Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhej svetovej vojny nájde osamelý zlatokop (Jorma Tommila) v divočine Laponska na severe Fínska bohatú zlatú žilu. Keď sa s nájdenou korisťou vydá na cestu do najbližšieho mesta, narazí na oddiel nacistických vojakov, pod vedením  brutálneho  dôstojníka SS (Aksel Hennie), ktorý chce zlato zhabať pre svoj oddiel. Veľmi rýchlo však zistia, že sa nestretli len z obyčajným zlatokopom,ale s bývalým elitným zabijákom, ktorý stelesní všetko to čo SISU predstavuje - mýtickú "armádu jedného muža", ktorá stelesňuje formu odvahy a nepredstaviteľného odhodlania čeliť všetkým, ktorý mu stoja v ceste pri získaní svojho zlata. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (493)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Úvod vypadal skutečně zajímavě. Komornější příběh na způsob zestárlého finského Johna Wicka na konci druhé světové války. Hned v druhé kapitole se to slušně rozjede a vypadá to na solidní tří hvězdičkovej akčňák. Tomu se však poměrně rychle podlamují kolena a snad ještě v tentýž kapitole tomu dochází šťáva. I když zpočátku tolik nevadilo, že hlavní postava popírá snad všechny přírodní i fyzické zákony, postupně to začínalo být otravné, až to ke konci působilo spíše jako velmi špatný vtip. Dílo navíc velmi rychle začíná být monotónní a nudné až mne finální scéna v letadle znechutila natolik, že jsem byl nucen ještě jednou poupravit hodnocení. A samozřejmě, že to přežil! Mělo to i několik světlých momentů a tak nechávám alespoň 50%, ale sledování to bylo prázdné a příliš jsem se nebavil. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

S TÍMHLE SRÁČEM SE NECHCEŠ DOSTAT DO KŘÍŽKU...“   Válečnej (béčkovej) western, ve kterým finskej superhrdina za pomoci Tarantinovskejch nápadů ukazuje náckům, jaký má koule. Ve vodě, na souši, ve vzduchu. KILL EM ALL! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Inspirací pro Helandera byl film Rambo: První krev a skutečný příběh finskýho odstřelovače Simo Häyhä , který bojoval proti Rudé armádě. 2.) Autor po příznivých recenzích uvažuje o pokračování. 3.) Thx za titule „titulkomat“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne (nebo ** záleží, jestli jste „v pohodě“)  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Na dobrú noc treba dobrú rozprávku. Táto je o fínskom Kostějovi Nesmrteľnom ( istá podoba by tu možno aj bola ), ktorý si síce vydobil meno práve na Rusoch, ale ináč nič spoločné s nimi nemá, až na nepríjemný rodinný zážitok, ktorý vyústil v jeho zmenu na (ne)smrteľný vojnový stroj. Takto sa mi to v nekomplikovaných volovinách páči. Plno krvi, gore a akcie, neberie sa to vážne a má to presne odcvakanú minutáž. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vlastne jsem od toho cekal asi vic. Na naprostej zaklad osekanej pribeh ve stylu nasrali jste me, tak vas vsechny zabiju, kdy se tady fakt nic jinyho nez nahaneni hlavniho borce s nackama nedeje a vsechny dialogy by se vesly na pul stranky, by mi nevadil, jenze ono se to i pri kraticky stopazi vcelku tahne. Laponsko sice vypada nadherne, Tommila je bezchybnej, ale chtelo by to proste trosku dravejsi rezii, sviznejsi hudbu a aspon nejaky napeti. Takhle je to jen sled ultra brutalnich a krvavejch scenek, kdy se zabijej nackove na sto zpusobu. Navic obcas uz je to fakt desne prehnany. Na druhou stranu je tu i par fakt skvelejch a stylovejch scen a je videt inspirace Tarantinem. Na jedno skouknuti v pohode, ale nejakej kult se z toho asi nestane. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Trailer bol neskutočne vtipný, ale kam sa ten humor vytratil a prečo sa nedostal aj do samotného filmu? Film sa berie strašne vážne a je neskutočne "ukecaný". Asi ako bežný Fín. Čo možno poteší niektorých prekladateľov, ale dejová omáča za mňa vôbec nefungovala. Jeden nezničiteľný fínsky Baba Jaga, ktorý tromfne v nezničiteľnosti aj Johna Wicka, od začiatku do konca len tak z plezíru redukuje a redukuje a redukuje (jak v tej reklame o destilovaní, hehe) jedného nácka za druhým v tak absurdných scénach, že aj Rýchla a zbesilá séria oproti tomu pôsobí ako realistický dokument o autíčkároch. Technická stránka je špičková a gore maniaci si užijú, ale najneskôr v polovici filmu mi už bolo u prdele jak to skončí. Výsledkom je úlet, ktorý si svojich uletených divákov nájde. Bohužiaľ medzi nich nepatrím. 5/10. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (17)

  • V pozadí filmu sa odohráva Laponská vojna v roku 1944, počas ktorej prebiehali boje medzi Fínskom a nacistickým Nemeckom. Miesto a rok sú však jedinou podobnosťou so skutočnou históriou. (Muel)
  • Napriek tomu, že sa film odohráva v roku 1944, nemecké jednotky jazdia na tanku T-55, ktorý bol vyrábaný od roku 1947. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama