Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (148)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Užívateľ "EvilPhoEniX" krásne vysvetlil prečo viac R.E. nenapĺňa očakávania diváka, no Ja teraz trošku prejdem do hĺbky a podstaty. Moja generácia starých dementov, hrala túto hru na PS1 v časoch, kedy zombie chodili krokom, no presto všetko vedeli nahnať väčší strach, ako tí dnešní, ktorí majú stovku za 10 sekúnd. A prečo je tomu tak? No lebo to bol strach z neočakávaného, nepoznaného, zo samotnej atmosféry a následných vsuviek, ktoré sa nedali predvídať. Tí šťastnejší, ktorí sa k prvotným dvom častiam dostali ako prví, nemali šancu čomukoľvek rozumieť. Bola totiž komplet v Japonskom jazyku, hádanky sa riešili "na náhodu", išlo čisto o boj "panáčika" zo zvyškom infikovaného sveta. Jednoducho, tých starších v žiadnom prípade neuspokojí nejaká vyfarbená "mandolienka", ktorá pôsobí ako nejaký odkaz na dúhový PRIDE v Malženiciach. Ja nechcem byť fakt zlý, no paradoxne posledný "R.E. - Raccoon City" je viac Residentom (i keď už dejovo zbastardelým), ako (takmer) hociktorá časť predtým. Keby som dal tomuto počinu 3 hviezdy, musel by som podaktorým predchodcom minimálne jednu hviezdu prihodiť. Ono to hodnotenie tu (od všetkých) asi nebude úplne objektívne, nakoľko nie všetko bolo vyslovene špatné, no tá tretia je zrejme fakt v nedohľadne. Proste to kurvia koľko sa len dá, pričom už hocijaký čurák sa smelo priživuje na značke "Umbrella". A mimochodom, do puntiku súhlasím aj s názorom užívateľa "Marceloo-m", ľavým bekom vydýchaného, extrémne nesympatického Realu. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Vedec Albert Wesker sa so svojimi dcérami presťahuje do nového domu v komunite New Raccoon City. Umbrella Corporation tu pracuje na novej droge s názvom Joy, ale ich ozajstné plány sú omnoho temnejšie. - Resident Evil považujem za jednu z najpreceňovanejších hororových sérií a jej kultový status mi bol vždy záhadou, ale oproti tomuto je asi každý jeden diel klenotom. Toto je tak nezmyselná zlátanina, že sa to ťažko popisuje. Jediné, čo sa tu dá pochváliť, je vizuálne prevedenie a silné herecké výkony, ale aj keď sa herci snažia hrať naplno, scenár jednoducho neumožňuje, aby z toho vzniklo niečo zaujímavé. Nedotknutelnosť hlavnej postavy je miestami až úsmevná a jej motivácia je úplne debilná (dcéra, ktorá o ňu absolútne nejaví záujem). Dopozerať sa to dá. Teda pokial pri tom budete robiť ďalších desať vecí a občas si spomeniete, že vám na obrazovke beží epizóda seriálu. ()

Reklama

majec4 

všetky recenzie používateľa

V druhej casti si vravim, ze toto bude asi omyl. Kvoli mojej p. manzelke som vydrzal celu seriu. Akoze whaaat? Takto to skurvit? Inak keby sa ma niekto spyta: "Ako sa da skurvit Resident Evil?" Tak by som mu povedal, "Opytaj sa v Netflixe." Tie traposske zapletky nastrocnych bab to umelo natahovali. Myslienka s dvoma casovymi liniami bola fajn, no boli miestami dost nevyvazene. Jedna cast pred koncom (neviem ktora konkretne) ma celkom bavila, takze si nedovolim ist do odpadu, ale inak, to co bolo? ()

Ingtar2 

všetky recenzie používateľa

Ach, tu niečo nevyšlo tak, ako malo. Teda, nechápte ma zle - určite ide o SciFi roku. Prečo? Pretože tu niesú len zombie, ale objavujú sa tu nápady, ktoré zatiaľ nikde neboli - napríklad zmena rasy postavy počas jednej epizódy (Billie went in full Michael Jackson, eh?). Inak vlastne o nič objavné nejde - máme tu naozaj otrasný casting, ktorý nezachraňuje ani Lance Reddick (ten tu má jeden svetlý moment, inak nič), orientácie snáď všetky ktoré existujú (jo btw ja som Focke Achgelis FA223 Drache, kto si ty?). Príbeh tu prakticky nie je (teda minimálne nie taký, ktorý by sa nedal predvídať), a aj napriek tomu, že nie je, by mu neuškodilo vystrihnutie nudných scén z minulosti. Hudba síce existuje, ale že by som si ju nejako všímal? Not really. Kamera sa síce môže snažiť, občas sa podarí zaujímavý výkrut, ale aj to je zbytočné. No Netflix, na to že toto je prvá vec ktorú od teba pozerám odkedy si ťa naozaj platím (tu sa patrí dať Shoutout Veronike) ide o naozaj strašnú blbosť. Tl:dr; Ide o blbosť, kvalitatívne ešte pod úrovňou The Walking Dead: World Beyond prvej série. Rôzne narážky na Covid a podobné veci pobavili, ale akonáhle začala hrať Billie Eilish (hrať? To by to najprv musela byť hudba aby to hralo) tak som začal seriózne rozmýšľať o odpade. Za 4. epizódu a niektoré príšery (pavúk) teda dávam slabé 2*, 40%. ()

ramislav 

všetky recenzie používateľa

Podle mě se tento seroš natáčel pod jiným názvem a úplně jiným fylozofickým příběhem, ale v post produkci si uvědomili, že vyrobili totální slepenec všech covidových zapařených hoven. No, tak někdo velkej a chytrej změnil název na Resident Evil, aby fanoušci mohli stříkat blahem. Nic proti černejm bratrům, ale ČERNEJ WESKER? PROBOHA PROČ? Vydržel jsem celý první díl a konec. To se opravdu nedalo :) Navíc mě začínají úplně vysírat těma sračkama s LGBT tematikou. Furt ty sračky lítaj ze všech stran... Hele, 10% za Černýho Weskera. ()

Galéria (170)

Zaujímavosti (21)

  • V seriálu můžeme narazit na spoustu odkazů na videoherní sérii. Počínaje píšťalkou na psy, která byla v epizodě Vítejte v New Raccoon City (2022) použita ve Spencerově sídle na přilákání Cerbera (T-Virem infikovaného psa) k získání klíče z jeho obojku. Dále můžeme vidět zbraně jako Python či ikonickou zbraň S.T.A.R.S. jednotky RPD - Samurai Edge (Beretta 92F) Model Barry Burton, Red9 z „Residet Evil 4“ nebo tříhlavňovou upilovanou brokovnici známou jako Hydra z pátého herního dílu. Mimoto v seriálu zazní i „Moonlight Sonata“ na piáno, kterou jsme mohli slyšet v prvním herním díle či v DLC „Lost in Nightmares“ k páté hře. Vždy byla použita v případě, kdyby bylo potřeba otevřít tajné dveře. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama