Reklama

Reklama

Krásne bytosti

  • Česko Krásné bytosti (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Štrnásťročný Balli je bytostný outsider z rozvrátenej rodiny. Márne hľadá oporu doma či v škole, kde je obeťou šikany. Všetko sa mení vo chvíli, keď stretne troch problematických tínedžerov, ktorí ho nečakane vezmú medzi seba. Partia, v ktorej dominuje násilný Konni a inteligentný Addi, ponúkne Ballimu chýbajúci domov. Druhá snímka Guðmundura Arnara Guðmundssona rozpráva s poetickým citom a surovosťou o vzťahoch, ktoré môžu trvať večne a pomáhajú nás formovať v tých najdôležitejších chvíľach, i o krutosti a nehe, rodiacich sa na magickej hranici medzi detstvom a dospelosťou. (Filmtopia)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (86)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Príbeh, aké sme už viackrát videli. Na jednej strane outsider, Balli, na druhej strane drsná parta, ktorá ho prijme medzi seba a velí jej Addi. Ukáže sa, že každý z chlapcov žije v  podivnom prostredí, v ktorom dospieva. Je to príbeh o problémoch dospievania, navyše - okolnosti nie sú priaznivé. Scéna je postavená tak, že sa jej nedalo celkom veriť. Ale asi mala splniť svoj účel. Tempo je pomalé, ale podčiarkuje osudovosť príbehu, situácie sú občas humorné, ale niekedy až na hranu – smiech cez slzy. Je zaujímavé, že tí mladí herci pochopili postavu, ktorú mali predstavovať a poctivo zahrali bolestivosť dospievania. Záverečná pointa prekvapila. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tento film ma hned vtiahol do svojho hnusného, nevľúdneho a niekedy až neľudského prostredia takou silou, že som skoro celý film mal čo robiť, aby som po nom vyviazol bez ujmi na zdravý. Skoro všetky postavy, čo sa objavili v tomto filme mali smutný a nešťastný život a tak sa aj odvíjala obsahová stránka filmu, že v tejto spoločnosti šťastie nerastie. A tak to začalo od síkaný cez pouličné bitky až po tragické zakončenie, ale ktoré sa s pribúdajúcimi minútami aj čakalo. Je to hlavne znepokojivé, ako ďaleko sú niektorí ľudia ochotní zájsť, aby si naplnili svoje ciele, ale , že pri tom stratia ľudskosť alebo rodinu ich už netrápi. Práve tu sa ukazuje pravá tvar rodičovskej výchovy, kde chýba alebo je len povrchná, tak sa im ich potomstvo tak aj odvďačí.  Film je podaný takou neskutočne realistickou a surovou formou, že mi niektoré postavy bolo fakt ľúto. Herecky to tiež bolo vynikajúce. Už som dlho z filmu necítil takú silnú intenzitu napätia a dramatickosti. Film skáče z jedného napínavého príbehu do ďalšieho ešte viac dramatického. Naozaj film rieši niekoľko vážnych tém a ja nemôžem inak, ako dať 5*, ktoré si svojou údernosťou rozhodne zaslúži. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nic pro milovníky islandské přírody. Tu zde prakticky neuvidíte. Příběh by se mohl odehrávat v podobné chudinské / industriální čtvrti i na okraji Manchestru. Přátelství mezi teen kamarády v době stoupajícího násilí a šikany mezi mladistvými, často drsný a neútešivý, zároveň ale vyvážený podporou mezi nima a ochranářstvím. Námětem i zpracováním ne moc originální, ale dramaticky intenzivní. [KVIFF] ()

petrsv 

všetky recenzie používateľa

Výborný evropský film neupozorňuje jen na obvyklé trable dospívání, ale taky na zvyšující se agresivitu mladých. Nekončí však u konstatování faktu, jak je obvyklé v jiných dílech, ale přináší i určité řešení a nadějnou vizi. A důležité poselství, že kamarády je potřeba si vybírat. Občas selhává kamera ve snaze být cool, jinak ale nemám co vytknout, po delší době opravdu kvalitní dílo. ()

venca163 

všetky recenzie používateľa

Takový to malý, hezký, skoro až roztomilý, násilíčko. Jak řiká Fincher, "i think people are perverts", což vysvětluje obecnou oblíbenost těhlech kousků. Ta zhnusenost při sledování šikany nám prostě nedovolí odtrhnout oči. A i když tihle mladíci na cizí štěkaj, mezi sebou jsou jedna velká rodina, co si kreje záda, takže relatable™. Všichni přece chceme někam patřit. Jedna filmová: ti dětský herci byli vynikající. Často drsný, občas opravdový, jednou dojemný. #kviff56 (80%) ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Reykjavíku. Počas pátrania po najškaredších budovách islandského hlavného mesta ich režisér Guðmundur Arnar Guðmundsson podľa vlastných slov našiel vo štvrti Vesturbær západne od centra mesta a väčšinu scén nakrútil tam, aby získal obraz, ktorý potreboval. (Arsenal83)
  • Island poslal film ako svojho nominanta na udeľovanie Oscarov za rok 2023 za najlepší medzinárodný film. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

Reklama

Reklama