Reklama

Reklama

Chicagský úradník John Clark (Richard Gere) má takmer perfektný život: miluje svoju ženu, vybudoval si úspešnú kariéru a vychoval dve skvelé deti. Ale predsa... Pracovné dni bežia v rovnakej rutine a rodina je väčšinou priveľmi zaneprázdnená, aby trávila čas spoločne. Zmeniť to nie je ľahké. V jeden večer John urobí prekvapivé rozhodnutie – aby viac spoznal záhadnú Paulinu (Jennifer Lopez), ktorá sa naňho každý deň pozerá z okna tanečného štúdia, vystúpi z vlaku a zapíše sa na hodiny tanca bez toho, aby sa s tým niekomu zdôveril! Odrazu sa ocitne v celkom inom svete – svete pohybu, hudby a vášne... Kým sa John tajne pripravuje na najväčšiu chicagskú tanečnú súťaž, jeho zvláštne správanie prinúti jeho manželku Beverly (Susan Sarandon) najať si detektíva - podozrieva totiž Johna z nevery! Keď sa však tento muž začne doslova vznášať na tanečnom parkete, jeho celý život a manželstvo sa zmení... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (290)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Veľmi milé! Tanec zbožňujem, ten spoločenský mi však nikdy nešiel, pri prvom tanci s dievčaťom som jej sem tam stúpal po nohách, takže pochopenie pre hlavných hrdinov, keď im to občas nešlo mám. Jennifer Lopéz mi v tomto filme až tak sexy neprišla, čo je pre mňa prekvapenie lebo učiteľka tanca to priam scenárovo vyžaduje. Taktiež tá jej rola bola smutne zvláštna a dokonca sa mi nepáčila. Richard Gere pôsobil sebaisto a vtipne. Ostatné postavy ma však šokovali, dosť nepríjemne ak musím priznať a aj dej, tým že si manželka hlavného predstaviteľa najala naňho detektíva. To už bolo na mňa priveľa. Pochmúrnosť zimných nocí som prežil, lebo aj ja som chodil na kurzy tanca v zime po zotmení a celé to tomu dáva určitý nádych jedinečnosti situácie. Som zhovievavý, keďže som podobné veci zažil a tanec milujem. Takže smiem prosiť? :) ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Životem unavený Richard Gere ve schematické pohádce, která na několika dějových liniích selhává, jinde zase americké diváky poučuje o správných hodnotách. Tradičními klišé vystavěná story o stárnoucím muži, kterého to zavane (překvapivě) až do taneční školy – tam vykřesá naději pro tanečnici Paulinu (Jennifer Lopez, ať je jakkoliv půvabná, je mnohem lepší tanečnicí než herečkou) a do šedivého soužití s manželkou Beverly (Susan Sarandon je odsunuta někam za oponu) vnese svěží vítr. Shall We Dance mě rozhodně nedojal, nerozesmál, ale příjemně uběhl, elegantní Gere je přesvědčivý a jeho krokové kreace s přehledem doplňuje jeho široký úsměv, z kterého se stejně jako tomu bylo před pěti roky a stejně jako před patnácti roky podlamují nejedné divačce kolena!! ()

Reklama

meave 

všetky recenzie používateľa

Film plný príjemnej hudby spojenej s harmonickým pohybom. Dej je bez konfliktov, bez napätia, plný lásky, pohody. Nie je to žiadna intektuálne lahôdka, ani výpoveď - je to jednoduché a priamočiare. Ale kto z nás ešte nemal deň, keď nechcel nič, iba sa dívať s prázdou hlavou na niečo pekné... A keď navyše máte radi hudbu a tanec, isto vám príde ľúto, že vo vašom meste taká škola tanca nie je. ()

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Vcelku takové nemastné neslané. Nebýt Susan Sarandon a výtečného Stanley Tucciho tak by to snad ani nestálo za pozornost. Už od začátku je jasné jakým směrem se to bude vyvíjet, ale nejdůležitější je si ten vývoj užít. Nad ničím nebazírovat a nepřemyšlet. Jen se nechat unášet hudbou, tancem a krásnýma očima Susan Sarandon. Jennifer Lopez podává jeden ze svých lepších výkonů a kupodivu nejpůvabnější je když nemluví. Richard Gere bude štramák snad i v devadesáti. Když se vám podaří být naladěn na tu správnou vlnu, tak vás čeká příjemná komedie a zasloužený odpočinek... ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

"Smím prosit?" je jedna z nejkrásnějších otázek, které můžete ženě položit, a zároveň jeden z nejobyčejnějších filmů, které kdy kdo natočil. Ričrd má ze všech pejsků na světě ty nejkrásnější oči, Sjůzn by měl někdo konečně říct, že ofiny už dávno neletí a madam Jennifer by udělala nejlíp, kdyby mně na týden půjčila svojí prdelku. To je vše, odcházím tančit na jiný parket. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • Richard Gere si taneční kroky vyzkoušel už v největším hitu studia Miramax Chicago, kde také ztvárnil právníka. (imro)
  • Snímek získal nominaci na Golden Satellite Award v kategorii Nejlepší původní píseň, konkrétně za „The Book Of Love Stephena Merritta“. (imro)
  • Přímo z natáčení byly odcizeny šperky v hodnotě 4 000 dolarů, které ve filmu nosí Susan Sarandon. (imro)

Reklama

Reklama