Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh Čierneho krásavca je zároveň príbehom ľudí, s ktorými sa stretol. Rozpráva o dôvere a zrade, o tom, ako sa krásny čierny žrebec postupne učil ľuďom veriť. Narodil sa kobyle, ktorú volali Kňažná, prešiel výcvikom a neskôr sa dostal do rodiny vplyvného baróna Gordona (Peter Davison). Hneď sa zapáčil pani domu, a tá mu dala nevšedné meno „Čierny krásavec". Jeho život však nebol iba idylický a čoskoro preňho nastali ťažké časy: pani domu ochorela a rodina Gordonovcov musela opustiť rodnú zem a odísť do zámoria, do lepších klimatických podmienok. Koňa predali, ale mladučký Joe Green (Andrew Knott), ktorý sa oňho staral, sľúbil, že raz sa poňho vráti. Od tej chvíle nastalo pre krásneho žrebca neľahké obdobie - keď našiel dobrého majiteľa, vždy sa stalo niečo zlé, a on ho musel predať... Posledný pán ho prenajíma komukoľvek bez ohľadu na to, že kôň trpí. Je preťažovaný, chudne a slabne. Po čase sa i on rozhodne Krásavca, teraz už strhanú trosku, predať. Čaká naňho ešte niekedy šťastie? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (96)

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Vychvalovaná hudba Dannyho Elfmanna byla hlavním důvodem, proč jsem si tenhle film půjčil. A určitě nebude tím hlavním, proč bych to měl udělat znovu. Je totiž hodně "neelfmannovská" a de facto je jednou velkou variací na známou melodii "Greensleeves". Proměny příběhu a osudy Beautyho ale podbarvuje hezky. Sice nejsem úplně přítel filmů, kde je živým zvířatům za každou cenu podsouváno lidské chování, ale klobouk dolů za tu práci s nimi. Nakonec, co by z toho jinak děti měly. ()

Rastabilly 

všetky recenzie používateľa

Perfektní příklad filmu ukazujícího jak důležitou roli hraje hudba. Pracuje se s neskutečně silným emočním lazením a tomu odpovídají i podkresy každé scény, které jsou přesné a použity s největší citlivostí. Povětšinou tklivé Elfmanovy melodie se táhnou napříč celým filmem. Hlavní "Theme" se často opakuje v různých variacích. Nevadí, že jich je tolik, až to uslyšíte, budete chtít víc. Jinak pěkně odvyprávěný životní příběh koně, se kterým si osud šeredně pohrál. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemný, pokľudný konský životný príbeh a hoci ho v živote nestretli len pekné veci, dej si udržiava rovnaké tempo aj atmosféru. Produkcia je kvalitná, ale dej veľmi nedramatizuje a skôr necháva priestor emóciám, ktoré viac-menej smutný život Krásavca sprevádzajú. Herecké obsadenie tvoria v dobe vzniku pomerne neznámi herci, no dnes už môžeme povedať, že sa veľmi dobre osvedčili a  minimálne Sean Bean a David Thewlis sú veľmi známi. Deti a milovníci koní ho určite ohodnotia aspoň na 80%. Film je predovšetkým určený deťom a pretože ma ničím nezaujal dávam 60%. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Hurry up, it's freezing!"     Príbeh jedného nádherného zvieraťa (čierneho žrebca), s hudbou Dannyho Elfmana, od scenáristky, ktorá stojí za takými dielami ako Edward Scissorhands (1990), alebo The Nightmare Before Christmas (1993), mal ohromný potenciál, ktorý ale žiaľ nezužitkoval. Caroline Thompson je ako scenáristka zrejme skvelá, ale ako režisérka za veľa nestojí. V prvom rade je to hrozne presladené (vrátane hudby), príliš naivné (neobstojí ani výhovorka, že je to určené deťom) a nasilu dojímavé. Podobne ladená Psia duša je spravená určite lepšie (dojímavé scény vyznievajú podstatne prirodzenejšie). Herecky to drží nad vodou David Thewlis (Jack), detský herec Andrew Knott (Joe) je naopak doslova príšerný. Je iba málo scén, ktoré sa vymykajú celkovému gýčovému vyzneniu (jedna z nich je tá, keď bol Beauty chorý). Je ale aj dosť možné, že som bol negatívne ovplyvnený slabým českým dabingom, ktorý miestami až píli uši. Mimochodom, kto vymýšľa tie prihlúple české (prípadne slovenské) názvy typu "Krasavec Beauty"? ()

danielwanderer 

všetky recenzie používateľa

Sviatočné ráno, nechcem budiť rodinu rachotom z PC, tak si spravím raňajky a zapnem telku, že bude nejaký shit, o ktorom napíšem. Pozerám, Čierny krásavec a tak nejak mi došlo, že to bude o koňoch, ktorých práve najväčší fanúšik niesom, ale som celkom prekvapený. Už v prvom rade tým, že celý dej sledujeme v pohľadu práve koňa ako hlavného hrdinu. Sledujeme jeho život, to ako žil stále inde a stále inak. Cítil skoro ako človek, skoro preto, lebo cítil silnejšie ako človek. Škoda toho, že úplne všetko čo sa malo stať sa stalo a tak nách nečakalo žiadne prekvapenie (vlastne jedno áno) a ešte happy end, achh jo... No nemôžem hodnotiť nijako zvlášť záporne. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama