Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (382)

ScreamJay 

všetky recenzie používateľa

Ani tady dvojka nepředčila, či alespoň vyrovnala jedničku. Vtipných scén rozhodně rapidně neubylo, ale zase se trocha vytratil příběh, jenž zašel kamsi do křovinatého pozadí. Scéna, ve které Carey osídluje útroby umělého nosorožce je naprosto dokonalá, skvěle napsaná. Koho by napadlo, že když mu je tam uvnitř drobátko vedro a trochu se svléká, dojde následně ke křečím vedoucí bláznovině. Vidět nosorožce rodícího člověka jest opravdovým zážitkem. Ale jak říkám ani Jim a ani pár dost vtipných scén celý film neutáhnou. Takže dávám velice slušné dvě hvězdičky. ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Dvojka nezaostává za jedničkou ani trošku. Tentokrát se nám to přesunulo do Afriky, kde je díky Jimmimu o zábavu postaráno. Pár scének sou nezapomenutelný, třeba jako porod nosorožce :o). Souboj na život a na smrt s obávaným vesnickým bojovníkem, to je taky už teĎ klasika. JIm je frajer a líbí se mi na něm, že dokáže se svou hubou udělat neskutečný věci. Ale taky umí zahrát i vážný role, ve kterejch mu to taky setsakramensky de... ()

Reklama

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey opět dokazuje, že dělat ze sebe co největšího idiota je také vlastně kus umění. A že ze sebe Carrey vydá pořádnou řádku obzvlášť debilních výkonů i výkřiků (Nemyslím to nijak urážlivě, v tom je Carrey prostě špička.) Trochu větší problém je pak najít pár vtipných míst, kterým bychom se mohli zasmát pro jejich vtipnost jako takovou, a ne pouze pro úděsně zkřivenou tvář hlavního hrdiny. Scéna s rodícím nosorožcem není nejhorší, ale zase až tak silná není a především je takřka jediná. V tomto filmu si však Jim Carrey v promitivních afrických kmenech našel konečně sobě rovné a nebylo by škodilo, kdyby mezi nimi byl zůstal a trochu se ještě přiučil v křivení obličeje, vyplazování jazyka a boulení očních jamek. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Režisér filmu sa vyjadril, že keď už pre nič, tak aspoň kvôli scéne "pôrodu" musíte tento film vidieť. Bolo to v čase, keď ste si ho museli požičať na videu, alebo ísť do kina. Dnes si stačí túto unikátnu scénu nájsť na dvd a pustiť si ju bez toho, aby ste videli celý film. Ja sa k názoru režiséra pripájam, ale na film som si kedysi počkal, až keď išiel v televízii. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

MNE ZAMIETNUTÁ ZAUJÍMAVOSŤ:zaslaná zajímavost byla sloučena s další již existující zajímavostí Text tebou zaslané zajímavosti: Ace Ventura ( Jim Carrey ) nosí hodinky značky Timex (1970s Vintage).Bola znárodnená a pridaná inému : Auto, na ktorom sme mohli vidieť Ace Venturu (Jim Carrey) na konci filmu, je Chevrolet S-10 Modified z roku 1989. Ace nosí hodinky značky Timex. (ShortyIC) MOJA POZNÁMKA k danému:sťažovať sa nedá a šťať proti vetru sa mi nechce.Tak držím hubu a hádžem ďalšie zaujímavosti - doteraz asi 5O sa mi stratilo niekde..... vyparilo....... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (18)

  • Ve verzi s českým dabingem označí Ace (Jim Carrey) postavu, kterou hraje Tommy Davidson (The Tiny Warrior), za "corvus corax", což má být "havran, nejchytřejší pták". Ve skutečnosti jde však o latinský termín pro krkavce velkého, havran má označení "corvus frugilegus". (Kohaves)
  • Když Ventura (Jim Carrey) odhalí spiknutí konzula Cadbyho (Simon Callow) a mluví s ním v jeho kanceláři, šachové figurky na konzulově stole svévolně mění pozice, až z něj bez zjevné příčiny zmizí. V čase 1:11:10 ještě na stole jsou, v čase 1:12:35 už je stůl prázdný. (mary800)

Reklama

Reklama