Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Diamonds are Forever považuji za velmi dobrou bondovku. Možná má své mouchy, jako například nezáživně natočené akční pasáže, kterým by trocha dynamiky neuškodilo. Také si možná mohli odpustit lunární vozítko a nevydařený souboj se dvojicí žen. Jinak je to ale bondovka se vším, co od ní očekávám. A hlavně Conneryho charisma je tak drtivé, že dokáže dobré nedotatky přklenout. Nikdo mi nevymluví, že ty filmy, jejichž předlohu napsal přímo Flemming a hrál v nich Connery, jsou daleko lepší než ostatní. Jen "jeho" filmy mají vyvážený poměr všech potřebných ingrediencí. Jsou hodně akční, ale nikdy ne hloupé, a jsou vtipné, ale nikdy ne směšné. Tento Bond má skvělé záporáky, dobrý námět a překrásnou doprovodnou hudbu ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[80%] Diamanty jsou věčné, coby poslední Bondovka se Seanem Connerym. Rozhodně nepočítám tu blbost z r. 1983, což je rádoby neoficilání část o Jamese Bondovi, jenže což o to a ještě mizerná. Ale dost o tom. Po nedávném díu z r. 1969, kde hrál Lazenby tu máme návrat Conneryho. Sean je stejně tak dobrý jako v jeho předcházejících filmech. Nechybí mu to pravé charisma, v jeho 40 vypadá pořád skvěle a zde navíc nešetří skvělými hlášky. Co se týče děje, tak tu máme opět Blofelda a to v jiné herecké podobě. Nějakou souvislost s předchozími částmi tu hledat nemůžeme. Nenavazuje to na předchozí OHMSS ani na You only live twice. Což nevadí, prostě další verze s naším oblíbeným bondovským padouchem. Neměl jsem s tím problém. Charles Grey už hrál v You only live twice, ale ne Ernesta B. Zde Blofelda zahrál solidně, jen mi přišlo mimo ty scény s jeho dvojníky, ale co už. Děj to má běžně prostý; hrozí tu další jaderná katastrofa. Takže víc si stěžovat nemohu. Sice jsou ještě o ždibec lepší Conneryho kousky, ale na tenhle díl se vždy rád podívám. Hlavní bondgirl zde působí trochu chladně, ale své charisma a krásu určitě má. Na poměry starých Bondovek tu nejsou moc hluchá místa. Větší dynamiku akce a spádu to á spíš asi až v té druhé polovině. Tam to má i jednu dobrou automobilovou honičku. Ale nudu zde rozhodně nenajdeme. Veškeré scény jsou rozmanité a zajímavé. Hudba od Barryho je skvělá jako vždy. Ostatní známé postavy včetně M, Q, Moneypenny apod tu máme. No, to je asi vše, lépe Connery skončit v téhle éře nemohl. ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Znova úplne iné exteriéry ako naposledy a znova sú originálne vybraté. Ropná plošina, to sme tu ešte nemali. Ani krematórium. Nemali sme tu ani dvoch mešuge, ktorí akoby sa do filmu omylom zamiešali pri točení nemeckého porna. Diamanty sú síce trochu nedotiahnuté, o to viac ma ale ich rozpustilosť bavila. Tvorcovia si robia srandu aj z inteligencie Bond girl, čo sa mohlo ukázať ako fatálne, chlapský mozog ale vždy nájde riešenie, ako napraviť ženské chyby :) Takže zase a znova: je úplne jedno, o čom to je, ako tvorcom, tak divákom. Pri bitke s dvoma artistkami už cítiť, že Conneryho bolo treba nahradiť niekým novým. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím medzi početnú komunitu nadšených fanúšikov špeciálne vycvičeného agenta Britskej tajnej služby s číslom 007, Jamesa Bonda. Priznám sa, že niektoré časti z tejto svetoznámej filmovej série som ešte ani nevidel. Ale väčšinu z nich poznám. Titul "Diamanty sú večné" radím medzi tie slabšie. Sean Connery viditeľne zostarol. Scenár sa mi moc nepozdával. Dvojica slizkých, homosexuálnych zabijakov, pán Kidd a pán Wint, mi bola odporná. Jill St.John je najškaredšia Bond-girl, čo sa objavila po jeho boku. Filmové efekty a triky tiež už dnes pôsobia hodne zastaralým dojmom. Moje meno je Marky. Michael M. Marky. A tomuto filmu dávam tri hviezdičky. *** ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)

Reklama

Reklama