Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) sa v duchu spravodlivosti vydáva po stopách vrahov a zlodejov, ktorí sužujú spoločnosť. Po brutálnej vražde svojej priateľky v prvom diele, v jeho očiach spravodlivosť išla bokom a na jej miesto nastúpila túžba po pomste. Sotva sa spamätal z jednej tragédie, postihla ho ďalšia. Jedného dňa totiž bola zavraždená jeho dcéra aj s gazdinou, ktorá sa starala o dom. Paul Kersey, povolaním architekt sa opäť, tentoraz už bez váhania, vydáva na cestu pomsty. Pretože už mu nič nezostalo, stáva sa novodobým Anjelom Skázy, nemilosrdne likvidujúcim zločin v uliciach Los Angeles. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $2miliónyTržby USA $16,100,000Tržby Celosvetovo $45,000,000║ Paul Kersey a jeho zhoda krutých náhod ho prenasleduje aj v LA, takže pomsta musí prísť. Režisér Michael Winner sa zas nešetrí a rozpúta a vypustí na úvod drsnú a ohavnú plejádu bezcitného týrania úbohých žien úchylnou bandou zvrhlíkov. Ako pokračovanie sa to ešte dá zniesť aj keď tých náhod je niekedy aj troška dosť. /55%/ ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl překvapivě nepokračuje v Chicagu, kde se náš hrdina přemístil, když ho policejní detektiv nechal uprchnout, ale v Los Angeles. Tady mu banda 5 výrostků, ve které figuruje Laurence Fishburne (mimochodem to lahůdkově schytá, přestože si obličej chrání kazeťákem:) ) znásilní a zabije dceru, což je ovšem jak víme obrovská chyba. Kersey se nezastaví před ničím a na závěr v převleku za doktora ukončí i 10. oběť. Jednoznačně béčková záležitost. 50% ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Veris v Jezise krista? tak se s nim setkas! dvojka je trosku slabsi nez jednicka tak trochu neco v bledemodrym ale furt dost v pohode film Bronson ma pech a jeho dcera je fakt nejvetsi chudak v jednicce ji znasilnili tady se z toho zacala vzpamatovavat a plesk znasilnili ji znovu! chtela pred nima utect vypadla z okna a napichla se na plot to zada odvetu! celkove vzato sice uz dost klisoidni pokracovani ale jinak porad lehky nadprumer a Bronson porad spravne drsnej tak to ma bejt ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Film svým zobrazením nesmyslného brutálního násilí dokáže vyvolat patřičnou odezvu divákova vědomí, přesto promlouvá jazykem daleko méně učesaným, než ve výborném prvním díle. Pominemeli pokulhávající pravděpodobnost, že se někomu něco takového stane dvakrát a nijak zvlášť to s ním necvičí, skutečnost dramaturgických nedostatků spolu se špatným střihem už se přehlížejí hůř. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka pôsobí ako béčková tupá kopírka jednotky. Zo začiatku sa ešte snaží tváriť seriózne, ale čo sa týka deja, tak sa tvorcovia zmôžu len na vymýšľanie čo najpestrejších spôsobov, akými Bronson likviduje svojich protivníkov. Takže koho nudila akcia v jednotke, tak teraz bude spokojnejší. Už si Bronson zašpiní ruky aj v nejakej tej bitke. Návrat niekoľkých postáv z minula je zbytočný. Prakticky tu sú len, aby sa ich séria nadobro zbavila a Bronson mal zámienku pre pomstu. Takže výsledkom je tupý revenge akčniak akým je aj Willisov remake. Snáď budú ďalšie diely natoľko odtrhnuté od reality, že budú aspoň zábavné. 4/10. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo 44 dní. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama