Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hravě předčí i agenta 007. Přesto se dostane do úzkých, když zjistí, že přitažlivá a velmi chytrá tajná agentka Emma Peelová vede dvojí život. A co více - stala se spojenkyní ďábelského sira Augusta de Wyntera, jenž ohrožuje lidstvo přírodními katastrofami... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

Svadbos 

všetky recenzie používateľa

Pokus o znovuoživenie populárnej britskej TV-show 60-ych rokov sa márne snaží zachytiť jej štýlovosť a bezstarostnosť. Fiennes je žalostne mimo misu, Connery podáva monotónny výkon a dobré vedľajšie charaktery sú v tomto stratené. Thurman je sympatická, ale film je úplne plochý. Patrick MacNee, hviezda originálneho seriálu, má zábavný vokálny štek. ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Pani Peelová dostáva bonboniéru. Nachádza v nej lístok s textom Zdvihnite slúchadlo. Zazvoní telefón. Pani Peelová dvíha slúchadlo. - Presne v tomto duchu sa nesie celý film, o ktorom si však nemyslím, že je hlúpy. Je divný. Ak sa niekomu nepáčili napr. Dravci, je dosť možné, že sa mu nebudú páčiť ani Pomstitelia. Všetko je tu dojemne starosvetské, balansujúce na hranici jemnej irónie a sarkazmu - čaj je životodarnou tekutinou, kvôli ktorej sa odkladajú i rozhovory ďalekosiahlych politických dôsledkov ("Áno, ale až po čaji." "Pochopiteľne."). Z rečičiek o počasí sa stáva film celý zasvätený počasiu. Agentka s povolením zabíjať môže mať vysoko cez šesťdesiat a v obliekaní mať vkus ako slečna Marplová. Medzi oboma agentmi opačného pohlavia to riadne iskrí, nikdy však neurobia nič, čo by neprešlo cenzúrou snemovne lordov (ak dáma vnikne do pánskeho klubu, vyzlečený pán je riadne zakrytý najnovšími Times). Do tohto absurdne hypnotického sveta skvele zapadá i absurdne hypnotický surrealizmus Belgičana René Magritta - v zámockom parku stojí telefónna búdka, na záhradný labyrint sa znáša roztvorený dáždnik. Myslím, že predkovia 11. vojvodu z Marlborough (súčasného vlastníka toho ozrutného zámku Blenheim) sa v kryptách rozhodne neobracajú. ()

Reklama

fshrbeny 

všetky recenzie používateľa

Vyfintěný Fiennes v buřince, Uma obepnutá latexem a Connery pokoušející se hrát šílence, který ale celou dobu vypadá spíš unaveně a hlavně znuděně. Hlavní výhodou filmu je bezpochyby (kromě postav) jeho délka a hlavní nevýhodou jednoznačně jeho nesmyslnost. Scenárista byl pravděpodobně po celou dobu své práce sjetý, jinak si neumím představit, jak si mohl myslet, že mu scény na sebe logicky navazují. Všechno je to takové zmatené, nepřekvapující a unylé. Jediným dalším plusem je chytlavý theme song. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Hodne zvlášny akčný sci-fi thriller "Pomstitelia" ma oslovil najmä svojim nezaraditeľným nadčasovým vizuálom. Je to také podivne bizarné. Veľmi dobre funguje aj herecké obsadenie. Uma Thurmanová a Ralph Fiennes ako dvojica super tajných agentov a charizmatický sir Sean Connery ako záporák ovládajúci počasie. Predviedli výborné herecké výkony. Film "The Avengers" som už videl mnoho krát. A iste si ho zasa niekedy rád pozrem. Je to neprávom podceňovaný a zabudnutý titul. **** ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Tragicky nevydařený pokus o trochu jinou akční.. komedii. Katastrofálně nefunkční a téměř k nevydržení nudná, což je s podivem protože originální pojetí, slušný rozpočet a ve své ujetosti výborná trojka hlavních postav v podaní takových hvězd jako je Fiennes, Connery a Uma Thurman, slibovaly podívanou přinejmenším zajímavou. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (10)

  • Snímek se umístil na 13. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama