Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámy muž prenikne na palubu britského vojenského lietadla, zneškodní posádku a pristane s ním na mori. Podarí sa mu získať 2 atómové bomby pre muža, ktorý ich využije na vydieranie Veľkej Británie. Požaduje 100 miliónov libier v diamantoch. Bondovi neostáva nič iné, len prerušiť svoje liečenie a nájsť ukradnuté zbrane pod morskou hladinou. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (419)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Ak Bond, tak jedine CONNERY, a jeho štvrtá bondovka v poradí, ktorú pasujem, ako svoju najviac najobľúbenejšiu, a to najmä z hľadiska podvodných scén, kde sa náramne kombinuje kamera Teda Moorea, strih Ernesta Hoslera, ale najmä hudba klasika Johna Barryho, keď by som ešte na margo pridal i výpravu extra povolaného scénografa Kena Adama, ktorý inak, mimochodom má na svedomí aj takého Barryho Lyndona od Stanleyho Kubricka, a to je už čo povedať, tak sa jedná o taktiež vtedy aktuálnu tému - Studenej vojny, kedy hrozil reálny jadrový konflikt medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom, pričom tentokrát je táto problematika na ústupe, a na miesto „východného bloku” , sa vyhráža TERORISTA LARGO, ktorého kumpán odcudzil, ukradol dve atómové bomby, kde všetkých zastrašuje, že ich použije, ak sa mu nezaplatí vysoké výkupné... James je momentálne v „Bešeňovej” , kam prišiel zrelaxovať, načerpať novej, priaznivej sily a pomilovať sa so ženami, ale radovánky sa mu čochvíľa skončia, lebo VLASŤ ho povolá na MISIU, v ktorej mu pôjde o život, pretože bol zoči-voči žralokom, a nielen raz, ale viackrát. Všimol som si dámy, ako sú Domino, Fiona, Patrícia, či kolegyňa 007, Paula, ktoré sa skrátka nedajú len tak prehliadnuť, čo vie i sám zvodca James, pričom jedna z nich je už povestnou BOND - GIRL. “Normálne som si zamiloval podmorské dno, kde sa potápajú všelijakí umelci s rôznymi záujmami” . / Režisér Young režíroval úplne prvú bondovku Dr. No, alebo trebárs skvelý thriller WAIT UNTIL DARK, čo sú filmové kapacity podľa žánru, teda pod jeho rukopisom ide o pevnú režisérsku ruku, počas ktorej nie je nikdy núdze o akúkoľvek nudu, ktorú tam nenájdem, dobre viem, že Thunderball je trošku prehnaný “špionážny snímok” , ale na tú dobu, spred 53. rokov sa jedná o niečo naprosto omračujúce, aspoň že obdržal cenu Akadémie za špeciálne efekty, ktoré sú teda ojedinelé, famózne a fantastické. ()

Reklama

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Čtvrtá bondovka určitě stojí za shlédnutí, ale narozdíl od Goldfingera a Srdečných pozdravů z Ruska, mi tento díl přišel o něco slabší. Největší devízou tohoto dílu jsou určitě výborné podmořské souboje, které mi ovšem přijdou, že jsou natočeny trochu chaoticky. Záporák Emilio Largo mi přišel nevýrazný (když porovnám třeba s Goldfingerem). ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Galéria (241)

Zaujímavosti (100)

  • Aby už nikdo další nemohl použít k natáčení maketu bombardéru Vulcan, tak ho produkční tým zničil dynamitem. Kostra zůstala na dně. (džanik)
  • Natáčelo se od 16 .února do 9. července 1965 v Anglii, na Bahamách, ve Francii a na Floridě. (Varan)
  • Puška, ze které střílí Bond (Sean Connery) u Larga na asfaltové holuby, je Browning Auto 5. (JohnSmith)

Reklama

Reklama