Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (76)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Za mlákou mierne nadhodnotená dráma o špinavostiach a špinavcoch v biznise. U nás veľmi málo známa, čo je veľká škoda, pretože samotná hodnota filmu a myšlienky je veľmi uplatniteľná a pravdivá a zaslúžila by si viac pozornosti. Priznávam, že kvalita spracovania je veľmi dobrá, námet a jeho pointa mali veľmi slušné razenie, neraz som sa ale v príbehu stratil, nie nepozornosťou, ani tým, že by bol dej zložitý, jednoducho bol miestami nezáživný a a rozťahaný. Herecké duo Curtis-Lancaster skvelé, ostatní čistý priemer, najviac ma však bodol do chrbta záver, ktorý akoby strihač nechtiac odstrihol. 70%. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Zručně natočené drama o neskutečném vlivu médií na veřejné mínění a možnosti manipulace s ním. Naštěstí má hlavní roli skvělý Curtis a Lancaster svým mírně toporným herectvím tudíž nekazí dojem z výborného filmu. Snímek na mnoha místech využívá výhod paralelismu. Nejdůsledněji však při závěrečném loučení sestry, kdy se jedny dveře otevírají a překrývají tím minulost, záhy se otevřou dveře od výtahu, aby uvedly budoucnost. ()

Reklama

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Famózní Burt Lancaster a ještě famóznější Tony Curtis v ulicích New Yorku jako novinář a jeho tiskový agent. Sladká vůně úspěchu jako mé první setkání s filmem noir šedesátých let dvacátého století. Spousta vynikajících dialogů, při kterých se může jít zahrabat většina dnešních úznávaných děl. Oba herci se do svých rolí ponořili s neuvěřitelnou lehkostí a jakoby to ani nebyli herci. Jejich pohledy a postoje jsou uvěřitelnější než slepota Bryce Dallas Howardové ve Vesnici. Tohle je jeden z těch filmů, které by větší filmový fanoušek měl vidět, nemluvě o filmových fajnšmekrech. Jeden z filmů, který si zaslouží šestihvězdičkové hodnocení. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

J.J. a Sidney sú možno tými najúlisnejšími záporákmi filmového plátna, ktorí nikdy nedržali v ruke zbraň a nikoho fyzicky nezabili, zato majú na svedomí množstvo ľudského nešťastia. V podaní takých hereckých es, akými boli Curtis a Lancaster to vôbec nie je prekvapenie. Základom je výborný scenár, ktorý okrem hlavnej zápletky ponúka množstvo chytrých dialógov pomimo s množstvom vedľajších postáv, ktoré do deja nijako zvlášť nezasahujú, ale dokreslujú svet a charaktery hlavných hrdinov. Tých by ste mohli nenávidieť, ale rovnako ako Lancasterova sestra nimi budete skôr pohŕdať, respektíve vám ich bude ľúto. Vôňu možno treba na plné docenenie vidieť aspoň dvakrát, tých dialógov je v nej skutočne veľa a svet, ktorý zobrazuje, je našincovi dosť vzdialený (pokiaľ nepracuje v show byznise), takže spočiatku nebude jednoduché sa v ňom orientovať. Na dobu svojho vzniku sa jedná o veľmi cynický a nekompromisný pohľad, respektíve hlboký rez do sveta pretvárky a sebectva bulvárnej novinárčiny. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Prilis dlho trvalo, kym som zistil dovod, preco Hunsecker chcel za kazdu cenu pomocou roznych intrig rozist jeho sestru s gitaristom. Nudnych dialogov je tu viac nez dost, ale film sa udrzal hlavne vdaka hereckemu koncertu Lancastera a Curtisa. Stacilo na jedno pozretie... 16.05.2009 ___ Burt Lancaster - (J.J. Hunsecker) +++ Tony Curtis - (Sidney Falco) +++ Susan Harrison - (Susan Hunsecker) +++ Martin Milner - (Steve Dallas) +++ Jeff Donnell - (Sally) +++ Sam Levene - (Frank D´ Angelo) +++ Joe Frisco - (Herbie Temple) +++ Produkcia: Tony Curtis, Burt Lancaster +++ Hudba: Elmer Bernstein +++ ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (14)

  • Hudbu k filmu síce zložil Elmer Bernstein, ale okrem jeho skladieb tu zaznejú aj piesne od jazzovej formácie Chico Hamilton Quintet. Oba tieto soundtracky boli vydané o rok neskôr hudobným vydavateľstvom Decca. (ČSFD)
  • Roli Steva Dallase měl hrát původně Robert Vaughn, ale místo toho narukoval do armády. (Kulmon)
  • J. J. Hunsecker (Burt Lancaster) byl zařazen Americkou filmovou institucí AFI v žěbríčku nejzápornějších postav v dějinách americké kinematografie na 35. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama