Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektív Stan „Zeedo“ Zedkov (Michael Rooker) pri záťahu na obchodníkov s drogami zabije v sebaobrane jedného z priekupníkov, syna mafiánskeho bossa Terenca Weia (Kenneth Tsang). Ten chce, aby detektív cítil rovnakú bolesť ako on, a tak nariadi jednému zo svojich najlepších mužov, aby zabil Zedkovho sedemročného syna. No skúsený zabijak John Lee (Chow Yun-Fat) nedokáže zastreliť nevinné dieťa, takže odmietne príkaz splniť. Keďže si uvedomuje, že tým ohrozí svoju matku a dcéru žijúcu v Šanghaji, rozhodne sa zachrániť seba i rodinu skôr, ako sa k nim dostanú Weiovi muži. U mladej falšovateľky Meg Coburnovej (Mira Sorvino) si objedná nepravé doklady, ale dielňa je vzápätí prepadnutá brutálnymi zabijakmi. John ich síce spoločne s Meg v divokej prestrelke eliminuje, ale Wei si cez svoju pravú ruku Michaela Kogana (Jürgen Prochnow) najme ďalších prenasledovateľov. Tí majú za úlohu zabiť Johna, ale tiež dokončiť jeho nevykonanú prácu. John presvedčí Meg, aby mu zaobstarala falošné doklady, ale počas akcie sa dostanú do Koganových rúk. Chladnokrvný John sa zmocní zbrane a prestrieľa si cestu na slobodu... Až teraz sa prekvapená Meg dozvie, o čo v skutočnosti ide. Súhlasí s Johnovým rozhodnutím, ale je presvedčená, že pokiaľ nezabráni chlapcovej smrti, bola jeho vzbura celkom zbytočná. John zistí, že k vražde má dôjsť v kine na detskom predstavení. Dvojica si teda zaobstará zbrane od známeho priekupníka a vydá sa dieťa zachrániť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (108)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Na margo všetkých tunajších "expertov" môžem poznamenať, že som videl takmer všetky "Fatove" honkongské opusy a s výnimkou A BETTER TOMORROV a (samozrejme) HARD BOILED to všetko boli "kraviny na entú". Ale STRELCI ... tak to je prosím pekne iné kafe. Od megacool nástupu na diskotéke, až po vycizelované herecké obsadenie pri ktorom zaplesá duša každého milovníka tzv. akčných béčok (a môže nadávať akurát tak na to, že povedzme SCHWEIGER a KILPATRICK "zaklepú krpcami" priskoro) plus ako bonus MIRA. Dávam ostrých a voči tunajším alibistickým komentárom, sebavedomých 5 nábojov, ktoré Fat ani Fuqua (s výnimkou TRAINING DAY) už nikdy neprekonali (ale tajne dúfam, že možno raz ...). --- Apropo odporúčam vám pozrieť si EXTENDED CUT, najlepšie z BluRay, na nejakom slušnom domácom kine. "NÁŘEZ" !!! (8.2.2011) ()

Seti 

všetky recenzie používateľa

Před 10-ti lety bych z toho byl pravděpodobně pěkně vodvařenej, ale dneska? Takhle dementní scénář nemůže zachránit ani stylovej Chow Yun-Fat a jeho dvě Beretty. Jednání všech postav postrádalo jakoukoli logiku a celej film byl prošpikován vyloženě trapnými momenty. Akční scény byly sice většinou zpomamlené ve stylu 90-tých let, ale bohužel také dost ubohé a to včetně závěrečné přestřelky. Rádoby charismatičtí záporáci byli děsní břídilové o čemž svědčí např. scéna kdy zabiják s tváří Dannyho Treja střílí půl minuty do dodávky a granátomet použije až v momentě, kdy z ní hlavní hrdinka vyskočí - wtf? i vykastrovanou vopici by napadlo narvat tam ten granát hned ne? Čekal jsem oldschoolový akcí nařachaný béčko, ale tohle by se hodilo spíš do céčkových vod po bok Stevena Segala. ()

