Reklama

Reklama

Šialená noc

  • Česko Šílená noc (viac)
Trailer 4

Stráviť Vianoce so svojou panovačnou matkou (Beverly D'Angelo) len preto, že je nechutne bohatá je samo o sebe poriadne peklo. Keď však rodinu krátko pred štedrovečernou večerou prepadne ozbrojený gang, ktorého členovia chcú na Vianoce získať obsah rodinného trezoru, nastane kríza, ktorú si nikto nevedel predstaviť. Našťastie k lúpeži došlo v ten magický večer, keď aj zatvrdnutí pragmatici aspoň na chvíľu uveria v zázraky. Je to tiež noc, keď istý bradatý muž v červeno-bielom obleku lezie po strechách domov a rozdáva darčeky. V tomto filme je Santa Claus (David Harbour) životom unavený cynik, ktorý chce mať svoju najťažšiu ročnú zmenu rýchlo za sebou. To, že sa ocitne v dome, kde ozbrojenci držia rodinu ako rukojemníkov ho spočiatku nevyvedie z miery. Až do momentu, kedy ho najmladšia rukojemníčka poprosí o pomoc. Až vtedy si vyhrnie rukávy na červenom plášti a spustí sa akcia. Verte tomu alebo nie, ale nahnevanému Santovi by ste sa pod ruky dostať nechceli. Tichá noc sa určite spievať nebude, pretože tento Santa nie je svätý. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (472)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Vianočná vývza 2022 - 44. film - Tak bez "Violent Night" by tohtoročné Vianoce asi ani nemohli byť. Na tento film som sa úprimne tešil po tom ako som videl trailer a veril som, že sa dočkám solídnej zábavy. A našťastie sa tak aj stalo. Je tu niekoľko skutočne tvrdých momentov, ktoré ale vedia náramne pobaviť. David Harbour ako Santa Claus je tu pre mňa skutočne vynikajúca voľba. Tak nejako dúfam, že si ten kabát niekedy oblečie znovu a ukáže svoj talent, lebo ma tak neskutočne pobavil, ako už som dávno nevidel. Je tu niekoľko skvelých momentiek či už keď má len robiť svoju prácu alebo keď má likvidovať zloduchov. Najlepšie je asi ako pomocou kladiva zlikviduje celý zástup bojovníkov, ktorí sa dostanú do jeho nástrah a padnú v boji s jeho kladivom. Dostať sa na Santov "naughty list" je rozhodne niečo, čo nechcete. Ja som si toto každopádne užil a spomínaná scénka s komínom ma nadmieru dostala. Má to solídne finále, je dokopy len jedna vec, čo mi nejako výraznejšie vadila a tou sú naši rodinní príslušníci, ktorí sú často neskutočne nesympatickí a skoro až čakáte či sa našim zloduchom nepodarí aspoň niektorých z nich zabiť. Lebo by sa možno ocitli na Santovom zozname tiež za niektoré veci, ktoré sa tu udejú. Som však rád, že som film videl a možno by som sa k nemu aj vrátil. Je to rozhodne krvavá vianočná komédia, aké viem oceniť. Hodnotenie: B+ ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

David Harbour je polovina filmu. Dobrácký Santa Claus s kořeny krutopřísného Vikinga mu byl napsaný na tělo. Míchání motivů Die Hard a Home Alone, které jsou v Americe vánočními kultovními klasikami, je správnou cestou do jejich společnosti v jinakším žánrovém obleku. Wirkolovi se to málem podařilo - vánoční klišé kombinuje s novými nápady, členové rodiny v ohrožení nejsou žádné klišé a dějově mu vyprávění odsýpá. Jen škoda že proti Harbourovi nestaví adekvátně zajímavé záporáky, ke kterým bychom přechovávali větší respekt. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Pekný príklad, že vyskladať námet z protichodných žánrov/filmov nestačí na kvalitu - v tomto prípade ide o nápad, že urobíme Home Alone meets Die Hard so Santom a v Rku. Uchechtol som sa asi dva krát. Navyše ani na konci nedochádza k nejakému uveriteľnému objaveniu čara Vianoc alebo čo hocijakému precitnutiu. Škodí tomu aj Rko, lebo tvorcovia rezignujú na vianočný gýč a líniu príbehu, ktorá vedie k nejakej premene postáv. Postavy sú potom extrémne nesympatické a ako divák som mal pocit, že tá rodina si zaslúžila byť okradnutá a nie zachránená. Ďalší samoúčelný odfláknutý žánrový miš-maš, ako bola The Princess (2022). ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Velmi relaxační ČSFD projekce v Plzni.  Kombinace filmů o Santa Clausovi a prvních dvou Smrtonosných pastí s trochou Sám doma nakonec příjemně překvapila a pobavila.  Tento Santa Claus alias Nicomund Rudý byl sice taky dříve zlobivý, ale teď je vcelku hodný na rozdíl od Satana (Shatana) Klause z Ďábelského Santy z roku 2005.  I v tomto krváku se najde dost místa pro humor a moudra. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Toľko chvály na tak primitívny film som už dlho nepočul. Drsná akcia, super akčné scény a súboje, všetko sa tvári strašne vážne... No až na to, že ten vlasatý a bradatý alfasamec priletel na rozprávkovom vianočnom voze so sobím záprahom... Skĺbiť rozprávkovú postavu s vážnou akciou plnej krvi a scénami plných vulgarizmov to chce asi totálnu scenáristickú bezradnosť alebo ja neviem. Celý film som mal zmiešané pocity. Celý čas Santa s niekým bojuje, celý od krvi...Mám sa o neho báť? Nie, je to predsa Santa, ktorý na záver zase pekne odletí do psej matere, tak prečo tak vážne? Komédia? Myslím, že som sa ani raz nezasmial, skôr ma oblievali pocity trápnosti. Celkovo nezmyselný mix žánrov, ktorý len ťažko môže fungovať, teda aspoň u mňa nie. 40%. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)

Súvisiace novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (viac)

Reklama

Reklama