Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock West (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Michael Williams (Nicolas Cage), bývalý príslušník námorných síl USA, ktorého ťažko poranili v Bejrúte, je večný „loser“. Vo vrecku má posledných päť dolárov a zúfalo si hľadá prácu, pretože prisľúbené zamestnanie v Texase padlo. A tak zamieri do Wyomingu. Ocitne sa v bare v mestečku Red Rock. Barman Wayne Brown (J. T. Walsh) ho uprene pozoruje a napokon ho osloví slovami: „Vy musíte byť Lyle z Dallasu.“ Michael, ktorý si chce za každú cenu zarobiť, prikývne, hoci nevie, o čo ide. Ukáže sa, že Wayne má naozaj pre Michaela prácu. Čo však úbohý Mike netuší, je, že ide o vraždu Wayneovej bohatej manželky, za ktorú dostane desaťtisíc dolárov. Michael si zoberie peniaze a odíde na Wayneovu farmu s úmyslom varovať jeho manželku Suzanne (Lara Flynn Boyleová). Lara zareaguje tak, ako Michael rozhodne nečakal. Ponúkne mu dvojnásobnú sumu, ak zabije jej manžela. Chce sa ho už konečne zbaviť, aby mohla žiť so svojím milencom Kurtom (Dale Gibson). Michael si vezme peniaze aj od nej a pokúsi sa čo najrýchlejšie opustiť Red Rock. Jeho plány však naruší veľká búrka, a tak s radosťou nastúpi do auta, ktoré mu zastaví. V tom čase Wayne hľadá Michaela, aby ho čo najrýchlejšie vystrnadil z mesta, pretože skorumpovaný šerif predsa len niečo tuší. Čo čert nechcel – šofér zamieri priamo do baru, kde premoknutého Michaela pozve na pohárik. Až v tejto chvíli Michaelovi svitne, kto je jeho dobrodinec – je to skutočný „Lyle z Dallasu“ (Dennis Hopper), psychopatický zabijak, ktorý prišiel splniť Wayneovu zákazku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

BLabaKAn 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších filmů Cage, co jsem měl zatím tu možnost vidět. Cage si jede se starou károu, v hutným jeansovým stylu pěknou dálku, aby sehnal nějakou tu prácičku, co se mu snažil kámoš dohodit, jenže Cage je moc poctivej na to aby tu práci dostal. Tak odjíždí pryč, zastaví na benzínce, kde si natankuje do tý svý káry benzín za svých posledních pět doláčů a dostane typ ať se zkusí zeptat na práci v jednom baru v nedalekém městečku. Tak si to přivalí do toho baru, vstoupí dovnitř, jak ten nějvětší boss široko daleko, omrkne to, sedne si na barovou židli, objedná si kafe a barman mu zapálí žváro.Než by stačil něco říct barman ho osloví, že tu měl být už v pátek a na stůl mu vysolí pět litrů, jak se prý dohodli. Cage nemá ani páru o co jde, ale prachy potřeboval, zajde s barmanem do kanclu a ten chce nechat zabít svoji ženu, jenže... Cage zde prostě hraje pohodovýho týpka, který zachová chladnou hlavu a situaci si trochu očekuje...a právě v tu chvíli začíná pořadná propletená spanilá jízda, která nemá chybu až dokonce. Tento snímek doporuřuji rozhodně každému, kdo má rád nečekané zvraty a chladnýho Cage. ()

Reklama

Lyžař 

všetky recenzie používateľa

Welcome to Red Rock a You're leavin' Red Rock pořád dokola a dokola. Zajímavé shody náhod se dějí :-) Nicolas Cage je dostatečně charismatický, aby to odtáhl z velké části sám. Ač Red Rock West pro mě není bombou roku či tak něco, tak takových pohodovek uvidím rád víc. Herci: ***; Hudba: ****; Scénář: ****; Režie: *** ()

Faustka 

všetky recenzie používateľa

„Welcome to Red Rock“ Michael Williams nemohl vůbec tušit do čeho se řítí, když kývnul na tuhle nepřetržitou šichtu v tomhle jinak ospalém místě;) od této chvíle se totiž ocitá, jak na horský dráze. Džob ve kterým mu jde o kejhák, jistě není to, co si plánoval. Přední kola jeho starý káry by si to okamžitě mastili směr sever, jenže zadní se neodlepí, ani za pakl dolarů, jak kdyby tušili, že zdroj ještě zdaleka nevyschnul. A jen o prachy tady nejde.. Za vším hledej ženu, nebo neodbytného konkurenta. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

O hodne slabsi variace na U-Turn. A o tom, ze by se jednalo o dustojneho nastupce Wild at Heart uz vubec nelze ani polemizovat. Je to prilis schematicke, divne obsazene atd. Podle mne trosku ztrata casu, a nebo vhodne nekam do cekarny... :-) P.S.: LFB tady predvedla snad nejhorsi vykon co jsem od ni zatim videl. Ale slusi ji to... .-) ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)

Reklama

Reklama