Reklama

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Fuqua se poprvé posadil do režisérskýho křesla a výsledkem jeho snažení je akční béčko, který neurazí, ale ani nenadchne. Už od začátku věděl, jak natočit solidní akci, jenom tu pokulhává příběh. Tentokrát ještě o trochu víc, než v jeho následujících filmech. Byl prostě moc jednoduchej s nemalou dávkou patosu (hlavně, když si ústřední dvojice vylejvá svoje bolístky) a dialogy to taky moc nevytrhly. Yun-Fat Chow mi do role moc nesednul, chybělo mu nějaký výraznější charisma, třeba Jet Li by určitě odved lepší práci. Za to Mira Sorvino byla sice zlobivá, ale pěkná kočička. Jako průměrná akční podívaná to poslouží dobře, to je však vše. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Spomienku na horší strih by som musel dlho dllllllho loviť v pamäti.. Ale má to sympaťáka Rookera (žeby prvá kladná rola?), dokonalého Chowa (štandardne) a neodolateľnú Mirku Sorvino (oscarovú devu). Spočiatku som sa tomu smial ako zle mierenej paródií, ale napriek prvotnej skepse a pocitu, že sledujem "lacný film" som podľahol.. A čo je hlavné: Bavil som sa! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov Hongokong prešiel pod správnu Číny, mnohí tamojší herci a režiséri sa zľakli cenzúry a emigrovali do USA, kde následne vďaka nim vznikla vlna tzv. hongkongských akčniakov - napr. Matrix, Smrtonosná zbraň 4, Tvár toho druhého.. alebo Muži na zabitie. Chow Yun–Fat napriek svojej bohatej žánrovej minulosti musel u Američanov začínať od nuly a byť rád aspoň za takýto priemerný scenár. Našťastie snímka má dobré tempo, veľa ostrej akcie, medzi sympaťákom Chowom a potetovanou bývalou Quentina Tarantina, Mirou Sorvino, to patrične iskrí. Bonusom je i kvalitné zlo (Danny Trejo, Til Sweigner, Jürgen Prochnow), Michael Rooker v kladnej (!) úlohe a výrazná "reklamná" stránka (okrem hongkongskej akcie v tom čase Hollywood zažíval i príchod inej vlny a to vlny mladých a agresívnych režisérov, ktorí dovtedy mali skúsenosti prevažne s videoklipmi a reklamami a keď začali natáčať filmy, ich audiovizuálny štýl sa čiastočne podobal na klipy a reklamy, za vodcu tejto tlupy býva neoficiálne považovaný Michael Bay). ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (12)

  • Počas produkcie malo štúdio Columbia Pictures pocit, že rež. Fuqua neprináša vyhovujúci materiál, preto bola počas väčšiny natáčania prítomná exekutíva zo štúdia, čo režiséra rozhnevalo a vyústilo ku hádkam. Chow Yun-Fat stál na režisérovej strane a štúdiu odkázal, nech veria jemu a jeho vízii. Ani po skončení produkcie nebolo všetko v poriadku. Keď štúdio poslalo film na testovacie premietania, publiku sa takýto typ hrdinu nepáčil, ani jeho minulosť a taktiež ani jeho medzirasový vzťah s postavou, ktorú stvárnila Mira Sorvino. Columbia preto privolala strihača Richarda Francis-Brucea, aby film "dotiahol." Ten odstránil všetky romantické elementy medzi týmito postavami a taktiež aj všetky motivácie ich aj ostatných postáv. (Real Tom Hardy)
  • Počas predstavovania "nájomných zabijakov" (počas ich prechodu terminálom letiska) spieva herečka Claire Trevor pesničku "Moanin' Low" z filmu Key Largo (1948). (beso74)
  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)

Reklama

Reklama