Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Len bohužiaľ priemerný western, ktorý zachraňuje predovšetkým charizmatický Kevin Kline. Naopak Kevin Costner si tu veľmi neškrtne a práve kvôli nemu som si chcel snímku pozrieť. Danny Glover hrá čierneho kovboja, čo som jakživ nevidel a nepočul, preto by som zacitoval scénu s Django Unachined - "That's a nigger on a horse"? Scott Glenn nebola dobrá voľba, neviem mu nikde prísť na chuť. Podľa môjho úsudku to nie je najlepší herec. Ako western je to obstojné hlavne vďaka fajn prostrediu, obzvlášť saloon vyzerá fajn. Kulisy majú teda pochvalu. Inak tu nemáme žiadnu výraznú ženskú postavu, iba jednu mužatku Lindu Hunt. Jeff Goldblum si tiež veľa nezahral, ale bola to príjemná zmena vidieť ho vo westerne. Priemer. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Silverado predstavuje opantaný návrat idylickej formy, ktorá výrazne scvrkáva napätosť a dáky ten tradičný svet starého západu na jasne zrozumiteľnú synergiu hrdinstva, nadhľadu a satisfakčného vyústenia, že nejde ho v kontexte žánrových dejín ignorovať. Príbeh je mimoriadne štýlový, výborne natočený jak v rámci dynamického prevedenia akcie, tak vizuálnou textúrou. Avšak Kasdan neuniesol hranicu znesiteľnosti, kedy som mu jednou hemisférou toleroval vedomú laxnosť charakterizácie mikrosveta, v ktorom sa dej Silverada odohráva, tak akýmkoľvek nepredvídateľným momentom, ktorý by si zaslúžil zmienku. A škoda tých naivných zvratov, nadhľad za ich hranicu, (nech je akokoľvek vynaliezavý) prosto nesiaha. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

V 80. letech byl western mrtvou záležitostí a rozumím tomu, že pokud jej chce někdo znovu oživit, není možné vymýšlet nějakou přehnanou kombinatoriku. Takže máme tady město s šerifem, který zřejmě není takový Mirek Dušín, i když se tak tváří, k ruce má několik poskoků, na druhé straně tady máme čtveřici přátel, kteří prostě řeknou DOST. Že nás bude čekat finální zúčtování musí být každému jasné, jakmile naši hrdinové dorazí do Silverada. Jediný kdo se do své role vůbec nehodí je Kevin Kline. Zbytek osazenstva ok. Absolutním překvapením je zde v menší roli Jeff "Moucha" Goldblum. 65% ()

joker.george 

všetky recenzie používateľa

Sledování těchto „čtyř statečných“ jsem si užíval, a to i díky jejich správné kovbojské nátuře. Je sice hned jasné, jak vše skončí a příběh je předvídatelný, nicméně díky vrstevnatosti mě nenudil, a dokonce má schovaných pár zajímavých detailů, které dokázaly děj oživit. S přestřelkami se šetří, ale když už se dostanou ke slovu, tak jsou pokaždé nějakým způsobem ozvláštněny. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Opravdu nepochopím, proč tento film se stal v době natočení propadákem. Vždyť je to skvělý western plný přestřelek, napětí a tvrdých mužů. Z dobrého hereckého obsazení bych vyzdvihl hlavně Kevina Costnera jako mírně střeleného kovboje Jakea, Briana Dennehyho jako zlotřilého šerifa Cobba a Scotta Glenna jako Emetha. A ještě abych nezapomněl, také Dannyho Glovera. No řekněte, viděli jste v jiném westernu černocha, který střílí ze dvou henryovek? ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)
  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama