Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh muža, ktorý ostane uväznený na veľkom medzinárodnom letisku. Príbeh Viktora Navorského, ktorý prichádza do New Yorku a netuší, že kým bol na palube lietadla, v jeho krajine sa stal vojenský prevrat. S pasom, ktorý nemôže použiť, nesmie vstúpiť na územie USA a tak musí v tranzitnej časti Kennedyho letiska čakať, kým sa v jeho krajine skončí občianska vojna. Z dní sa stávajú týždne a z týždňov mesiace, počas ktorých Viktor pomaly objavuje labyrint terminálu - mikrosvet plný absurdít, ale aj romantiku, keď sa zoznámi s krásnou letuškou Ameliou... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (831)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Kéž by se nám bývalo stalo něco podobného hned po příletu… Tom Hanks i přes svoje utrpení žil můj sen, Catherine bych rád vyseknul poklonu za nečekanou krásu, a Štefanovi za ještě víc nečekané ukočírování potřeby prosazovat se za každou cenu jako Alfa samec ve výběhu. P.S: No a také je to patrně jediná vzpomínka na večer s Luckou... (Filmfest Hurghada 2012, 9/67) ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Silná trojka (Spielberg, Hanks, Williams) sa zišla, aby nám ponúkla ďalšie zaujímavé dobrodružstvo, aj keď tento krát je to skôr dráma s kúskom komédie a romantiky ako dobrodružstvo. Prekvapil ma hlavne príbeh do akého sa pustili, ale keď sa do toho pustili oni, tak som sa do toho pustil aj ja. Film ma prekvapivo bavil, dej bol dobrý, vtipné scény na pousmiatie, Hanks perfektný, Catherine Zeta-Jonesová kočka ako vždy a aj keď celý film strávime uväznení na letisku, je to dosť zaujímavé na to, aby to nenudilo. Spielberg je macher. 89% - 4* ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Výborný snímek s opět fantastickým duem Hanks-Spielberg. Terminál už jsem viděl hodněkrát a nemám problém si ho každoročně připomenout. Neříkám, že je takových filmů málo, ani že by byl film topce toho nejlepšího, ovšem své místo na mém přiměřeně početném seznamu filmů má...90% ()

oli.G 

všetky recenzie používateľa

Rád by som strhol dvadsaťpercentovku za tragický dabing Hanksa, ktorý marí tak 50% jeho skvelej hereckej kreácie, ale... nejde to. Klasická šablóna, kde si najprv obľúbime hlavného hrdinu, aby sme sa neskôr spolu s ním podkýnali o polená, ktoré mu scenár hádže pod nohy, a držali mu palce v láske. Doteraz to väčšinou fungovalo a v budúcnosti ešte určite fungovať bude, hlavne v kúzelnom svete Stevena Spielberga. Jeho tvorbu ešte nemám napozeranú natoľko, aby som dokázal byť kritickejší či porovnávať, navyše Catherine Zeta-Jones to sekne a Williams so svojou hudbou či Kaminski so svojou kamerou skórujú, takže... 75%... kým si to nerozmyslím. ;) ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica je fantastická. Roztomilý a kultivovaný epizódkový humor a ďalšia úchvatná (dovtedy nevidená) poloha majstrovského herectva Toma Hanksa vydávajú na jednoduchú, ale neodolateľnú oddychovku bez najmenšej chybky na kráse. Príchodom záporáka, lovestory a myšlienkovej roviny s plechovkou sa však táto krása vytráca a film skĺza do tuctového rodinného štandardu, pod akými bývajú obvykle podpísaní Chris Columbus a spol. Catch Me if You Can bol ucelenejší, presnejší a osobitejší. ()

Galéria (123)

Zaujímavosti (37)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 2004 v Beverly Hills. (Varan)

Súvisiace novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (viac)

Reklama

Reklama