Prevaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou suseda zavraždeného priateľa (Martin Balsam), so zapáleným záujmom ilúzií zbavenej obhajkyne (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa polície (Ed Lauter) berie Kersey spravodlivosť do svojich rúk. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V tomto diely nastal rovnaký posun oproti prvým dielom ako napríklad u filmov Rocky 4 alebo Rambo 3. Zo serióznej revenge série sa stalo niečo totálne odtrhnuté od reality. Niečo ako Robocop, ale bez robota alebo Sudca Dredd, ale odohrávajúce sa v súčasnosti. Proste absurdná akčná fraška v ktorej postavy, vrátane Bronsona, hláškujú ostošesť. A mňa to bavilo. Na týchto osemdesiatkových výplachoch som vyrastal. Väčšina hlášok je fakt vydarených. Film sa už neobťažuje nejakou dramatickou líniou. Keď zase zomrie Bronsonova priateľka, tak to nie je žiadna depka, ale nevyhnutná zámienka na to, aby konečne zobral do ruky gulomet a všetkých tých parchantov vystrieľal. Na konci sa z toho stane regulérny vojnový film odohrávajúci sa náhodou v nejakom americkom gete. Akcia je prekvapivo veľkolepá, krvavá ale vyznením komická. Bola to fakt zábava. Ale na top akčné kúsky to proste nemá. Zase až tak vymazlené to ie je. Aj Arnieho Konečná, kde je už v podobnom dôchodcovskom veku, má štýlovejšiu akciu.  Potešilo vidieť zase nejakú budúcu hviezdičku medzi záporákmi (o Goldblumovi a Fishburneovi je to tentoraz herec jednej úlohy Alex Winter). Hlavný zloduch je na podobnej úrovni ako Bennett z Komanda. Hrôzu ani na sekundu nenaháňa, ale divák sa baví na tom jeho bezzubom vyhrážaní sa a teší sa ako s ním Brosnon vytrie podlahu. A treba povedať, že ultimatívne. Neostal po ňom ani mastný fľak. Malým bonusom pre mňa je krátky výstup budúcej psychologičky zo Star Treku, behom ktorého sa ukáže aj hore bez. Takže celkovo zábavný diel. Vidieť ho v detstve, tak minimálne z nostalgie dám aj štvrtú hviezdu, ale silné 3* budú tak akurát. 7/10. ()

Pekisan 

všetky recenzie používateľa

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku tak celkem nic moc a hlavně to bylo strašně urychlený, hned jak skončily úvodní titulky, byl Bronson v base. Pak se dlouho nic nedělo, ale finále mi vzalo dech. Takhle jsem se totiž už dlouho nezasmál (v tom dobrém smyslu). Kde jinde vidíte hořící důchodce co to právě koupily molotáčem, ženský se zástěrou a brokovnicí, do toho Charles Bronson zabil tak 50 lidí kulometem z Vietnamu a jako bonus přepychová smrt hlavního záporáka. Ano, na protitankové zbraně vám neprůstřelná vesta není moc platná. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Death Wish 3 je splneným snom - všetko je tu maximálne over-the-top, či už komické postavy, naivný pozliepaný dej, trashová synťáková hudba (Jimmy Page!!!) alebo efektné mordy, ktoré v závere dostávajú úplne epické rozmery, kedy sa v uliciach doslova rozmohne vojna pankáčov a miestnych dôchodcov. Je to hrozne zostrihané, ale i ten treťotriedny strih tomu dodáva sympaticky naivný dojem. Death Wish je moja nová obľúbená séria, úplná esencia béčkovosti. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (24)

  • Přestože exteriéry evokují USA, vyjma úvodních scén ale natáčení probíhalo v Londýně. (infected)
  • Hlavný záporák filmu mal pôvodne byť Latinoameričan menom Alex Pérez. Nakoniec však rolu získal Gavan O'Herlihy, a tak musela byť postava premenovaná a mierne charakterovo upravená. (m.a.t.o.)
  • Vo svojej autobiografii Winner nezmieňuje žiadny osobný rozpor s Bronsonom a tvrdí, že hlavným dôvodom, prečo odmietol režírovať ďalšie pokračovanie, bolo jeho sklamanie z rozpočtových škrtov. Mal totiž pocit, že film by skončili priamo na videu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama