Reklama

Reklama

Allie Hamiltonová (Rachel McAdams) a Noah Calhoun (Ryan Gosling) sa zblížili už počas dospievania. Spočiatku búrlivá romanca sa postupne zmenila na hlboký vzťah - do rozvíjajúcej sa lásky však neúprosne zasiahli Allieini dobre situovaní rodičia, ktorým sa Noah nezdal byť dosť dobrý pre ich dcéru... Keď sa tí dvaja po rokoch opäť stretávajú, ich vášeň opäť vzplanie - a Allie sa musí rozhodnúť, či poslúchne svoje srdce alebo rozum... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 035)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nikto nezabudne na svoju prvú lásku.“ Znie to pateticky, však? Taký je ale celý ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY. Je o láske. Robí česť romantickému žánru, dokonca takú, že nemám výčitky svedomia šupnúť ho k najultimátnejším romancám na svete (CASABLANCA, SPOMIENKY NA AFRIKU, ANGLICKÝ PACIENT). Snímka pôsobí "štandardne", ako keby chcel niekto schválne dať do jedného romantického filmu čo najviac klišé. Tvorcovia sa ale v skutočnosti inšpirovali Hitchcockom a jeho "je lepšie s klišé začať, ako skončiť". Skutočne – hoci si budete myslieť, že viete, ako niektoré scény/postavy skončia, snímka v poslednej chvíli prudko zmení smer a vyberie sa cestou originálneho riešenia, ktoré trhá srdce. Režisér s kameramanom ponúkajú smršť ťažko zabudnuteľných scén, z nich asi najviac osloví monumentálny záber so stovkami labutí. Hlavnou devízou snímky však nie sú ani tak magické scény, dialógy či pôsobivá vizuálna stránka, ale strhujúce herecké výkony. Dominuje im fantastický romantický pár McAdamsová/Gosling, ktorému uveríte každú emóciu a ktorým by ostatné filmové páry mali povinne závidieť. Ich chémia je taká, až sa čudujem, že sa po nakrúcaní nezobrali. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Já to nechápu. Film, kde je tolik ale tolik klišé, není tady naprosto nic originálního, tak jak to, že je to tak pěkné?? Že by ten nádherný styl, kterým je film natočen? Nebo snad skvělou hereckou dvojkou? Film je natočen srdcem a to, že je film tak přeslazený, Vám tady vůbec nevadí, já si vlastně uvědomila, že je to asi jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů. Prostě krása. ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

Dojímavé krmivo. Režijně nenápadité, herecky průměrné (s těžce nevyužitou Rowlandsovou) a myšlenkovými pochody postav místy poněkud bizarní. Ve správném rozpoložení z vás dostane tu správnou tělesnou tekutinu. Jako každé lepší citové porno. 55% Zajímavé komentáře: kleopatra, liuk, Magneto, castor ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Scenár: Jeremy Leven, Jan Sardi / Nicholas Sparks | Hudba: Aaron Zigman | Produkcia: Toby Emmerich, Mark Johnson | Distribúcia: New Line Cinema | Rozpočet: 29 miliónov $ | Tržby: 115,603,229 $ | Čarovne sfilmovaný, nádherne klišoidný príbeh, ako ho mám(e) radi. Ryen Gosling dáva celku výnimočný nádych svojou neokukanou tvárou, a Rachel McAdams je so svojou pôvabnou tvárou lahôdkou pre každého jedenapóltého muža, respektíve pre ich oči i dušu :) + krásné scenérie a zábery len pridávajú k nadpriemernému zážitku. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Neřeším přeslazenost, která k tomu prostě patří. Ani tu průhlednost, která to v pár momentech trochu srážela a ubírala na intenzitě. Už vůbec stopáž, která by bez cca 15 minut z filmu udělala mou intenzivní letní filmovou lásku. Fascinovala mě chemie mezi Goslingem a vrcholně zamilovanou Rachel McAdams, kterým jsem doslova záviděl a chtěl jejich vztah prožít místo nich (se vším všudy, vždyť proto je to tak krásné). Ten film pro mě prostě reflektuje lásku, jsou v něm chyby, jsou v něm hádky, zbytečné natahování a čekání, ale i je v vášeň a to nejdůležitější, já to těm postavám prostě věřil. A hrozně přál. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (54)

  • Veľa scén sa natáčalo v obytných priestoroch, kde kedysi bývali dôstojníci. Aby ulica získala dobový ráz, odstránili všetky moderné parkovacie automaty a nahradili ich tými, ktoré sa vtedy používali. U všetkých obchodov, ktoré lemujú ulice, museli tvorcovia s majiteľmi dohodnúť zmeny vývesných štítov, výzdobu výloh a umiestnenie dobových reklamných cedúľ. Taktiež museli filmári kompletne premeniť celé 3 bloky. (peiton)
  • Zábery Britney Spears, ako sa zúčastnila konkurzu do tohto filmu, sa v máji 2021 predali na eBay za 1 milión dolárov. (Arsenal83)
  • Veľká časť deja filmu sa odohráva na ostrove Seabrook a jeho okolí, čo je skutočne jeden z „morských ostrovov“ Južnej Karolíny. Avšak reálne sa tam nenatočila ani jedna scéna. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (viac)

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (viac)

Reklama

Reklama