Reklama

Reklama

Muž, ktorý spadol na Zem

  • Česko Muž, který spadl na Zemi (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

David Bowie v kultovom filme z roku 1976 stvárnil mimozemšťana, ktorý je obdarený výnimočnými schopnosťami a v utajení prichádza na Zem, aby zistil, či a ako by sa dala naša planéta kolonizovať, jeho domovská planéta totiž trpí suchom a horúčavami. Nijako na seba nepúta pozornosť, snaží sa splynúť s pozemšťanmi a dokonca sa zamiluje, svoju misiu však napokon nedokáže splniť... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (100)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Experimentální, pomalu plynoucí, "tripové" a artové (hlavně ve vzpomínkách a představách), "lidské" sci-fi drama o návštěvníkovi na naší planetě, jenž buduje bohatý konglomerát, aby mohl postavit raketu a vrátit se domů k rodině. Hrozně moc odcizené atmosféře snímku pomáhá "mimozemskost" hlavní hvězdy, mladého Davida Bowieho. Po slušně funkčních cca 2/3 nadchází podivná, nedotažená a celkem psycho třetina poslední ("v domácím vězení"), která mi výsledný dojem docela pokazila. Nebo to celé byla jen alegorie na to, že alkohol a televize (a láska a důvěřivost) stejně veškeré úsilí (i "člověka" samotného) nakonec nevyhnutelně zničí? ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Hypnoticky film o tom, ako sa mimozemstan stal clovekom. David Bowie predviedol jeden z tych vykonov, ktore sa daju oznacit ako "totalne sa vzitie do filmovej roly" a z velkej casti prave on spravil tento film tym cim je. FIlm som priam prezival jeho ocami. Cely dej se nesie v mlznom opare jeho myslienok a spomienok, a to ma, ako som uz spomenul, naozaj hypnoticky ucinok. Necakajte sci-fi, ktore vas zasiti utopickymi myslienkami. Viiac ako o hotcicom inom je tento film o nas, o ludoch. O svete v ktorom zijeme, o ludskej povahe, o nasom spravani. Koniec koncov...Thomasom Newtonom by mohol byt ktokolvek z nas. (10/10) ()

Reklama

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Příliš dlouhý ujetý film s ozvěnami sjetých 70. let, který nelze úplně pochopit správně bez znalosti knihy. Po vypravěčské stránce je to celkem debakl a těží hlavně z bizarností, ufona Bowieho a ujetého sexu. Během 14 dnů jsem viděl už druhý film, kde se nějaká ženská pomočí, což mi přijde jako zajímavá kuriozita. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Spadol z oblakov a Bowie je mimozemšťan ako vyšitý, nemusí ani veľa hrať so svojim bledým vychudnutým výzorom a neprítomným pohľadom. Ako vlastne vieme, ako má správne vyzerať mimozemšťan? V tomto filme je to vyšinutý geniálny človek na drogách, usporadúvajúci orgie, a nie hocijaké. Taká bola v čase natočenia filmu doba. Nejasný dej mi dosť bránil užiť si film, no niektoré scény sa dajú považovať za kultové, ako napríklad sex s koltom alebo mimozemská rodinka. ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Životopisný film o příběhu Elona Muska. Mimozemšťan přichází na Zemi, aby na svou rodnou planetu exportoval nedostatkovou vodu. Na Zemi z nuly musí vybudovat miliardové bohatství díky pokročilým technologiím. Zároveň si buduje průmyslovou základnu k letům domů (megatovárny na autobaterie, raketovou techniku, Paypal atd.). Inspirující. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Waltera Tevise. (Hans.)
  • V jedné scéně má Thomas Jerome Newton do tváře stažen velký černý klobouk. David Bowie totiž onemocněl, nemohl ten den točit a zaskočila za něj herečka Candy Clarková. (džanik)
  • V jednom momentě křičí Mary-Lou na Tommyho: "Tommy Can You Hear Me?" Jde o odkaz na rockovou operu skupiny The Who s názvem Tommy (1975) a píseň stejného jména. (džanik)

Súvisiace novinky

Muž, který spadl na Zem má představitele

Muž, který spadl na Zem má představitele

08.02.2021

Herec Chiwetel Ejiofor (Potomci lidí, 12 let v řetězech) si zahraje hlavní roli v seriálové verzi Muže, který spadl na Zem. V originálu z roku 1976 si zahrál zpěvák David Bowie, který za roli získal… (viac)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (viac)

Reklama

Reklama