Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektív Stan „Zeedo“ Zedkov (Michael Rooker) pri záťahu na obchodníkov s drogami zabije v sebaobrane jedného z priekupníkov, syna mafiánskeho bossa Terenca Weia (Kenneth Tsang). Ten chce, aby detektív cítil rovnakú bolesť ako on, a tak nariadi jednému zo svojich najlepších mužov, aby zabil Zedkovho sedemročného syna. No skúsený zabijak John Lee (Chow Yun-Fat) nedokáže zastreliť nevinné dieťa, takže odmietne príkaz splniť. Keďže si uvedomuje, že tým ohrozí svoju matku a dcéru žijúcu v Šanghaji, rozhodne sa zachrániť seba i rodinu skôr, ako sa k nim dostanú Weiovi muži. U mladej falšovateľky Meg Coburnovej (Mira Sorvino) si objedná nepravé doklady, ale dielňa je vzápätí prepadnutá brutálnymi zabijakmi. John ich síce spoločne s Meg v divokej prestrelke eliminuje, ale Wei si cez svoju pravú ruku Michaela Kogana (Jürgen Prochnow) najme ďalších prenasledovateľov. Tí majú za úlohu zabiť Johna, ale tiež dokončiť jeho nevykonanú prácu. John presvedčí Meg, aby mu zaobstarala falošné doklady, ale počas akcie sa dostanú do Koganových rúk. Chladnokrvný John sa zmocní zbrane a prestrieľa si cestu na slobodu... Až teraz sa prekvapená Meg dozvie, o čo v skutočnosti ide. Súhlasí s Johnovým rozhodnutím, ale je presvedčená, že pokiaľ nezabráni chlapcovej smrti, bola jeho vzbura celkom zbytočná. John zistí, že k vražde má dôjsť v kine na detskom predstavení. Dvojica si teda zaobstará zbrane od známeho priekupníka a vydá sa dieťa zachrániť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (108)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Fuqua se poprvé posadil do režisérskýho křesla a výsledkem jeho snažení je akční béčko, který neurazí, ale ani nenadchne. Už od začátku věděl, jak natočit solidní akci, jenom tu pokulhává příběh. Tentokrát ještě o trochu víc, než v jeho následujících filmech. Byl prostě moc jednoduchej s nemalou dávkou patosu (hlavně, když si ústřední dvojice vylejvá svoje bolístky) a dialogy to taky moc nevytrhly. Yun-Fat Chow mi do role moc nesednul, chybělo mu nějaký výraznější charisma, třeba Jet Li by určitě odved lepší práci. Za to Mira Sorvino byla sice zlobivá, ale pěkná kočička. Jako průměrná akční podívaná to poslouží dobře, to je však vše. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov Hongokong prešiel pod správnu Číny, mnohí tamojší herci a režiséri sa zľakli cenzúry a emigrovali do USA, kde následne vďaka nim vznikla vlna tzv. hongkongských akčniakov - napr. Matrix, Smrtonosná zbraň 4, Tvár toho druhého.. alebo Muži na zabitie. Chow Yun–Fat napriek svojej bohatej žánrovej minulosti musel u Američanov začínať od nuly a byť rád aspoň za takýto priemerný scenár. Našťastie snímka má dobré tempo, veľa ostrej akcie, medzi sympaťákom Chowom a potetovanou bývalou Quentina Tarantina, Mirou Sorvino, to patrične iskrí. Bonusom je i kvalitné zlo (Danny Trejo, Til Sweigner, Jürgen Prochnow), Michael Rooker v kladnej (!) úlohe a výrazná "reklamná" stránka (okrem hongkongskej akcie v tom čase Hollywood zažíval i príchod inej vlny a to vlny mladých a agresívnych režisérov, ktorí dovtedy mali skúsenosti prevažne s videoklipmi a reklamami a keď začali natáčať filmy, ich audiovizuálny štýl sa čiastočne podobal na klipy a reklamy, za vodcu tejto tlupy býva neoficiálne považovaný Michael Bay). ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa snaží ohúriť a navonok sa mu to aj darí. Ale vo vnútri skrýva oveľa väčší potenciál. Fat má určite väčšie možnosti rozohrať dramatické scény ako len efektne v spomalených záberoch rozbíjať fľaše a nasadzovať si cool okuliare... Hrať sa na Johna Woo nevie každý a tak aj efektná akcia má priveľa chýb, že nevidíte, kto z kade vyskakuje... hlavne že Fat s búchačkou v každej ruke vyzerá drsne. No, vlastne akcia je na tom ako u M:I 2 (bohužiaľ) - urobená tak aby bola prístupá aj deťom. Všetci fanúšikovia FACE OFF ruky preč a tí, ktorým stačí neoriginálny príbeh a akcia v štýle VOJNA GANGOV, nech sa páči... ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

2002: Když jsem viděl tenhle akčňák poprvé, hodně jsem se nudil a vím, čím to bylo. Aby si člověk tenhle filmeček užil, musí se snažit odpoutat se od hloupého scénáře a snažit se vnímat jen herce, atmosféru a vůbec slušné řemeslo režiséra. Pak to docela dobře funguje. 2019: Devadesátkové akčňáky moc dobře nestárnou a teprve ne ty už tehdy průměrnější. I 87 minut videoklipové pozérštiny mi teď přijde moc. 😢 ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Akčňák, ktorý mal presláviť dvoch mužov. Pre čínsku modlu Chow Yun-fata mal byť veľkým hollywoodskym debutom a pre režiséra hudobných videoklipov Antoine Fuqua mal byť veľkým celovečerným debutom. Všetky ambície ale stroskotali na podpriemernom scenári, hodnom videobéčka s Dolphom Lundgrenom. Vyzbrojený Yun-fat v čiernom kabáte je cool a jeho nedobrovoľná parťáčka, blonďavá falšovateľka dokladov Mira Sorvino je sexy. Ale nech sú The Replacement Killers akokoľvek efektne natočení, pre obsahovú plytkosť a nezmyselnosť pôsobia ako zlý vtip. Antoine Fuqua sa predviedol o tri roky neskôr výborným krimi Training Day a Yun-fat sa dočkal svetovej slávy nie ako akčný hrdina, ale ako nešťastne zamilovaný duchovný guru a kung-fu učiteľ v poetickom Tygrovi a drakovi Anga Leeho. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (12)

  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo tri mesiace. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama