Reklama

Reklama

Včielka Maja

(seriál)
  • Česko Včelka Mája (viac)
Japonsko / Západné Nemecko / Rakúsko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrajú:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (215)

Víteček 

všetky recenzie používateľa

První řada je kvalitní seriál ukazující dobrou, pro děti rozhodně přijatelnou formou všemožný hmyz a život v trávě. Druhá řada jsou naneštěstí jen hloupé příběhy antropomorfních zvířátek, v čele s všeználkem Alexandrem a jeho přicmrndávačkou Májou. Jak já jen souhlasím s Vilíkem v jeho názoru na tu ohavnou pidimyš. První řada 70%, druhá 30%, dohromady tedy 50% a velmi slabé 3*. 2* bych ale křivdil té první řadě. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Za vlády komunistickej strany to bol rozhodne kvalitný kreslený seriál pre deti. Pretože vtedy sa sem nedostalo takmer nič. Takže díky aj za "Včielku Máju". Ale keď sa na to pozriete objektívne, tak uvidíte chabé animácie a preťahovanú nudu s miernym výchovných účinkom. Nostalgia, ktorá pri tomto seriály, u mnohých funguje, prehnane zveličila jeho percentuálne ohodnotenie. ** ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

V detstve nepatril k mojim najobľúbenejším kresleným seriálom (ako No počkaj! alebo ...A je to!), ale uznával som jeho kvalitu. Dnes ho s odstupom času hodnotím s prihliadnutím na to, že je to určené výhradne malým deťom a myslím, že sa to musí páčiť hlavne dievčatám. ()

poli00 

všetky recenzie používateľa

V každém díle se dozvíme něco o světě broucích, někdy třeba skrytě, ale určitě je to poučné a v celém seriálu se promítné široká škála všehomožného hmyzu. Máju a Vilíka jsem sice nikdy moc nemusel a tento seriál nebyl zrovna jeden z mojich nejoblíbenějších ovšem po zhlédnutí několika dílu nyní na čt1 mě vcelku potěšil. Akorát ta uječená Mája mě pořád deprimuje. Možná trochu nadhodnoceno, ale přece jen: 80% ()

Sosak 

všetky recenzie používateľa

Byl šok, když jsem po letech zjistil, že jde o japonský film :) Máju tu totiž všichni přijali za svojí. Opravdu povedený kreslený seriál z prostředí hmyzu, ve kterém bylo všechno - smích, slzy i napětí :D Aspoň ve školce jsem nedýchal, když sršni zatkli Máju s tou beruškou...uff, ještěže to nakonec dobře dopadlo... ()

Galéria (303)

Zaujímavosti (17)

  • Postava Vilka sa v pôvodnej knihe z roku 1912 nevyskytuje. Pribudla až po druhej svetovej vojne a v anglickej verzii je dokonca Májiným bratom. (Raccoon.city)
  • Včielka Maja sa na Slovensku začala vysielať v roku 1986 a že sme sa k nej dostali skôr ako Česká televízia, bolo zásluhou vtedajšieho riaditeľa filmového štúdia Koliba Jaroslava Hlinického. Ten sa na rozdiel od Čechov dokázal dohodnúť s výhradným distribútorom seriálu Leom Kirchom - určite v tom zohralo svoju úlohu, že jedným z Kirchových spolupracovníkov bol slovenský emigrant Ján Mojto. (Raccoon.city)
  • „Vtedy sme sa s tým hrali. Oproti dnešku sa to nedá porovnať. Za každou sekundou filmu vidí niekto peniaze a chce ich čo najrýchlejšie,“ hodnotí pomery v dabingu Ľubo Gregor, ktorý vtedy daboval lúčneho koníka Flipa. Dnes by sa so sto časťami „páralo“ dabingové štúdio dva mesiace, rovnaký počet dielov kedysi dabovali špičkoví slovenskí herci dva a pol roka! Práce prebiehali mimoriadne dôsledne. „Pani režisérka si dávala pozor, aby sme zachovali milú, nežnú a hravú atmosféru. Vtedy sa nedalo robiť, že každá postava si nahrá svoj hlas zvlášť. Naopak, navzájom sme sa počúvali.“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama