Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (160)

Bogrant 

všetky recenzie používateľa

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Svého času jsme sledovali všechny tři části Lvího krále pořád dokola a mnohdy se mi i první díl s druhým pletly, přestože jednička je samozřejmě kult a dvojka dle mnohých jen videovykrádačka. Já k ní ale tíhnu skoro stejně a nikdy na ni nedám dopustit. Vždycky se mi strašně líbilo, jak tvůrci nakreslili malého Kovu. ()

Reklama

Gig 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mála dvojek, která se ještě drží kvality jedničky a to se jedná o vedeo film. U žádné disneyovky dvojka nedosáhla kvalitou jedničky. Tu se to povedlo. Opět příběh Shakespearův, tentokrát Romeo a Julie. Opět nádherné písně. Tentokrát byla použita i píseň z broadwayské verze původní "šou": He lives in you. Kdysi jsem si říkal, škod, že ji nepužili v directors cutu v původním filmu. Ale pak, když jsem ji zřel tu, tak jsem se kochal. Stejně tak nádherná píseň, kdy zavrhnou Kovu. Trojka již je prča a mělo se to jmenovat jinak. ()

eMeMko 

všetky recenzie používateľa

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Technicky je to takmer na rovnakej kvalitatívnej úrovni a tak to nepôsobí ako videopožičovňový lacný animák, ale ako niečo, čo by uspelo a zapôsobilo ( v tej dobe ) aj v kinách. Príbeh je ale jedno klbko klišé, ktorého kritiku ale treba brať s určitou rezervou. Tu nešlo o to zaujať drsných kritikov, ale hlavne divácku obec a to hneď tú, ešte obávanejšiu, decká. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama