Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámy muž prenikne na palubu britského vojenského lietadla, zneškodní posádku a pristane s ním na mori. Podarí sa mu získať 2 atómové bomby pre muža, ktorý ich využije na vydieranie Veľkej Británie. Požaduje 100 miliónov libier v diamantoch. Bondovi neostáva nič iné, len prerušiť svoje liečenie a nájsť ukradnuté zbrane pod morskou hladinou. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (419)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Thunderball jede v zajetých kolejích skvělých předchozích dílů, ale trošku ho v mých očích srážejí dvě věci - přemrštěná stopáž a zrychlené záběry, které vypadají opravdu divně. Jinak je to ale samozřejmě výtečná zábava a bondgirls jsou tentokrát opravdu k nakousnutí (dobře, tak k nakousnutí víc než jindy :o)). ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Po Goldfingerovi asi moje nejmilejší Conneryho bondovka. O to víc mě mrzí, že jsem ji viděl všeho všudy dvakrát (nebo dva a půlkrát:)), protože opravdu je na co se dívat - opět zde vystupuje překrásný Aston Martin DB5, podmořské souboje vypadají naprosto skvěle a Emilio Largo je Bondovi více než důstojným protihráčem. A navíc v pozadí všeho stojí Ernst Stavro Blofeld, muž bez tváře (tedy až do Žiješ Jenom Dvakrát:)) a mozek celé zločinecké organizace. Pět hvězd je zcela zasloužených. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Thunderball dokonale využil možnosti novej techniky- vodnej kamery, ktorá z veľkej časti supluje dialógy a množstvo akcie sa odohráva práve pod vodnou hladinou...To samozrejme nie je na škodu veci a keď sa k tomu pridá charizmatický Connery, sympatická bond girl a dobrá zápletka, ide o ďalšiu viac než pohodovú a kvalitnú "007" zábavku:) ()

Galéria (241)

Zaujímavosti (100)

  • V podvodních scénách, kde Bond čelí žralokům, se předpokládalo, že bude Sean Connery chráněn panely s čirého plexiskla. Panely však nedosahovaly ani do výšky jednoho metru a žraloci tak nad nimi mohli volně proplouvat; výsledkem bylo, že se Connery rybám přiblížil mnohem více než chtěl, a ve filmu je to na jeho reakcích vidět. (džanik)
  • V závěrečné scéně tohoto filmu je J. Bond vyzvednut ze záchraného člunu letadlem pomocí lana a malého blimpu. Nejde o fikci ani trik - použitý systém je vypůjčený od CIA. Jeho vynálezcem byl Robert Edison Fulton a systém samotný se nazývá Skyhook. Byl v operačním nasazení od roku 1952 do roku 1996. (nocturne)

Reklama

Reklama